עבור לתוכן

שבוע טוב. מחשב לא עולה. תקוע במסך של לפני הכניסה ל-BIOS.

Featured Replies

פורסם

עדכון שני למטה(ניראה כאילו העניין נפתר).

הרשומה המקורית התחילה כאן:

המחשב נסגר באופן מסודר, ביום שישי.

הערב, מוצ"ש, המחשב נפתח ונתקע על המסך של לוח האם.

לוח האם של gigabyte ובמסך הזה כתוב gigabyte בגדול ואת דגם לוח האם ולמטה יש כמה אפשרויות.

ללחוץ TAB ואז מגיעים ל- POST Screen.

ללחוץ DEL ואז מגיעים לתפריט ה- BIOS.

ללחוץ F12 ואז מגיעים ל- BOOT Menu.

אפשר גם ללחוץ על F9 ואז מגיעים ל(כניראה) quick flash(של הביוס, אני מניח).

בכל אופן, העמוד הזה פשוט נשאר שם לעד ולא ממשיך הלאה לעליית ווינדווס.

שום תפריט מהתפריטים לא עובד, מלבד לחיצה על POST Screen, ואז מגיעים לעמוד הרגיל של עליית המחשב(המסך השחור עם הכיתוב הלבן, עדיין לפני עליית ווינדווס), יש זיהוי של הדיסק האופטי וזיהוי של הכונן הקשיח ושם זה נעצר ולא ממשיך לשום מקום.

לאחר שלא ידעתי מה לעשות, החלטתי לפתוח את הקופסה ולנקות קצת בפנים.

פתחתי, לא היה שם מאוד מלוכלכך, אבל שיהיה.

לאחר שגמרתי, חיברתי לחשמל, חיברתי החוטים למיניהם(מקלדת, מסך וכו'), הפעלתי המחשב ולפתע הוא עלה כמו שצריך.

המחשב שלי הוא עם Dual Boot ובמקרה הוא עלה ל- XP.

רציתי את 7 ולכן עשיתי ריסטרט, אבל אז שוב העמוד של גיגהבייט תקוע על המסך לעד.

חשבתי לעצמי שאולי המחשב צריך זמן מנוחה, כפי שקרה כשניקיתי אותו, כשהוא היה מנותק מהחשמל, ולכן הוצאתי את התקע מהשקע לכמה דקות, החזרתי את התקע לאחר מכן ושוב המחשב עולה.

העניין הוא שגם עכשיו ניסיתי לעשות ריסטרט(הוא עלה רק עם 1 גיגה זכרון ולא עם 2 שקיימים בו(בעיה עתיקה ומוכרת של לוח האם הזה, אבל מעולם לא קרתה התקלה שקורית עכשיו וזה כבר מחשב בן 5 שנים וריסטרט קטן, לרוב גורם למחשב לזהות את 2 הגיגה זכרון) והמחשב תקוע שוב על המסך של גיגה בייט.

זה לא מתאים העניין הזה.

יש למישהו רעיון למה זה קורה ואיך אפשר לטפל במקרה הזה?

תודה רבה :-)

עדכון קטן:

בפעם האחרונה, סגרתי את המחשב ולא הוצאתי את התקע מהשקע.

רק חיכיתי כמה דקות ושוב פתחתי את המחשב מחדש והוא שוב עולה כמו שצריך.

הוא אולי התעכב טיפה יותר זמן(ככה לפחות זה ניראה, אבל אולי אני מדי זהיר ולכן אני חושב שזה ניראה יותר זמן מהרגיל) על העמוד של גיגהבייט, אבל אז המשיך לווינדווס והכל בסדר.

בכל אופן, משהו לא תקין, שהרי אחרי ריסטרט, הוא תקוע על העמוד של גיגהבייט ולא ממשיך הלאה.

רק המתנה של כמה דקות כשהוא כבוי, כאילו מסדרת את העניין(כך ניראה) וגם זה לא בטוח תמיד...

עדכון שני:

טוב אז שוב עשיתי ריסטרט, כי שוב המחשב עלה עם 1 גיגה שמישים מתוך שניים(ככה ווינדווס אמר) ולכן עשיתי שוב ריסטרט.

הלכתי מהמחשב, כי חשבתי שהוא שוב יתקע על המסך של גיגהבייט, אבל מתברר שטעיתי והוא עלה למערכת ברירת המחדל שהיא XP ואני לא רוצה XP, אז שוב עשיתי ריסטרט והוא שוב עלה ועבר את התפריט של גיגהבייט ובחרתי ב-7 ועכשיו 7 עלתה עם 2 גיגה שמישים סופסוף.

ממש לא ברור העניין הזה.

מישהו יכול להסביר?

פורסם

ראיתי הרבה כאלה תקלות שהחלפת ספק כוח פתרה את זה

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

העניין הוא שהספק הזה לא גנרי ויחסית חדש(בערך שנתיים) ומעולם לא נקרתה בדרכי בעיה זו :).

פורסם

בעניין המסך של ג'יגה בייט תבטל אותו דרך הביוס כדי לראות אם רשום משהו על התקלה הלוגו שלהם מסתיר את שלב הPOST ולכן לא תדע מה הבעיה בדיוק.

פורסם
  • מחבר

דווקא אפשר לצפות ב- POST.

כתבתי שאפשר להגיע לזה.

שם רואים שיש זיהוי של הכונן הקשיח ושל ה- DVD ואז הוא תקוע בחיפוש אחר התקני IDE(כך לפחות הוא כותב).

בכל אופן, עדיין לא עשיתי ריסטרט מאז שהמחשב עלה כמו שצריך, אז אין לי מושג מה יהיה בהמשך :-)

פורסם

גם אצלי הלוגו בלוח הישן מסוג גיגה בייט היה מסתיר, אתה לא רואה את כל התהליך תכנס לביוס יהיה לך שם מין logo פשוט תבטל אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים