עבור לתוכן

לוח נותן טמפרטורות לא הגיוניות ומעלים ליבות

Featured Replies

פורסם

הרכבתי לא מכבר מערכת חדשה לשימוש בחדר שכוללת בין היתר מעבד Intel Core I5 760 שקניתי יד שניה על לוח אם של אינטל (DP55WG) שישב אצלי הרבה זמן (גם אמור ליהיות תקין, לכאורה). למעבד שודך קירור Scythe Katana 3. כולם יושבים במארז CoolerMaster Storm Scout מקורר היטב מכל הכיוונים ובטמפרטורת חדר של 20 מעלות לערך.

הבעיה מתחילה בין הלוח למעבד: הלוח קולט 2 ליבות בלבד מהמעבד ומדווח, כפי שנראה, טמפרטורות שגויות בעליל של המעבד.

טמפרטורה - ברגע שאני עושה כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, המאוורר של המעבד עולה למקסימום. בדקתי ולמרבה ההפתעה המעבד יושב כל הזמן (לכאורה, לפחות) על 98-100 מעלות מה שכבר נותן תמונה לא הגיונית, ובמנוחה (דסקטופ ללא כל פעולה) נושק ל-60 מעלות. הביוס מדווח את אותן הטמפרטורות כמו התוכנות. נגעתי פיזית בכל אזור המעבד והוא אפילו לא חם מעט.

כמו כן, בתוכנות הניטור, במערכת ההפעלה ובביוס נקלטות 2 ליבות בלבד מן המעבד (בביוס יש אופציה בכמה ליבות להשתמש, מוגדר כמובן על כולן, אבל נותן אופציה עד 2 ליבות בלבד).

יש לציין שההרכבה התבצעה כמו שצריך לרבות הקירור ונמרחה משחה טרמית כהלכה. אך לכל מקרה חזרתי על הפעולות (לפעמים עושים טעויות) ואין שינוי. כמו כן, התבצע עדכון ביוס. גם ללא שינוי. הטמפרטורות המדווחות עדיין שגויות, המאוורר של המעבד משתולל והמעבד עדיין נקלט על 2 ליבות בלבד.

אף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו. מה אתם מציעים לעשות?

לי זה נראה שהסנסורים בלוח אם תקולים.

פורסם
  • מחבר

מישהו? :)

פורסם

בדרך כלל שהוינדוס לא עושה שימוש בכל הליבות הפיתרון הוא:

MSCONFIG/BOOT/ADVANCED

UNCHECK - NUMBER OF PROCESSORS

לגבי הטמפרטורות אם אתה נוגע בקירור והוא קר, יכול להיות שהוא לא יושב טוב על המעבד ולכן לא קולט ממנו את החום.

לגבי זיהוי 2 ליבות בלבד בביוס אחרי עדכון ביוס אין לי מושג.

אם כל השאר לא פותר את הבעיה צריך לבדוק את העניין.

פורסם
  • מחבר

הקירור יושב מצויין על המעבד. נגעתי מתחתיו ואין שום סימן לחום מוגזם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים