עבור לתוכן

Windows server 2008

Featured Replies

פורסם

מערכת הפעלה Live לא מתקינים - היא רצה באופן עצמאי מדיסק או מ DoK ואינה דורשת התקנה כלל. בגלל זה משתמשים במערכות הפעלה כאלו לבדיקות. אגב, אם נוח לך יותר עם מערכת הפעלה Windows, ב Hiren's Boot CD יש מערכת הפעלה live בשם mini-xp, שבעצם מריצה גירסה בסיסית של XP.

אם ניתקת את הכבל פיזית מכרטיס הרשת, וכרטיס הרשת עדיין מדווח שמחובר אליו כבל, אז יש לך בעיה בכרטיס הרשת עצמו או במערכת ההפעלה. שוב - נסה מערכת הפעלה live כלשהי ותראה אם הבעיה הזו חוזרת.

דבר נוסף - האם ניסית לחבר בכבל crossover (מוצלב) כל זוג מחשבים ולבדוק תקשורת בינהם (פשוט 2 מחשבים וכבל בינהם, בלי שום ציוד תקשורת אחר)? אמרת שזה עבד בין השרת לאחד המחשבים, אז רצוי שתבדוק את זה בין כל זוגות המחשבים האפשריים ותראה אם זוג אחד לא עובד. כך אולי תוכל לבדוק האם כרטיס הרשת של כל מחשב תקין.

פורסם
  • מחבר

התקנתי windows xp בvmware workstation 9 על השרת.

הצלחתי לתקשר עם השרת אבל לא עם מחשבים אחרים.

זה אומר שיש בעיה בכ.רשת לא?

המחשבים מצליחים לתקשר כולם עם כולם בP2P

פורסם

אתה יכול לצרף תרשים של הרשת הזאת?

לא נראה שתאה אפילו מבין חצי ממה שעשית...

פורסם

רגע - עכשו אתה אומר שיש תקשורת בין המחשבים ב P2P?

אם כן, זה אומר שהמחשבים מתקשרים בינהם, ולכן הבעיה שלך נובעת מהגדרות או בעיית תוכנה כלשהי.

זה שהצלחת לתקשר ממחשב מדומה שרץ בשרת עם השרת עצמו לא מעיד על שום דבר, ולכן אי אפשר להסיק מכך שמשהו בכרטיס הרשת האמיתי של המחשב לא תקין.

אני חושב, כמו multicore, שאתה פשוט לא מבין את הרשת שבנית. תתחיל בלקחת נייר ועיפרון/דף ולצייר בדיוק את הרשת שלך (אם אתה רוצה להשקיע, תוכל להשתמש ב Powerpoint או תוכנה דומה). תרשום מה הכתובות שהגדרת לכל מחשב ומה רץ על כל מחשב.

פורסם
  • מחבר

שלום כולם.

דבר ראשון: אני מעריך מאוד את כל הניסיון והמאמץ לעזור, באמת תודה!! :)

דבר שני: אני כן מבין מה שאני עושה, אני מתנצל אם לא הבנתם אותי כראוי.

זה הטופולוגיה:

0405e3b2615e3bd18485c99a82ae77b2.png

התקלה:

- כל המחשבים יכולים לתקשר בינם לבין עצמם למעט השרת שהוא לא מתקשר עם אף אחד.

נתונים:

- כאשר חיברתי את השרת ישירות למחשב אחד, היה תיקשורת ביניהם. (לא היה לי כבל cross אז השתמשתי בכבל stright ועבד)

- בכל המחשבים והשרת הfirewall כבוי.

- ב pc 0 ו pc 1 מותקן windows 7 ועל כל מחשב יש גם vmware שעליו מותקן windows xp.

- ב pc 2 מותקן ubuntu.

- בשרת מותקן windows server 2008 r2 ובנוסף יש עליו vmware שמותקן בו windows xp.

- בשרת יש שני כרטיסי רשת פיזייים, התקשורת בין השרת לשאר המחשבים לא עוברת בשני הכרטיסי רשת. (כל פעם חובר אחד אחר)

- כל הכבלים מסוככים.

- לשרת ולPC1 יש מקלדת, עכבר ומסך משותפים באמצעות KVM.

- רשימת הכתובות רשת מוצגת בתמונה.

פורסם

אם אתה באמת מבין... איך על מה שעשית וכתבת עד עכשיו קשור לבעיה ובטח למערכת ההפעלה?

כמו שכתבתי כבר, תתחיל לבדוק החל משכבה הראשונה ולמעלה. זה troubleshooting הכי בסיסי שכל איש מקצוע חייב לדעת גם אן מעירים אותו עם דלי מים קרים בשתיים בלילה.

גילית שיש תקשורת ללא מתג בדרך - אז משהו במתג שהוא בעייתי. אחרי שבידדת יותר את מקור הבעיה -תטפל בה.

פורסם

maori_0 - שרטוט יפה, כל הכבוד על ההשקעה.

ברשת הזו לא אמורות להופיע "כתובות רפאים" כמו 192.168.1.1 או 192.168.1.14 כפי שצויין קודם, וכן צריכה להיות תקשורת בין כל המחשבים.

כבר כתבתי קודם שעצם העובדה שיש תקשורת בין השרת לאחד המחשבים, כאשר הם מחוברים בינהם ישירות, כבר אומרת שזו לא בעיית תוכנה.

אני לא יודע למה התקשורת עבדה עם כבל ישר (straight) ולא מוצלב (crossover), אבל ייתכן שאחד מכרטיסי הרשת יודע לזהות את סוג הכבל ולהתאים את עצמו בהתאם. מצד שני יכול להיות שמשהו לא בסדר בכרטיס הרשת, אבל זה פחות סביר כי ידוע שכל מחשב לקוח (pc x) עובד בצורה תקינה, ובשרת ניסית 2 כרטיסי רשת.

בשלב הזה, לפני שאתה מחליף switch, הייתי מנסה עוד כמה דברים:

1. תחליף בין הפורטים (חיבור) של המחשבים ב switch - פשוט תחבר את השרת לפורט של מחשב שעובד בצורה תקינה ותראה אם יש תקשורת. אם כן - הבעיה בוודאות ב switch (לפחות פורט אחד בו תקול).

2. תשנה את טווח כתובות ה IP שלך (תנסה אולי משהו בטווח 10.0.0.1/8) ותראה אם זה משנה משהו. לדעתי זה לא יעזור, אבל תנסה בכל זאת.

3. תנסה לשנות את כתובת ה IP של השרת למשהו אחר בטווח (אולי ל 192.168.1.3/24) ותראה אם יש תקשורת. שוב, זה לא אמור לעבוד, אבל תנסה.

4. תבדוק שוב את החיבורים של השרת לרשת. בקובץ server ipcnf.TXT שצירפת, ניתן לראות שיש 2 כרטיסי רשת מסוג Broadcom BCM5709C NetXtreme II GigE) (NDIS VBD Client, וידוע שהם שונים כי יש להם כתובות MAC שונות (קרובות, אבל לא זהות), אבל בשניהם כתוב Media disconnected, כלומר הם לא מחוברים לכלום פיזית. מצד שני, כרטיס הרשת שכן מחובר הוא IBM USB Remote NDIS Network Device. אני לא יודע מה זה בדיוק (באינטרנט כתוב שזה קשור ל IMM2, שנמצא בשרתים של IBM, ומדובר באיזשהו חיבור Ethernet פנימי, אבל שוב - אין לי מושג מה זה), אבל זה נראה לי מוזר וחשוד. מצאתי את הדף הזה באינטרנט, אולי הוא יעזור לך להביא מה זה בדיוק ואיך להשתמש בו בצורה נכונה. חוץ מזה, נתת להתקן הזה כתובת של 192.168.1.5, בניגוד לטופולוגיית הרשת, לפיה השרת אמור לקבל כתובת של 192.168.1.2.

5. תבדוק האם ל switch יש כפתור איפוס או משהו, ואם כן - תשתמש בו. כפי שציינתי קודם, לא נראה שה switch הזה הוא בר-תכנות, ולכן לא הגיוני שהוא יחסום כתובת IP כלשהי, אבל אם יש כפתור איפוס - תנסה אותו (אין לך מה להפסיד).

6. שוב - תנסה sniffer כלשהו רק במטרה לראות אם מגיעות packets (חבילות מידע) לשרת או לא כאשר הוא מחובר בצורה הזו לרשת. אם לא - מדובר בבעיה חומרתית ברשת (חוטים, כרטיס רשת, switch). אם כן מגיעות packets לשרת, תבדוק שהן לא משובשות, ותוודא שהשרת לא מסנן אותן איכשהו.

7. אם יש לך כרטיס רשת נוסף - תנסה להתקין אותו בשרת ולחבר את ה switch אליו במקום לכרטיסי הרשת הקיימים. אולי זה יעזור.

אם כלום לא עוזר, לא נראה לי שיש ברירה אלא להחליף את ה switch.

פורסם
  • מחבר

איכשהו באמת שאין לי מושג איך.

עשיתי restart לשרת והוא לא מצליח לקרוא את הhdd.

- דגם השרת: IBM system x3550 m3

- נידלק מנורת שגיאה של ה DASD (לא יודע מה זה) ויש נורה כתומה ליד הHDD

מה עושים?

פורסם

RTFM ניסית? יש דוקומנטציה מעולה לIBM.

פורסם
  • מחבר

קראתי ואם לא בא לך לעזור אז אל תענה בכלל. איך אתה בצוות האתר בכלל??

פורסם

אני יכול לשאול אותך אותך אותה שאלה אם אתה מתקרב לחומרה הזאת.

פורסם
איכשהו באמת שאין לי מושג איך.

עשיתי restart לשרת והוא לא מצליח לקרוא את הhdd.

- דגם השרת: IBM system x3550 m3

- נידלק מנורת שגיאה של ה DASD (לא יודע מה זה) ויש נורה כתומה ליד הHDD

מה עושים?

כאן אני לא יכול לעזור לך - תנסה להסתכל במדריך/חוברת של השרת כמו ש multicore הציע ותראה אם יש שם פתרון.

אגב, לא נראה ששתי הבעיות קשורות, אז בעיקרון, לפי חוקי הפורום, אתה אמור לפתוח נושא חדש בקשר לבעיה הזו.

פורסם
  • מחבר

טוב אין פיתרון בנתיים אפילו מומחים שהבאתי לא יודעים איפה התקלה. בכל מקרה תודה רבה לכם על הניסיון והרצון הטוב לעזור.

אם בסוף יהיה פיתרון אני בלי נדר אכתוב אותו כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים