עבור לתוכן

מסך מחשב פולט קרינה ?

Featured Replies

פורסם

אנשים נבערים שלא למדו פיזיקה בתיכון אומרים את זה. ביחוד אלו שמאמינים לשטויות בקלות.

גם אתה פולט קרינה, אם זה ממש מעניין אותך. בתחום האינפרא אדום הרחוק. אז מה, אתה הופך למסרטן פתאום?

נערך על-ידי הדוד משה

• תגובות 31
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הדוד משה ,אותי מעניין מה שמעניין את כולם שזה שני דברים

1 האם מסך מחשב פולט קרינה ?

2 כמה הקרינה הזאת מסוכנת לבריאות שלנו ?

ולמרות שלמדתי בתיכון פיזיקה לא דברו איתנו על קרינה ממסך טלוויזיה או מחשב.

ועכשיו רק נותר שתגיד שקרינה מטלפון סלולרי אינה יכולה לגרום לסרטן

נערך על-ידי תושב העיר

פורסם

יש מגוון סוגי קרינה: גאמא, רנטגן, אולטרה סגול, אור נראה, אינפרא אדום, מיקרוגל ורדיו. גאמא, רנטגן ואולטרה סגול באורכי גל קצרים (UVC) ובינוניים (UVB) יכולים לסרטן ומחקרים הוכיחו על כך. בשביל לקבל סרטן מקרינת אולטרה סגול באורכי גל ארוכים (UVA)(אותה הקרינה שמשרד הבריאות חושב שנורות פלואורסצנטיות ונורות חסכניות פולטות), צריך להיחשף לכמות גדולה מאוד שלה לאורך תקופה ממושכת, וגם זה לא בטוח שזה בהכרח נכון. על סרטן כתוצאה מחשיפה עקיפה קרינת מיקרוגל ורדיו המחקרים עדיין לא הוכיחו, אך חשיפה ישירה לקרינת מיקרוגל, מסוכנת.

גם לשדות אלקטרומגנטיים (כמו אלו שיש ליד קווי מתח גבוה), הציבור מתייחס אליהם תכופות כקרינה למרות שהם אינם קרינה באמת.

פורסם
  • מחבר

dor123 כשאתה אומר

שמשרד הבריאות חושב שנורות פלואורסצנטיות ונורות חסכניות פולטות קרינה UVA

הכוונה לנורת הפלורוצאסנט הארוכות האלה ? (1.2 מטר בערך)

נערך על-ידי תושב העיר

פורסם

WTF?

פותח הדיון - אני מציע לך דחוף ללכת ללמוד על הנושא לפני שאתה מבזה את עצמך יותר ממה ששכבר הספקת.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון ללמוד דברים ברמה של מהנדס רק בשביל שאלה אחת

קרינה ממסך מחשב מזיקה לבריאות Y/N ?

נערך על-ידי תושב העיר

פורסם

מlcd לא מcrt לשמור כ0.5-1 מטר

פורסם

האנרגיה של קרינה אלקטרומגנטית תלויה בתדירות הגל- ככל שהתדר גבוה יותר, כך גם האנרגיה של הפוטון. קרני גמא, רנטגן ואולטרה סגול קצר הן קרניים מאוד אנרגטיות. הן מה שנקרא "קרינה מייננת". כלומר, יש להן מספיק אנרגיה בכדי לשנות את המבנה המולקולרי של החומר הגנטי בתא מסויים בגוף, ובכך לפגוע במנגנון הבקרה על הרביה התאית. במקרה כזה, התא מתחיל להתרבות במהירות וללא בקרה, והתוצאה היא גידולים וגרורות שלוחצים עליך במקומות שאמורים להיות משוחררים - דבר שבסוף הורג אותך.

האור הנראה פחות אנרגטי מאולטרה סגול. תדרים נמוכים יותר יש לאינפרא-אדום (שמשמש בשלטים של הטלוויזיה למשל, אם שאלת את עצמך לשם מה הלד השקוף בחלקו הקדמי של השלט), ואז אינפרא-אדום רחוק (התדר העיקרי שהגוף שלך פולט כתוצאה מהטמפרטורה שלו), ובתדר נמוך יותר גלי מיקרו למיניהם, והכי נמוך והכי פחות אנרגטי- גלי רדיו.

הטלפון שלך משתמש בגלי מיקרו, מיקרו ורדיו הן עד כמה שזכור לי התדירויות העיקריות הנפלטות ממכשירי חשמל למיניהם. הן לא מייננות. לקרניים הללו אין מספיק אנרגיה לשנות מבנה תאי (אורך הגל גדול מדי כנראה), ולמעשה חלשות מאות מונים מהאור הנראה. אפילו הגוף שלך פולט קרינה אנרגטית יותר.

ההשפעה הישירה של גלי מיקרו על הגוף הן חימום- גלי מיקרו מחממים מים, ע"י הרטטת המולקולות. אבל למעשה, בעוד מכשיר המיקרו הביתי פועל בהספק של כמה מאות וואטים טובים, המרוכזים היטב לשטח קטן וכמדומני לצורה של גל עומד (למקסם ההשפעה), המכשיר הסלולארי שלך עובד בכמה מיליוואטים, והם מפוזרים לכל עבר.

ולכן, אם אתה חופר שעה בטלפון, כנראה שבצד הראש אליו הוא הוצמד הטלפון, עלתה הטמפרטורה באיזה חצי מעלה, ולך תדע כמה מזה יצא מהתחממות של המכשיר.

כדי שקרינה כזו תזיק לך, אתה צריך לספוג כמויות אדירות של גלי מיקרו, ובעוצמה גבוהה. למשל, ללכת לישון מחובק עם אנטנה אזורית.

מפחד מסרטן? צודק, כולנו מפחדים מזה. מה שאתה צריך זה משקפי שמש וקרם הגנה טוב, פחות טיסות בגובה גבוה ולא להיות טכנאי רנטגן.

ועכשיו אני מקווה שתפסיק להפיץ את שטויות הקרינה האידיוטיות הללו. יש יותר מדי אנשים - לא טיפשים, אבל בורים ואולי אף פתיים, שמפחדים מקרינה כאילו זה שד. אלו השדים החדשים של העולם המודרני, משהו לפחד ממנו לציבור שאינו מלומד. כי רוב הציבור לא באמת יודע מה עומד מאחורי מילים כמו "קרינה" או "אנרגיה", ולכן הן חביבות במיוחד על שרלטנים למיניהם. כמו הצמידים נגד קרינה ששווקו בשנה שעברה, עם פרסומת של כל מיני רוחות ושדים שמייצגים את ה"קרינה", עד שבית המשפט הורה להסיר את הפרסומת כיוון שהיא מטעה את הציבור.

אז לסיכום, לא, הנייד שלך לא מסרטן, וגם לא המסך שלך, יהא CRT או LCD (יש למישהו CRT היום בכלל?!).

מקווה שכמה דברים חשובים הובהרו, בהצלחה לך.

פורסם

בקצרה- אין לך מה לחשוש לבריאותך.

פורסם
  • מחבר

חברה תגידו מה שאתם רוצים אבל העובדות אומרות שב 30 שנה האחרונות יש עליה של 60 אחוז במספר חולי המחלה הקשה.

תקראו בגוגל על מספר האנשים שחולים במחלה בישראל ותידהמו !

פורסם

אתה חולה ואתה הולך למות בקרוב. לילה טוב.

פורסם

מבחינת קרינה ענו לך מעל ומעבר, אבל אתה חושב שהסיכון הבריאותי היחיד במחשבים הוא קרינה ?

ריצוד מסך, ישיבה קרוב מידי למסך, תאורה וצלליות לא נכונות בסביבת העבודה, החזקה של הידיים על העכבר ולוח מקשים בצורה לא נכונה ודברים דומים גרמו להרבה יותר נזקים בריאותיים קשים בהשוואה לקרינה ממסכי CRT.....

פורסם

גם השמש פולטת קרינה, וחשיפה ממושכת אליה תגרום לך לסרטן העור -

אני ממליץ לך להישאר בביתך החשוך לשארית ימי חייך.

נ.ב. אל תשכח את כובע האלומיניום.

ManWearingTinFoilHat.jpg

נערך על-ידי -LosNir-

פורסם

לדעתי האמת אפשהו באמצע, ההימור שלי כי כרגע כולם מהמרים סרטן המוח כתוצאה מהסלולרים יעלה בצורה משמעותית, גם להיות צמוד לups עם 80 פלוס מיליגאוס לא נראה לי הברקה גדולה

נערך על-ידי none77

פורסם

בתור התחלה נבהיר רגע שהכוונה ב "קרינה" היא לא כל הקרינה שכוללת גם IR ואור נראה, אלא קרינה בתחום תדרים לארצוי ובעוצמה גבוהה מספיק כדיי להעלות שאלה על נזק בריאותי פוטנציאלי

מהמסכים רק CRT פולט קרינה שעונה להגדרה הזאת (ואוליי LCD גנרי זול שאין לו EMI shielding שאמור להיות, למרות שלא ראיתי הרבה כאלה בשנים האחרונות גם מבין הגנריים)

UPS - אכן, גם הוא פולט שדות מגנטיים.... נקודה טובה

לדעתי במקרה של הסלולרי, wifi וכו - להכיר בזה שיש קרינה ולהשתמש בדברים האלה במידה. הדברים האלה לא הולכים לעבוד בצורה אחרת (בלי קרינה). אבל ניתן לדבר פחות בטלפון (זה כשלעצמו יותר טוב), לדבר בטלפון קווי או ב IM כשיש אפשרות, לחבר כבל רשת ולא להשתמש אם wifi בתוך הבית (לכבות אותו במחשב ובראוטר כשאין בו צורך)......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים