עבור לתוכן

4 דברים מציקים\בעיות ב8.1 שתוכלו לעזור לי לפתור

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי 4 בעיות קטנות.

הראשונה - כל פעם כשהמחשב עולה (ל8.1 ששודרג) הוא מבקש ממני סיסמא לחשבון מיקרוסופט שלי. איך אני גורם לזה לעלות כמו פעם ב8.0 שיעלה פשוט עם השם שלי וזה? ברגיל אין לי סיסמא למחשב ואני גם לא צריך ולא רוצה להכנס עם סיסמא.

הבעיה השניה - עוד לפני השידרוג שורת המשימות בתחתית המסך שלי עלתה וירדה בהתאם לאם העכבר היה שם בצורה חלקה ויפה. עכשיו זה פשוט מופיע\נעלם בלי אנימציה וזה משגע אותי כי אני רגיל לזה כבר כ"כ הרבה שנים. איך מסדרים את זה?

בעיה שלישית - כשsamsung magician (התוכנה של הSSD שלהם) עולה אז וינדוס כל הפעלה נותן לי הודעה "תוכנה זו מנסה לבצע שינוי במערכת, האם לאפשר?" (התשובה כן אפילו שאין לי כמעט אינטרקציה עם התוכנה). איך אני גורם לזה שהודעה לא תעלה בלי לשנות באופן גורף את הגדרות הבטיחות אם אני מנסה להתקין\להפעיל תוכניות אחרות?

בעיה רביעית - גם בגלל Samsung magician המחשב מסרב ללכת לישון. אם אני לא סוגר את התוכנה המחשב ישן 10 שניות ואז מתעורר. בנוסף הוא אף פעם לא נכנס למצב תרדמת (hibernate). בהגדרות צריכת החשמל והביצועים לא משנה מה אני מגדיר זה תמיד משתנה לsamsung optimized. מדובר במחשב גיימינג ועבודות גרפיקה. איך אני פותר את הבעיה?

שאלה שקשורה לזה - מה באמת עדיף עבור מחשב שולחני? לכבות אותו כשאני לא לידו או להכניס אותו למצב שינה ואם למצב שינה האם להכניס אותו לתרדמת אחרי כמה זמן (כמו שהיה אצלי פעם עד העידכון של Samsung magician שדפק הכל)?

ובלי שום קשר (למי שנתקע וצריך עצה), אחרי הרבה מאוד נסיונות כושלים הצלחתי לשדרג ל8.1. הבעיות שהיו?

1.samsung magician התוכנה של הSSD לא אוהבת את התהליך וצריך לכבות אותה (ושלא תדלק עם הפעלת המערכת) בטרם עת. (לא צריך למחוק אותה)

2. דרייברים של Nvidia ממש לא אהבו את השידרוג. לא יודע אם זה מה שהפיל אבל היה להם יד בדבר (לפי התנהגות המסך)

3. Lucid MVP2 בוודאות מה שהרס את השידרוג. צריך למחוק את זה כי ביטול העלאה של זה בזמן שוינדוס עולה לא מספיק.

ובלי שום קשר כדאי לעשות את כל התהליך עם clean boot כי אוכלים הרבה חרא עד שזה עובד.

תודה מראש והמשך יום נעים,

שי.

פורסם

לגבי הסוגייה הראשונה יש שתי אפשרויות:

1. תלחץ על מקש ווינדוס + R ותקיש netplwiz ושם תוריד את V מהסימון שדורש סיסמא בחיבור- תצטרך להכניס באותו רגע פעמיים את הסיסמא שלך ואז לא תצטרך להכניס אותה בLOGON

2. שימוש בכלי של מיקרוסופט שנקרא AUTOLOGON אותו תוכל להוריד בקישור הבא:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963905.aspx

לשאר הסוגיות אין לי פתרון עבורך, מצטער...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :)

עידכון, גם בגרסה האחרונה של MVP2 גרסה 2 (החינמית להבדיל מ3 שעולה כסף) חלונות 8.1 לא עובד איתה. אני די בטוח ממה שקראתי שזה לא אצל כולם ככה. אולי זה קשור גם לדרייברים של Nvidia שעושים בלגן בחלונות 8 (כמו לדוגמא Bioshock 1 ו2 יכולים לרוץ רק במצב windowed ולא בfullscreen. משום מה בinfinite אין את הבעיה הזאת).

פורסם
הבעיה השניה - עוד לפני השידרוג שורת המשימות בתחתית המסך שלי עלתה וירדה בהתאם לאם העכבר היה שם בצורה חלקה ויפה. עכשיו זה פשוט מופיע\נעלם בלי אנימציה וזה משגע אותי כי אני רגיל לזה כבר כ"כ הרבה שנים. איך מסדרים את זה?

תנסה את:

Run >> sysdm.cpl >> Advanced >> (Performance) Settings... >> Visual Effects >> Custom >> Fade or slide menus into view

בעיה שלישית - כשsamsung magician (התוכנה של הSSD שלהם) עולה אז וינדוס כל הפעלה נותן לי הודעה "תוכנה זו מנסה לבצע שינוי במערכת, האם לאפשר?" (התשובה כן אפילו שאין לי כמעט אינטרקציה עם התוכנה). איך אני גורם לזה שהודעה לא תעלה בלי לשנות באופן גורף את הגדרות הבטיחות אם אני מנסה להתקין\להפעיל תוכניות אחרות?

בעיה רביעית - גם בגלל Samsung magician המחשב מסרב ללכת לישון. אם אני לא סוגר את התוכנה המחשב ישן 10 שניות ואז מתעורר. בנוסף הוא אף פעם לא נכנס למצב תרדמת (hibernate). בהגדרות צריכת החשמל והביצועים לא משנה מה אני מגדיר זה תמיד משתנה לsamsung optimized. מדובר במחשב גיימינג ועבודות גרפיקה. איך אני פותר את הבעיה?

אני לא מכיר פתרון קל לבעיות האלה.

אבל למען האמת, אני גם לא מבין בשביל מה צריך את התוכנה הזאת בכלל. כבר הסברתי כמה פעמים למה ברוב המקרים SSD-ים לא צריכים שום tweak מיוחד, ושמרבית ה-tweak-ים המוצעים (כולל אלו שהתוכנה הזאת מבצעת) יכולים להיות אפילו הרסניים. בסה"כ, נשמע כאילו התוכנה הזאת עושה יותר נזק מתועלת...

שאלה שקשורה לזה - מה באמת עדיף עבור מחשב שולחני? לכבות אותו כשאני לא לידו או להכניס אותו למצב שינה ואם למצב שינה האם להכניס אותו לתרדמת אחרי כמה זמן (כמו שהיה אצלי פעם עד העידכון של Samsung magician שדפק הכל)?

אין משהו עדיף, בטח כשמדובר על מחשב שולחני וצריכת החשמל לא ממש רלוונטית. הכול תלוי במה הצרכים שלך.

אם אתה רוצה לשמור על תוכנות פתוחות בין כיבוי להדלקה, תעשה Hibernate.

אם אתה רוצה שהמחשב יהיה זמין במהירות כשאתה חוזר לעבוד עליו (ואין לך בעיות של נפילות מתח), תשתמש ב-Sleep.

אם אתה מעדיף לסגור הכול ולהתחיל ריצה "נקייה" של Windows בין שימוש לשימוש, תעשה Shut Down רגיל.

ואם לא אכפת לך מהתחממות של המחשב או מהאבק שנכנס, אתה יכול גם להשאיר אותו דולק 24/7...

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך. שורת המשימות שוב עולה\יורדת יפה.

בקשר לכיבוי\שינה\תרדמת, נאמר לי פעם שלהדליק ולכבות את המחשב כל הזמן מקצר את אורח החיים שלו בגלל עליית המתח כשמדליקים את המחשב ולכאורה זה פחות נורא עם שינה ותרדמת כי הוא לא כבוי לגמרי. האם זה נכון? בתכלס זה השיקול היחיד שלי כי לא כ"כ משנה לי אם אני מעיר את המחשב לדפדפן פתוח ב8 שניות או מדליק את המחשב והדפדפן ב28 שניות.

אם כבר אתה ממליץ לכבות את התוכנה של הSSD אז יש לי שאלה. הגדרתי over-provision לSSD דרך התוכנה של סאמסונג. אם התוכנה לא תעלה האם הSSD\וינדוס ידע לנצל זאת בכל זאת? כי אין לי מושג באיזה רובד הדברים הללו עובדים.

ושוב תודה רבה :)

נערך על-ידי teh1archon

פורסם
בקשר לכיבוי\שינה\תרדמת, נאמר לי פעם שלהדליק ולכבות את המחשב כל הזמן מקצר את אורח החיים שלו בגלל עליית המתח כשמדליקים את המחשב ולכאורה זה פחות נורא עם שינה ותרדמת כי הוא לא כבוי לגמרי. האם זה נכון? בתכלס זה השיקול היחיד שלי כי לא כ"כ משנה לי אם אני מעיר את המחשב לדפדפן פתוח ב8 שניות או מדליק את המחשב והדפדפן ב28 שניות.

נשמע לחלוטין כמו אגדה אורבנית ללא כל ביסוס טכנולוגי.

כל הרכיבים האלקטרוניים במחשב יודעים להתמודד יפה מאוד עם עליות וירידות מתח בכיבוי והדלקה. אחרת, כל עליית מתח פשוט תשרוף אותם, בלי קשר לכמות הפעמים שזה קורה...

ואגב, מבחינה חשמלית, מצב תרדמת (Hibernate) הוא כיבוי מלא ומוחלט של המחשב, בדיוק כמו הכיבוי הרגיל.

אפשר להתחיל לדבר על המשמעות של עצירה והתנעת רכיבים ממנועים (מאווררים והארד-דיסקים), אבל בשימוש ביתי רגיל של כיבוי והדלקה פעם-פעמיים ביום, זה כ"כ זניח שחבל על הדיון.

אם כבר אתה ממליץ לכבות את התוכנה של הSSD אז יש לי שאלה. הגדרתי over-provision לSSD דרך התוכנה של סאמסונג. אם התוכנה לא תעלה האם הSSD\וינדוס ידע לנצל זאת בכל זאת? כי אין לי מושג באיזה רובד הדברים הללו עובדים.

ראשית, גם over-provisioning זה משהו שאני לא בטוח שמשתמשים צריכים להתעסק איתו. SSD-ים מודרנים מגיעים מראש עם שטח over-provisioned ו/או יודעים להשתמש בכל block פנוי "רגיל" לאותם צרכים שבשבילם עושים over-provisioning. כלומר, כל עוד לא ממלאים את הכונן עד 0% אחוז מקום פנוי, ה-OP מיותר.

אם בכל זאת אתה רוצה להתעסק עם זה, אז השאלה האם ה-OP יישמר גם בלי שהתוכנה תרוץ תלויה באיך בדיוק התוכנה עושה את זה. רוב הסיכויים שזה ע"י פקודה לבקר או ע"י הגדרת מחיצה שמורה על הכונן, ושניהם אמורים להמשיך "לתפוס" גם בלי שהתוכנה מותקנת (אלא אם כן היא תעשה לזה undo בהסרה, וכאמור, זה לא יהיה סוף העולם).

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העזרה :kiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים