עבור לתוכן

מחשב לא עובד לאחר ניקוי אבק

Featured Replies

פורסם

שלום. לאחרונה נקיתי את המאוורר של המעבד ואת שאר המחשב מאבק , חיברתי הכל חזרה ולהפתעתי המחשב נדלק לשניה כולל המאווירים ומיד נכבה. עשיתי כל מיני בדיקות ניתקתי כל מיני כבלים ולבסוף עליתי על כבל מסויים שכאשר הוא מחובר המחשב עושה את הבעיה הנ״ל .

כאשר המחשב עובד ללא הכבל הבעייתי אין תצוגה במסך ולא רואים כלום, ככה שאני חושש שזה כרטיס מסך עושה את הבעיה.

צרפתי תמונות של הכבל והשקע המדוברים , מישהו יכול להגיד לי בודאות שזה הכרטיס מסך ? וכן אם יש דרך לבדוק את הכרטיס אם הוא באמת נדפק מה שלא הגיוני כי הוא עבד בסדר לפני הניקוי אבק. עוד פרט חשוב , החלטתי לנקות את המחשב בגלל שכל כמה זמן בערך יום יומיים החשב היה נכבה לגמרי בלי התראה מוקדמת. תודה מראש

פורסם

לא ממש רואים את הקדימה של הכבל אבל זה נראה כמו כבל כח 4 פינים

זה לא ממש קשור לכרטיס מסך אלא להספקת הכח ללוח אם.

איך בדיוק ניקית אבק?

פירקת חלק חלק? ירית עליו באקדח אוויר דחוס?

הבעיה שאתה מתאר (שנדלק לכמה שניות ונכבה) קרתה לי בעבר אבל לא אחרי ניקוי אבק בהכרח.

אתה יכול לנסות לפרוק חשמל סטטי.

פשוט תנתק את המחשב מהחשמל ותלחץ על כפתור ההדלקה כמה פעמים

מה שזה עושה זה פשוט מרוקן את כל המעגלים והרכיבים מחשמל סטטי.

עדיף אפילו שתתן לו לשבת ככה איזה 2-3 דקות ותתן לו עוד איזה 2-3 לחיצות כדי לוודא שהוא באמת פרק את כל החשמל.

אחרי זה תחבר חזרה ותנסה שוב להדליק.

פורסם
  • מחבר

ניקוי המחשב התבצע בעזרת פאן והדבר היחידי שפירקתי היה המערכת קירור של המעבד.

אגב זאת לא פעם ראשונה שאני עושה את אותו הניקוי , אף פעם לא הייתה לי בעיה להפעיל אותו לאחר מכן.

את התהליך של הפריקת חשמל סטטי ביצעתי כבר ולא עזר.

פורסם

מרחת משחפה תרמית?

פורסם

זה נראה כמו כבל פינים של הלוח-ספק.

מזה שלא ציינת שניתקת את כרטיס המסך וניסית לחבר דרך החיבור המובנה בלוח לכרטיס הגרפי אני מבין שזה בעצם מה שיש לך והכרטיס הגרפי שדיברת עליו הוא המובנה.

עכשיו ככה אם המחשב מתנתק ב 2-3 שניות הראשונות ללחיצה זה כנראה (אי אפשר לדעת בוודאות בלי בדיקת מעבדה) בעיה פשוט בספק עצמו (סוג של קצר חשמלי)

אם לוקח לו כמה שניות יותר (10-15) זה כנראה אומר שהבעיה היא באחד הרכיבי מפתח. (מעבד,לוח ,זכרון)

(יכול להיות שהמעגלים בלוח שניתקת קשורים גם לתצוגה וזה מסביר את מה שתיארת, אבל ייתכן שזה מנתק יותר דברים ואין לך דרך לדעת בלי מסך)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

לא מרחתי משחה תרמית.

המחשב עובד ללא החיבור כבל הנ״ל, זה לא אומר שהספק בסדר?

הכרטיס מסך לא מובנה אלה GeForce , ועוד פרט ששמתי לב שהחוטים של הכבל שנכנס לכרטיס מסך הם גם בצבעים שחור צהוב( אם זה קשור איכשהו).

אני חושב שיש לי גם כרטיס מובנה אבל בנתיים לא הצלחתי לארגן כבל שמתאים אליו , יש שם איזה כניסה ישנה לא יודע את שמה

פורסם

זה לא אומר שהספק בסדר. כי מתפקידו לספק חשמל לכל היחידות במחשב וייתכן שלרובם הוא ממשיך לספק ולכן זה נראה שהכל תקין.

מההתייחסות הזו אני מסיק שהמחשב 'נופל' בשניות הראשונות , כאמור עדיין ייתכן שמדובר באחד מהרכיבי מפתח.(אם כי לא סביר שזה הזיכרון).

ולכרטיס מסך: בעיקרון בעיה בכרטיס מסך לא אמורה להפיל את המחשב אלא מקסימום להציג שגיאה ולא לתת לו להמשיך (תאורטית יכול להיות בעיה במעגלים של הכרטיס שתגרום לקצר אבל מעולם לא ראיתי דבר כזה בפועל).

בקשר לחיבורים של היציאת מסך הישנה אם יש לך את היצאות החדשות במסך (HDMI וכו') והיציאה של הלוח היא המסורתית עם הברגים והפינים תצטרך גם ממיר מאנולוגי לדיגיטלי אז לא מספיק כבל מתאם.א

האופציות שלך בלי ללכת למעבדה בהנחה שאתה יודע 'לטפל בחומרה' זה לבדוק את כרטיס המסך במחשב מתאים אחר. (שמעודכן לסוג זה ושיש לו ספק עם כח להוספת רכיב- שבד"כ אם הוא מתאים גם שמים ספק חזק) או וזה עדיף לדעתי לנסות להתחבר ליציאת מסך הבסיסית או להשיג ממיר או להשיג מסך ישן.(שים לב גם אם המסך יידלק מהיציאה השניה אין זה מחייב שהבעיה היא בכרטיס ייתכן שהחיבור שלו בלוח לא תקין וכו' אז אל תמהר לקנות כרטיס חדש ).

רק על תנסה את הספק במחשב אחר אתה עלול להרוס\לשרוף את המחשב ההוא.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה לבסוף לקחתי אותו למעבדה ושם טוענים שהלך הלוח אם.

המחשב די ישן ואני לא מעוניין להשקיע בו תסכום שנקבו לי בערך 600 שקל ( לוח אם + זיכרון כי שלי כבר לא מתאים ללוחות אם החדשים )

יש דרך כלשהי להשיג לוחות הם ישנים שיתאימו לי ?

פורסם

איזה מחשב יש לך עכשו (לוח, מעבד וזיכרון)?

אני יוצא מתוך הנחה שמדובר במעבד כלשהו ממשפחת ה Core 2 Duo (סוקט 775) וזיכרון DDR2, כי למעבדי Core i הזיכרון המתאים היחיד הוא DDR3.

בכל מקרה, האפשרויות שלך הן לקבל את ההצעה של המעבדה, לחפש לוח שמתאים למעבד ולזיכרון שיש לך כרגע (חדש או משומש) או לקנות שילוש חדש:

• ההצעה של המעבדה לא נראית לי משתלמת.
  • תוכל לקנות לוח חדש פשוט לסוקט 775 בסביבות ה-300 ש"ח, כך שתוכל להשתמש במעבד ובזיכרון הקיימים.
  • קניית לוח משומש זה סיכון כי גם אין אחריות וגם כי אתה לא יודע מה עבר עליו, ובנוסף יהיה קצת קשה למצוא לוח משומש סביר במחיר משתלם (לא יותר מ-100 ש"ח לדעתי).
  • בסביבות ה 700 ש"ח תוכל לקנות מעבד פנטיום לסוקט 1150 (ה G3220), לוח פשוט ומודול של כ-4GB זיכרון, שסביר להניח שיהיה טוב יותר מהמחשב שלך, אז אולי זה יהיה הפתרון המשתלם יותר עבורך.

פורסם

אני לא אתיחס יותר לפיתרון הבעיה כי כנראה השלמת כבר עם העובדה שאתה רוצה מחשב חדש.

אז ככה

אם אתה רוצה להחליף רק את הלוח אתה יכול להכנס ללוח יד שניה פה באתר ולראות אם יש מישהו שמוכר לוח שמתאים לך (מבחינת מעבד, זכרונות וכו')

אם אתה רוצה מחשב חדש לגמרי אז אתה יכול ללכת לפורום מפרטים. יש שם די הרבה מפרטים לפי כל מיני תקציבים, תלוי מה השימוש שלך במחשב

פורסם
  • מחבר

אוקי אז המחשב שיש לי: מעבד Dual core 2 e8400 , לוח אם Gigabyte p35-ds3l וזכרון 4 ג'יגה ddr2.

בגדול אני לא מעוניין להחליף כרגע לחדש סך הכל זה מחשב של ההורים שלי וחוץ מאינטרנט הם לא עושים בו יותר מדי כך שהוא כרגע מעולה בשבילם.

ולדעתי להשקיע בו יותר מ300 שקל אין טעם , כל המחשב לא שווה 1000.

כך שנראה לי שאני מעדיף אפילו למצוא לוח יד שניה או לחלופין משהו חדש (אם אפשר המלצה ) שיתאים לשאר הרכיבים.

פורסם

אם אתה רוצה לוח חדש, הלוח הכי זול שמצאתי, הוא Intel DG41RQ ב 255 ש"ח:

http://www.skypc.co.il/pl_product~DG41RQ~10~0.htm

הלוח תומך במעבד שלך (E8400) ובזיכרון DDR2, והוא מגיע עם 3 שנות אחריות. יש לציין שהלוח כולל כרטיס מסך מובנה (בלוח הנוכחי שלך אין כרטיס מסך מובנה).

יכול להיות שניתן למצוא לוחות חדשים זולים יותר, צריך לחפש ביותר חנויות מחשבים באינטרנט..

מבחינת לוח משומש - צריך לחפש באינטרנט (יש פה באתר מדור יש שנייה), ולראות האם יש לוח שגם מתאים למעבד ולזיכרון שלך והוא גם משתלם (לוח תקין שעולה עד 100 ש"ח, כי אם הלוח עולה 200 ש"ח, עדיף כבר לקנות חדש). אני חושב שיהיה קשה למצוא לוח משומש זול, אז לדעתי תצטרך לקנות לוח חדש או שילוש חדש.

פורסם
  • מחבר

האם כל הלוחות זהים מבחינת גדול? כלומר כולם יתאימו למארז ישן ?

פורסם

לא, לא כל הלוחות הם באותו הגודל. במקרה זה הלוח של אינטל הוא microATX בעוד שהלוח הנוכחי שלך (של Gigabyte) הוא בגודל ATX, כך שלא צריכה להיות בעיה מבחינת הגודל.

שים לב שאם אתה קונה לוח קטן יותר, בד"כ יהיו בו פחות חריצי הרחבה לכרטיסים ואולי פחות חריצי הרחבה לזיכרון, כך שאם יש לך 4 מודולי זיכרון או מספר כרטיסי הרחבה על הלוח הנוכחי, צריך לבדוק טוב אם ניתן להתקין את כולם על הלוח החדש.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלבסוף אני אלך כבר על שידרוג. תודה לכולם על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים