עבור לתוכן

אז מה לקנות? 290X או 780Ti?

Featured Replies

פורסם

כ"כ חיכיתי לכרטיסים האלה ובסוף לא הצלחתי להגיע להחלטה... ולא, אני לא יכול לחכות לדור הבא כי הכרטיס הנוכחי שלי מספיק ישן כדי שאשדרג ואהנה מ-BF4 וכו'.

יש לי תקציב ל-CF או SLI אבל לא בטוח איך לחשב את זה קדימה יותר.

החשיבה היא שאשדרג את המסך לרזלוציה גדולה יותר או מערך של מסכים ואז 4GB של ATI באים לידי ביטוי ויתנו יתרון.

מצד שני ה-290X רועש נורא, מתחמם נורא, בעל צריכת חשמל גבוהה ולכן אני בספק שהספק 750W שלי יחזיק אותם ב-CF.

ה-780Ti עלול להיות מכשול ברזולוציות גבוהות או מערך מסכים רק עם 3GB למשחקים החדשים והעתידיים.

קיצר, אני בטוח לא בקיא בזה כמוכם ומתקשה לקבל החלטה.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם לכאן או לכאן בתקווה שהידע שלכם והניסיון שלכם יעזרו לי להחליט ולהתמקד במה שחשוב יותר ומה שבאמת יבוא לידי ביטוי במציאות ולא סתם גימיקים של שתי החברות.

• תגובות 41
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לאיזו רזולוציה אתה מכוון ?

ה - 290X הוא בזבוז כסף לעומת ה - 290, ה - 780TI עוד יותר.

לדעתי אין שום בעיה להסתפק ב - R9 290 אחד (מחזיק בקלות 2560X1600 בכל משחק), ואם הולך על מערך מסכים אז אולי שניים כאלה, כמובן מומלץ מאד לחכות לגרסאות חדשות שלו עם קירור טוב.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עם 1920X1600 אבל מתכוון לשדרג או למערך של 3 מסכים בעלי אותה רזולוציה או למסך עתידי של 4K כשיצא למחשב.

אז מה עם מערך של 290? האם יותר משתלם מבחינת ביצועים למחיר בהשוואה ל290X ול-780Ti?

פורסם

מערך של 290 הוא אכן "הדרך ללכת" ברזולוציות גבוהות, אבל תרכוש איתם גם זוג אטמי אוזניים ותתכונן לחשבון חשמל לא סימפטי (:P)

פורסם
כרגע אני עם 1920X1600 אבל מתכוון לשדרג או למערך של 3 מסכים בעלי אותה רזולוציה או למסך עתידי של 4K כשיצא למחשב.

אז מה עם מערך של 290? האם יותר משתלם מבחינת ביצועים למחיר בהשוואה ל290X ול-780Ti?

אין כזו רזולוציה, יש 1920X1200 או 1920X1080.

ברור שזוג 290 יהיו חזקים בהרבה.

פורסם
מערך של 290 הוא אכן "הדרך ללכת" ברזולוציות גבוהות, אבל תרכוש איתם גם זוג אטמי אוזניים ותתכונן לחשבון חשמל לא סימפטי (:P)
Power Consumption GeForce GTX 780 Ti 2-way SLI

1. System in IDLE = 129W
  2. System Wattage with GPU in FULL Stress = 617W
  3. Difference (GPU load) = 488W
  4. Add average IDLE wattage ~20W
  5. Subjective obtained GPU power consumption = ~ 508 Watts

Power consumption AMD Radeon R9-290 2-way Crossfire

1. System in IDLE = 130W
  2. System Wattage with GPU in FULL Stress = 603W
  3. Difference (GPU load) = 473W
  4. Add average IDLE wattage ~20W
  5. Subjective obtained GPU power consumption = ~ 493 Watts

GURU3D

ואפשר לחכות לקירור צד שלישי מובנה.

פורסם

אם היחס של ביצועים מול מחיר הוא לא שיקול ומה שמעניין אותך זה הכי טוב שיש אז הייתי הולך על 780ti , אם אתה בטוח שמערך מסכים הוא משהו שתעבור אליו בשנה הקרובה אז הראש אומר 290 עם או בלי X אבל לא הייתי קונה אותם עד שאני לא אראה גרסאות עם קירור צד שלישי שבאמת משפרות את הטמפ' והרעש.

אני אומר קודם תיסגר על עניין המסכים ואז יהיה הרבה יותר קל להתאים כרטיס\כרטיסים שייתנו חוויה הכי טובה שאפשר..

פורסם

R9 סדרה גרועה. רעש, חום אדיר צריכת חשמל.

780Ti אומנם יותר יקר, אבל... שקט יותר, פחות חם, 15% שיפור באוברקלוק בקרור סטוק.

ולא דיברנו על Gsync בכלל...

קיצר 780Ti כרטיס בהרבה יותר איכותי.

פורסם
^תיקון: קרור רפרנס גרוע.

:jafafa:

Update: Based on your feedback, I took the IceQ X2 cooler off the HIS Radeon R9 280X and stuck it on our R9 290 sample. Cooling was dramatically improved. The FurMark stress test maxed out at 76 degrees while the card never exceeded 63 degrees in Crysis 3 and Battlefield 4. So it seems as expected the board partners will be able to solve the heat issues of the reference card.

http://www.techspot.com/review/736-amd-radeon-r9-290/page8.html

פורסם
GURU3D

ואפשר לחכות לקירור צד שלישי מובנה.

אני חושב שהוא דיבר על 290CF מול 780TI יחיד...

ובמחיר של 290 + קירור אתה מגיע +- למחיר של 780 של MSI בTMS...

פורסם
  • מחבר

תיקון שלי: התכוונתי שהרזולוציה הנוכחית שלי היא 1920X1200 ולא 1600 כמו שיצא לי :)

אני אחדד את מה שאני רוצה מהמערכת ומה אני עוד מתכנן בעתיד:

1. שני כרטיסי מסך או CF או SLI

2. לדעת אם הספק 750W שיש לי כרגע יכול בכלל להחזיק CF מסדרה 9 או SLI

3. בעתיד הקרוב מעוניין להוסיף שני מסכים נוספים או אם יהיה מסך 4K בשנה הקרובה למחשבים.

אני די נוטה לכיוון 780Ti רק לא בטוח לגבי הספק כוח של המחשב שלי אבל ההיסוס נובע מזה שהכטיס מכיל רק 3GB מול 4GB של סדרה 9.

לא יודע אם ההבדל ברוחב פס לטובת ATI באמת יבוא לידי ביטוי מול 780Ti.

באופן אידיאלי, אני כן מעוניין עלות מול תועלת הכי גבוהה אך חסכתי מספיק כדי שאוכל "להתפנק" קצת מעבר לעלות מול תועלת ובעצם להסתכל יותר על תועלת מאשר עלות (עד גבול מסויים :))

תודה :)

פורסם

ל780TI יש יותר רוחב פס לזיכרון מאשר 290X...

3GB ל1200P זה מספיק ביותר.

750W איכותי יחזיק שני 780/780TI/290.

שני 780TI לרז' שלך זה טירוף מיתר ויקר, אחד יהיה אחלה לכמעט כל משחק בהגדרות הכי גבוהות וסביר שיהיה ככה לפחות שנתיים מהיום. הבעיה היא היחס ביצועים מחיר שלו לא להיט.

לא מספיק לך ? שני 780/290X יהיו חזקים יותר ועדיפים מבחינת מחיר ביצועים.

תחלס, שני 780 של MSI נניח (4800 שקל ב TMS) לדעתי יתנו את הדיל הכי טוב היום.

כן, 290 ב CF לא רחוק מהם אבל קודם צריך לראות מחירים וביצועים עם קירור משופר.

פורסם

אני חושב שמבחינתך כל העסק הזה מיותר. כשגולשים בפורום הזה מספיק זמן (ואני גולש פה המון) שמים לב להבדל בולט בין מתכנן לעכשיו לבין מתכנן בהמשך.

הרבה אנשים תכננו לקנות מערכת יקרה במטרה לעשות SLI\CF ואמרו "אני אקנה כרטיס אחד עכשיו ועוד שנתיים עוד כרטיס" ואז הגיעו בלי בעיה, שנתיים אחרי, למסקנה שיהיה עדיף לקנות כרטיס חדש מאשר להוסיף את אותו הכרטיס.

העולם מתקדם ומתקתק, כל הזמן יש כרטיסים חדשים!

אז הנה השאלה עבורך, אתה מתכנן עכשיו לקנות שני כרטיסים ומסכים, או שאתה חושב שתוכל לקנות מסכים חדשים?

כי אם מדובר שאתה חושב שתקנה, אני אומר שתקנה כרטיס בודד ואז כשזה יהיה רלוונטי תתפנק כמו מלך ותרביץ קניה!

בנתיים, 270/280/290/760/770 בודדים יעשו את העבודה בלי שום מאמץ לכל רזולוציה שמתחת ל4K. ואפילו גם ל4K!

פורסם

אני מסכים לכל מה שאמרת חוץ מהסוף, 4K דורש כח עיבוד עצום במשחקים הכבדים וצריך שם CF/SLI ברוב המקרים בשביל לקבל לפחות 40FPS לרוב ולהתקרב ל - 60 ממוצע.

ל- 1080/1200P ה - 270X וה - 760 יעשו עבודה טובה למדי עם מעט פשרות וה - 280X יהיה מצויין, ל - 1440/1600P ה - 280X יהיה טוב מאד במרבית המקרים וה - 290 יהיה מצויין.

אני לא צופה שה - 290 עם קירור טוב יותר יהיה יקר בהרבה מהמחיר העכשווי שלו.

GTX 780 SLI ב - 4800 ש"ח זה בזבוז כסף לעומת R9 290 CF ב - 3900 ש"ח (וה - GTX 780 TI ב - 3500 ש"ח משתלם אפילו פחות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים