עבור לתוכן

תקלה בדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לעשות

mount , אחרי ש Testdisk קרא את הקבצים.

כרגע אני מעתיק חלק קטן , ואני רוצה להעתיק עוד 200 גיגה שהכי חשובים לי , אבל בכונן שחיברתי הוא כותב לי שהוא לקריאה בלבד (כונן 350 גיגה) , אז איך אני הופך אותו לכתיבה?

דרך אגב , זה מעתיק איטי מאד , מהירות של usb 1.

700 קילובייט מהירות.

נערך על-ידי quantum03

פורסם

תגיד תודה שזה מעתיק בכלל.

תוודא שהוא לא עשה mount כ read only ב fstab.

פורסם
  • מחבר

הוא הפסיק באמצע...בקושי העתקתי 6 גיגה , אבל יותר טוב מכלום...

אני אנסה להתקין לינוקס אובונוטו מלא ואני אראה מה אני אצליח לחלץ משם...

פורסם

אתה לא חייב להתקין. live CD יעשה אותה עבודה.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

נראה שהמצב של הכונן התדרדר , אי אפשר אפילו לראות אותו ברשימה של mount , אבל אפשר לראות אותו ברשימה של מנהל הקבצים , ואם אני מנסה לעשות mount דרך שם אני מקבל את ההודעה "udevil: error 64: unable to determine device fstype specify with -t".

בtest disk אני לא יכול לראות כלום יותר.

פורסם
  • מחבר

למזלי הכונן הזה הוא דווקא הכונן שאת רוב המידע בו אני יכול לשחזר ממקורות אחרים , והצלחתי למשוך ממנו 10 גיגה בקושי.

וגם , בשבוע האחרון עשיתי סדר במחשב והעברתי את רוב המידע החשוב מהכונן הזה לכונן אחר , אז זה הציל אותי...

הקריסה הייתה מאד פתאומית והכונן לא ישן במיוחד , אז אין איזה סימן שאני יכול לדעת אם כונן בסכנה , כדי שאני אדע לעתיד? (smart התגלה כמיותר לגמרי ולא מועיל).

ואייבורי יחליפו לי את הכונן בחדש , אם באתר של wd כתוב שהכונן עדיין באחריות?

פורסם

אצלי מתו שני Samsung 103UJ ביום שהוצאתי אותם מהניילון (ובהפרש של כמה שעות). מצד שני יש דיסקים קשיחים שעובדים 20 שנה רצוף.

לגיל של החומרה אין הרבה משמעות פה.

לפעמים אפשר לדעת סדרות בעיות (לכל יצרן יש כאלו מדי פעם) ואז להיות מוכן ל"מכה".

S.M.A.R.T אכן יכול לעזור בלראות סכנה שמגיעה, אך הוא לא תמיד יספיק להתריאה לפני קריסה של מערכת מכנית/חשמלית בדיסק קשיח.

הפתרון היחיד הוא גיבוי מסודר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העזרה והעצות.:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים