עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לגיימינג ב- 4,000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

המחשב מיועד לגיימינג. אין צורך בציוד היקפי. התקציב הוא 4000 עם חריגה של 300 ש"ח. אל המחשב יחוברו 3 דיסקים קשיחים + 1 SSD. מעבד:

[..] INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - TRAY ₪932

לוח אם:

[..] GIGABYTE G1.Sniper B5 ₪546

זיכרון:

[..] CRUCIAL BALLISTIX SPORT 8GB KIT (4GBX2) DDR3 1600 - זמין במלאי ₪430

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE R9 280X OC 3GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1353

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN CORE 3000 USB3 ₪397

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪468

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 ₪143

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4325

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

בגדול בסדר, אפשר לחסוך בלוח ובזכרונות את תעדיף.

התייחסות ספציפית לרכיבים בהתאם לשימושים ודרישות יהיה אפשר לקבל כמובן רק במידה

ותענה על השאלון, אף אחד פה לא נביא שיודע מה רזולוצית המסך שברשותך, אם תעדיף לחסוך, אם תעדיף

מערכת שקטה ככל שניתן וכ' וכ'..

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 26' 1920X1280

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסקים קשיחים וDVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. IQPC

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן

פורסם

חסכן במילים אתה..

כמו שאמרתי בגדול בסדר, אם אתה מחפש הצעות לאופציות חלופיות אפשר להוזיל את הלוח לזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=10159

האמנם לוח בערכת שבבים הבסיסית ביותר אבל א' - הוא זול בהמון מהלוח שבחרת, וב' - אני

חושב הלוח הכי מפוצ'ר שיש בערכת השבבים הזו וכולל מגוון חיבורי אודיו מורחבות ואפילו אחת אופטית, בנוסף

לחיבור USB3 קידמי מה שלא נפוץ בערכת השבבים הזו, יחד עם חיבורי DVI ו-HDMI שהאמנם לא משנים הרבה

במקרה הזה אבל זה גם לא ממש "ברגיל" בלוח בסיסי כמו זה. ותוספת של שני חיבורי USB2 אחוריים יותר ממה שמגיע

בדר"כ בערכת השבבים הזו.

לדעתי לוח מאוד משתלם, יקר בכמה עשרות שקלים ממקבילו בחברות האחרות אבל עם תמורה בהתאם.

אם אתה מעוניין בלוח באיזור המחיר של הלוח המקורי הייתי בוחן את הלוח הזה:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4491#ov

מעבר לזה אם אהבת את ה-G1 בגלל המראה שלו הוא גם אופציה סבירה ויש לו כמה פיצ'רים נחמדים, אם כי

הוא לא זול ללוח בערכת השבבים הזו. בכל מקרה בבחירת מארז ללא חלון אין בזה הרבה הגיון

כי ממילא לא תראה אותו.

זכרונות זולים יותר שיעשו את אותה העבודה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=9681

בנוסף יש מגוון קירורים נחמדים שיעשו את העבודה גם כן כמו אחד מההייפרים או מדגמי הזלמן שבהיצע של -IQPC

שיאפשרו לך לחסוך בערך 50 שקלים.

תעשה את החשבון (אם לא עשית) אם שווה התוספת בהפרש מספק שאינו מודולרי כמו ה-S12II או הפרש

גדול יותר מספק אחר כמו האנטק ניו אקו שקיים בהיצע שם שכבר זול די משמעותית.

דבר האחרון הוא רמת השקט, לא יודע כמה זה חשוב באמת אך ציינת רמת שקט גבוהה מאוד בסולם השקט

כך שאל תצפה לחרישות ממערכת מלאה כמו זו, במידה וזה אכן סוגייה חשובה בשבילך כדאי לשקול

מארז עם אפשרות לבידוד רעשים בצורה טובה יותר כמו הפרקטל -R4. את ההפרש במחיר לטובת

המארז הנ"ל תוכל לצמצם בשינויים שהצעתי למעלה.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת! יש לי מספר שאלות. 1. אם אני אוסיף כסף ואקנה 4670k, לוח וקירור תואם ואעשה OC לסביבות ה 4.3-4.2, כמה זה באמת יתרום להעלאת ביצועי המשחקים? האם זה שווה את הוספת הכסף? חשוב לציין שאני לא מתכוון לעשות במחשב שום שימוש בתוכנות כבדות, נטו גיימינג. 2. בחרתי בלוח הזה כי לפי מה שהבנתי יש לו כרטיס קול ורשת טובים יותר. השאלה היא עד כמה זה משנה והאם שווה לקחת את הH87 במקום? (מצטער על התגובה אבל העורך לא נותן לי לרדת שורה). 3. בנוגע לזכרון, הבנתי שעדיף שיהיו 2 סטיקים במקום 1 וזו הייתה האפשרות הזולה ביותר באתר.

פורסם

כן ישנה בעיה עם אקספלורר באתר לחלק מהמשתמשים והאנטר לא מגיב. גם אצלי זה ככה.

1. לא יתרום בגיימינג ולא שווה את התוספת הכספית הגדולה.

2. לא יודע כמה זו סיבה לשלם את ההפרש הגדול במחיר לטובת העניין, לא מומחה בעניין אבל אני חושב ששבב קול

מובנה בכל לוח הוא די והותר למרבית האנשים ועושה את העבודה מצויין, אם יש ברשותך ציוד יקר ואיכותי אולי שווה לשקול

כרטיס קול איכותי בנפרד.

חיבור רשת טוב יותר נשמע לי כמו שטות, מילא אם היה מדובר בתוספת WIFI מובנית בלוח מה שהיה חוסך לך את העלות

הנוספת של כרטיס רשת אלחוטי אם היית צריך אבל זה לא המצב.

ה-H87-D3H הוא לוח בערכת שבבים מתקדמת יותר וכולל מספר חיבורים רב יותר ומספר פיצ'רים שלא תמצא בערכת

שבבים B85. אם כי ההיגיון אומר שאם אתה לא זקוק לפיצ'רים מיוחדים ולוח בסיסי יעשה את העבודה מבחינתך שווה

בהחלט לשקול את העניין לטובת חיסכון של 200~250 שקלים.

הבעיה היחידה שתתעורר שפיספסתי היא שלוח בסיסי כולל 4 חיבורי SATA ואתה מדבר על שלושה קשיחים, SSD וכונן

אופטי שזה אומר שאתה זקוק לחמישה חיבורים.

בכל מקרה יש בהיצע שם איזה שניים\שלושה לוחות B85 זולים יותר ב-100~150 שקלים שכוללים שישה חיבורי SATA.

3. אין הבדל מורגש כלל בין דואל וסינגל צ'אנל ואין סיבה לא לחסוך את ההפרש.

פורסם

עשיתי טיפה שינויים. מה דעתך? Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

900 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

400 ₪ - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150

370 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz

1500 ₪ - *חדש* Gigabyte R9 280X 3G GDDR5 WINDFORCE 3 *חדש*

360 ₪ - Fractal Design Core 3000 USB 3.0

295 ₪ - FSP Raider 550W 80+ Silver 5 Years Warranty

99 ₪ - NZXT Respire T20 CPU Cooler

מחיר סופי: 3924 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

1. האם הספק יחזיק את המערכת עם OC לכרטיס מסך + 3HDD 1SSD?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים