עבור לתוכן

בדיקת תקינות שקע טלויזיה

Featured Replies

פורסם

היי

לא יודע אם זה הפורום המתאים (אם לא סליחה)

יש לי שקע טלויזיה בחדר ומשום מה הטלויזיה לא עובדת כשהיא מחוברת אליו..

יש אפשרות לבדוק למה הוא לא עובד?

זה סיפור לעקוב אחרי הכבל שבתוך הקיר?

פורסם
  • מחבר
מה זה "שקע טלויזיה"?

131047.jpg

פורסם

וואו, מדובר על טכנולוגיה עתיקה כבר. :)

אין באמת דרך לדעת מה התקינות של שקע כזה לאן הוא מתחבר בקצה השני שלו מבלי צב"ד או ממש פירוק של הרכיבים שלו.

מה תעשה איתו? הרי אין יותר דישורים אנאלוגיים של טלוויזיה (אולי רק אם אתה מצליח לקלוט את ירדן) וגם רדיו בספק שתוכל לקלוט משם בצורה סבירה.

פורסם
  • מחבר
וואו, מדובר על טכנולוגיה עתיקה כבר. :)

אין באמת דרך לדעת מה התקינות של שקע כזה לאן הוא מתחבר בקצה השני שלו מבלי צב"ד או ממש פירוק של הרכיבים שלו.

מה תעשה איתו? הרי אין יותר דישורים אנאלוגיים של טלוויזיה (אולי רק אם אתה מצליח לקלוט את ירדן) וגם רדיו בספק שתוכל לקלוט משם בצורה סבירה.

אמ.. איכשהו לאחותי בחדר שלה יש טלויזיה והיא קולטת ערוצים ישראלים בלי ממיר.. וזה מה שאני רוצה להגיע אליו בסופו של דבר

פורסם

תבדוק למה היא מחוברת. זה נשמע כמו מערכת הפצה ולא מה שאתה צירפת כתמונה.

פורסם
יש לי שקע טלויזיה בחדר ומשום מה הטלויזיה לא עובדת כשהיא מחוברת אליו..

מהניסוח הזה נשמע כאילו הטלויזיה עצמה לא עובדת/נדלקת כאשר אתה מחבר אותה לשקע. הבעיה, כפי שהבנתי אותה מהתגובות בהמשך, היא שאין קליטה.

בקשר לנושא עצמו - מדובר בחיבור RF אנלוגי, שכאמור כבר מיותר בארץ. כפי ש multicore כתב - אין יותר שידורים אנלוגיים ב RF בארץ - אתה יכול לקבל את הערוצים הישראליים ה"ציבוריים" דרך הכבלים (HOT), הלווין (YES) או דרך ממיר דיגיטלי של עידן+. אני לא חושב שאם תחבר אנטנה לגג, תוריד כבל לבית ותחבר אותו לטלויזיה תוכל לקלוט ערוץ ישראלי כלשהו (אולי ממדינות אחרות, שעדיין לא עברו לשידור דיגיטלי).

עכשו, לפני שאתה מתחיל לפרק את הקירות ולעקוב אחרי החוטים, קודם תבדוק שכבל ה RF בין הטלויזיה לשקע תקין (אולי "תשאיל" את הכבל מאחותך). דבר שני, שאולי לא ברור לצעירים שהתרגלו לחיים בעידן הדיגיטלי, הוא שלא מספיק לחבר את הטלויזיה לשקע - יש לבצע סריקת תדרים למציאת ערוצים ואז לשמור כל ערוץ במספר המתאים לו (כן, זאת הסיבה שיש מספרים על השלט של הטלויזיה). איך עושים את זה? תבדוק בחוברת של הטלויזיה שלך (יש 3 טווחי סריקה אם אני זוכר נכון - VHF ו-2 חלקים של UHF).

אם זה לא עובד - אתה יכול לנסות לחבר את הטלויזיה שלך לשקע שאליו מחוברת הטלויזיה של אחותך ולראות אם אתה מצליח למצוא ערוצים. אם לא - אולי הבעיה היא בכלל בטלויזיה. אם כן - הבעיה היא כנראה בשקע שלך, ורק בשלב הזה תתחיל לעקוב אחרי החוטים שמתחברים לשקע שלך. בסופו של דבר אתה אמור להגיע לאנטנה או לצלחת לווין או משהו כזה.

אגב, אם השקע המדובר הוא חיבור של הכבלים (HOT), אתה צריך לדעת שהם הפסיקו מזמן לשדר את הערוצים שלהם גם ב RF (זאת הסיבה שאתה היום חייב ממיר בכדי לראות משהו). לא יכול להיות שאחותך רואה שידורי RF מהצד של הכבלים אלא אם כן קרה משהו מאד מוזר לחיבור הכבלים שלכם.

פורסם
לאחותי בחדר שלה יש טלויזיה והיא קולטת ערוצים ישראלים בלי ממיר..

זה אומר שלאחותך בטלויזיה יש ממיר פנימי - DVBT

השרשור הזה לא שייך לפה - מועבר לקולנוע ביתי (אני לא רואה איפה זה יכול להתאים יותר)

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים