עבור לתוכן

מחשב עולה בלופ אחד בלבד

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מחשב חדש עכשתוכנת ההפעלה על הSSD ויש עוד כונן נוסף.

רציתי לחבר את הכונן מהמחשב הישן ואכן חיברתי. לאחר מספר ימי עבודה פתאום הכונן התנתק והופיע החלון שצרפתי למטה.

משהו שקשור לintel rapid storage.

האם חוץ מהחיבור הפיזי של הכונן יש משהו שצריך לשנות בהגדרות בBIOS ?

תודה :)

נערך על-ידי samsam76

פורסם

זה מודיע על ארוע SMART (יכולת ניטור עצמית שיש לכונן הקשיח).

כלומר קיבלתה הודעה שיש בעיה עם הכונן.

האם הכונן עובד על מחשב אחר ? אם כן אז ממליץ לגבות את תוכנו.

סתם לידע כללי: כונני SATA זה plug & play כלומר לא מצריך התקנה של תוכנות בשביל שיעבוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

הקטע הוא שיש לי שני כוננים מהמחשב הישן ועליו הם עבדו. וגם זה ששניהם לא עובדים טוב נשמע כמו צירוף מקרים מוזר וגם אחד מהם לא ישן במיוחד, רק שלוש שנים.... .

אומנם על המחשב הישן לא היה את הINTEL RAPID אז אולי הבעיה כבר היתה אז ולא זוהתה ?

מה שמוביל אותי לבעיה הבאה והיותר מסתורית....

גם במחשב הישן וגם במחשב החדש יש לי לופ אחד כאשר המחשב עולהץ כלומר המאווררים נדלקים, עובדים שתי שניות, נכבים לשתי שניות ואז חוזרים לפעולה והמחשב עולה.

במחשב הישן הייתי בטוח שזה הספק והחלפתי אותוץ הבעיה המשיכה. בסוף החלפתי מחשב וגם כשאין שום רכיב מהמחשב הישן הבעיה נשארת.... אפילו בדקתי את המתח בבית והוא יציב ותקין.

ממש ממש אשמח לעזרה.

תודה :)

פורסם

בקשר לבעיה ב SMART:

1. בדוק את הדיסקים הקשיחים עם התוכנות של היצרנים שלהם.

2. בדוק את מאפייני ה SMART של הכוננים, ותראה אם יש מאפיין לא תקין. אני משתמש בתוכנה חינמית בשם Acronis Drive Monitor.

בכל מקרה - אם יש בעיה ויש אחריות על הכונן הבעייתי - תממש אותה.

בקשר לבעיה השנייה - לא ברור לי לגמרי מה הבעיה. האם העניין הוא שברגע הדלקת המחשב המאווררים מתחילים להסתובב, נעצרים ומתחילים להסתובב שוב לאחר כ-2 שניות? אם כן, אני לא חושב שזו בעיה - הסיבוב הראשוני שלהם כנראה נובע מעצם הפעלת המתח. בשלב הזה חיישני הטמפרטורות על הרכיבים (מעבד, כרטיס מסך) בודקים אם הטמפרטורה גבוהה מספיק בכדי להצדיק הפעלת מאוורר. אם אתה מדליק מחשב שהיה כבוי, הרי שהטרמפרטורות של הרכיבים נמוכות (המחשב קר ולכן מתקרר), ולכן ברגע ההדלקה הרכיבים מספיק קרים ולא דורשים הפעלת מאווררים. לאחר שנייה או שתיים, הרכיבים מתחילים לעבוד ולכן גם מתחממים. בשלב הזה המאווררים מתחילים לעבוד.

אם זו לא הבעיה - תפרט יותר מהי בדיוק הבעיה.

פורסם
  • מחבר

וואו !!!! ממש מרגיע אותי מה שאתה חושב ! חשבתי שרובצת עלי קללת מחשבים !

אם כך, אז ישנה בעיה נוספת והי שבשתי השניות הראשונות כשהמחשב נדלק והמאוורים עובדים יש לפעמים מין סוג של חריקה כזאת.

ואז היא מפסיקה ביחד עם המאווררים וכשהמאווררים חוזרים לעבוד בפעם השניה החריקה לא חוזרת והמחשב עולה.

להזכירך, כל הרכיבים חדשים ממש ( המחשב בן חודש ) חוץ מהצורב שהוא בן שנה ואולי אפילו פחות.

חוץ מזה, תודה רבה רבה לך :)

פורסם

תבדוק אם כל המאווררים מסתובבים באופן חופשי כאשר המחשב כבוי. אם לא - כנראה שצריך להחליף את המאוורר הבעייתי.

אם אתה לא בטוח שהרעש הוא ממאוורר, פשוט תנתק רכיבים מכניים (כמו דיסק קשיח וצורב) ותפעיל שוב את המחשב - אם הרעש חוזר, הוא כנראה נובע ממאוורר. אם לא - תבדוק טוב אם הוא נובע מהדיסק הקשיח, ואם כן - תגבה אותו ותממש אחריות (אם יש).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

אז הכל בסדר ואין רעשים !!!

עכשיו, איך אני מנתק את טכנולוגית האיכסון המהיר כדי שאוכל להעביר את החומר מהכונן הבעייתי לאחד אחר ?

כי כרגע, כשהכונן מחובר, הווינדוס מנתק אותה אחרי כמה זמן.....

פורסם

איך הגעת למסקנה שיש לך כונן קשיח בעייתי? האם ראית משהו בנתוני ה SMART שלו? האם הכונן הזה משמיע רעשים? האם בדקת אותו עם התוכנה של היצרן או עם תוכנה אחרת כמו MHDD?

טכנולוגיית האכסון המהיר המהיר של אינטל (Intel Rapid Storage Technology) היא תכונה חומרתית שמופעלת ע"י דרייבר. אם אתה חושד שמשהו לא בסדר בדרייבר - פשוט תסיר אותו (תנסה בלוח הבקרה->תוכנות), אבל לפי צילום המסך הראשון שלך הדרייבר הזה רק מדווח על בעיה בדיסק הקשיח. אני לא בטוח מה גורם לקריסה שמופיעה בצילום המסך השני.

בכל מקרה, אם אתה לא מצליח לגשת למידע בדיסק הקשיח, נסה להשתמש במערכת הפעלה live שרצה מ CD או מ DoK ואינה דורשת התקנה בכלל (כמו Ubuntu או mini-xp, שנמצאת ב Hiren's Bootcd) בכדי לבדוק אם אתה יכול לגשת לדיסק הבעייתי דרכה. קח בחשבון שייתכן והדיסק הקשיח תקול בצורה כזו שחלק מהמידע כבר אבד.

פורסם
  • מחבר

אני הגעתי למסקנה שהוא תקול כי הntel Rapid Storage Technology) מנתק לי אותו וזאת הדעה של אחד המגיבים בדיון פה בתגובות הראשונות.

תכלס, הוא עבד סבבה במחשב הישן וכשהעברתי אותו לחדש אז הntel Rapid Storage Technology) ניתק לי אותו.....

המסך השני שצילמתי שהתייחסת אליו הוא אותה קריסה של המסך הראשון.

מה זה אומר שאולי הבעיה בדרייבר ? האם הכוונה שהבעיה לא בכונן עצמו אלא במשהוא אחר (=דרייבר) ?

איך אפשר לבדוק אם משהוא לא בסדר מנתוני הSMART ?

נערך על-ידי samsam76

פורסם

אין הגדרה טכנית שנקראת "עובד סבבה" - יש דיסק תקין ודיסק לא תקין.

1. בדוק את הדיסקים הקשיחים עם התוכנות של היצרנים שלהם.

2. בדוק את מאפייני ה SMART של הכוננים, ותראה אם יש מאפיין לא תקין. אני משתמש בתוכנה חינמית בשם Acronis Drive Monitor.

שוב - עשית את מה שכתבתי כאן? איך הגעת למסקנה שהדיסק תקין?

אני ממליץ לבדוק את הדיסק הקשיח גם עם תוכנה בשם MHDD.

עכשיו, איך אני מנתק את טכנולוגית האיכסון המהיר כדי שאוכל להעביר את החומר מהכונן הבעייתי לאחד אחר ?

כאן ביקשת לבטל את טכנולוגיית האכסון המהיר של אינטל, אז אמרתי לך להסיר את הדרייבר, והסיבה היחידה לעשות את זה היא אם אתה חושד שמשהו לא תקין בדרייבר. אם הבעיה היא בכונן עצמו, הסרת הדרייבר לא ממש אמורה לעזור.

מה זה אומר שאולי הבעיה בדרייבר ? האם הכוונה שהבעיה לא בכונן עצמו אלא במשהוא אחר (=דרייבר) ?

קשה לי להאמין שהבעיה היא בדרייבר, אבל אף פעם אי אפשר להיות בטוח ב 100%. תנסה לעדכן אותו לגירסה חדשה יותר, אם יש, ואם אין - תנסה גירסה ישנה יותר, אולי אפילו את הגירסה שהגיעה בדיסק של לוח האם שלך. גם אם אתה מצליח לעבוד עם הדיסק הקשיח בצורה תקינה, אני מנציע לך לגבות אותו ולהריץ עליו בדיקות תקינות.

פורסם
... וגם אחד מהם לא ישן במיוחד, רק שלוש שנים.... .

3 שנים זה נצח במונחים של מחשב בכלל - ובמונחים של דיסקים קשיחים בפרט

יכול להיות שהבעיה שלך היא אחרת - תפרט בדיוק איזה "צרכנים" יש לך במחשב - ואיזה ספק כח יש לך

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הכנתי את הדיסק והעלתי אותו לפני הwindows

מאחר וצפיתי את הבעיה שלא אדע איזה דיסק לבחור החלטתי לראות מה הוא רושם כשהכונן שאותו אני רוצה לבדוק מנותק ורק אחר כך לחבר אותו ולראות מה נוסף. כלומר כרגע יש לי רק את הC שהוא SSD ועליו הWINDOWS ויש את הD שאותו אני לא רוצה לבדוק.

באופן מוזר הוא הראה לי 3 אופציות וזה הצילום

אז מה זה הC ומה הD ?

ועוד משהו, איך אני יוצא מהתוכנה בלי לעשות סתם RESTART ? אפשרי ? ESC לא עובד

תודה לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים