עבור לתוכן

הגדרות כרטיס קול מובנה עבור אוזניות (HA-S500)

Featured Replies

פורסם

קניתי לי את האוזניות JVC HA-S500 שלאחרונה מומלצות כאן בפורום ("הכי טובות שאפשר למצוא עד 400 ש"ח" וכיוצ"ב).

הצרה היא שבזה נגמר התקציב, ואין מצב לקנות כרטיס קול איכותי או בכלל, אז המובנה זה מה יש.

והשאלות (אולי יראו קצת טפשיות, זה בסדר, אפשר לצחוק עלי):

1. בהגדרות הדרייבר של הכרטיס המובנה (Realtek ALC889) יש אפשרות להגדיר יציאה ספציפית כאוזניות או כרמקולים (Headphones/Front Speaker Out). מבדיקה של שתי האפשרויות נראה שבהגדרה כאוזניות העוצמה גבוהה יותר. האם זה משנה מה אני מגדיר, מבחינת איכות שמע או סיבה אחרת?

2. היות שהמארז על הרצפה והחוט של האוזניות קצר מדי, אני משתמש בכבל מאריך שברשותי, אבל הוא ארוך למדי. האם יש השפעה כלשהי לרעה כתוצאה מכבלים ארוכים מדי?

3. איפה עדיף להנמיך את עוצמת השמע (ווליום), בנגן? בדרייבר? חצי חצי? לא משנה בכלל?

4. האם יש כזה דבר שעוצמה גבוהה מדי מזיקה לאוזניות?

תודה ויום טוב

פורסם

קודם כל כרטיס קול מובנה הוא כבר לא כזה גרוע כמו שאתה חושב.

ההגיון אומר להגדיר כאוזניות בשביל לנצל תכונות ספציפיות הקיימות בכרטיס קול.

אבל תגדיר מה שנשמע לך טוב יותר, אם בכלל יש הבדל...

לגבי כבלים - תיאורטית, כל כבל באשר הוא משפיע לרעה על האיכות. אז עדיף להשתמש בכבל קצר ככל האפשר,

אבל מעשית, זה לא ממש משנה כל עוד הכבל תקין והוא אינו ארוך בצורה מוגזמת (מעל 5M).

לגבי הווליום - לא משנה מאיפה תנמיך, מה שיותר נוח לך. אולי יש יתרון טכני להנמיך אך ורק מבקרת הווליום הראשית ("דרייבר") אבל אני מבטיח לך שבפועל אתה לא תרגיש הבדל...

עוצמה מוגזמת תזיק לאוזניות, אבל אם זה ווליום שהאוזן שלך מסוגלת לעמוד בו , תהיה בטוח שגם האוזניות יסתדרו מצוין ולא ייגרם שום נזק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

העניין הוא שאני כן מרגיש הבדל - או לפחות נראה לי שאני מרגיש, אחרת לא הייתי שואל. הבעיה היא שאין לי מושג מהו הצליל ה"נכון", או אולי ההבדלים שאני שומע הם באמת רק פרי הדימיון.

פורסם

מדובר בסה"כ בווליום יותר גבוה, אין שום הבדל בין המצבים מבחינת איכות סאונד.

כמו שאמרתי, אם נשמע לך יותר טוב במצב אוזניות, אז תגדיר ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים