עבור לתוכן

רמקולים ומגבר חדשים וטובים, סאונד נוראי?

Featured Replies

פורסם

היי. התחדשתי לא מכבר בסט-אפ חדש לדירה חדשה גם כן...

הסטאפ הינו 5.1 אבל אני שומע כרגע על סטריאו. המטרה הראשונית הייתה שיפיק את המיטב עבור איכות סטריאו אודיופילית בתוך גבולות התקציב הדי מוגבל ודורש-פתרונות-יד-שניה שלי. להלן הסט-אפ: רמקולים של Pure-Acoustics QF900 (רצפתיים גדולים מאוד, כל הסט) ורסיבר Denon AVR 1601 שקניתי יד שניה גם כן...

אופן החיבור: הטלוויזיה הינה רכזת היציאות- ומחוברת בכבל אופטי איכותי יחסית (מסוכך ומוזהב) לרסיבר. הטלוויזיה הינה Samsung F6400 חדשה (סדרה טריה של 2013).

הרמקולים הקדמיים מחוברים כרגע לרסיבר באמצעות כבל רמקולים עבה מהחיבור העליון שלהם (יש 2) לחיבורי ה-Power Front של המגבר (המקומות האחרים יחוברו לאחוריים).

יש לציין שגם את הרמקולים וגם את הרסיבר שמעתי בנפרד והייתי מרוצה יחסית מהסאונד שלהם. אבל כשהם כאן, אצלי בבית, איכות הסאונד נשמעת נוראית. התדרים לא נשמעים מאוזנים בכלל ואיכות הסאונד בכללי נשמעת בהירה בטירוף (טרבלית) והתדרים הנמוכים לא מורגשים ממש, לא ברורים ולא מפורטים כמעט מלבד אימפקט בסיסי של באס. אז יש כמה אופציות ואני צריך לדעת מה לדעתכם נשמע הכי הגיוני במקרה שלי:

1) אקוסטיקה גרועה. מדובר בשטח מרכזי מאוד גדול עם הרבה מאוד תהודה, לא משנה מה אני שם (מטבח, סלון ועוד פינת מחשב מחוברים בשטח אחד). להלן תמונה שנלקחת מהאזור השמאלי ביותר של הבית (איפה שהספה מתחיל להגמר השטח מן הסתם, משמאל לאיפה שלקחתי את התמונה יש עוד טיפה שטח עד הקיר:

http://i39.tinypic.com/2wc1zxe.jpg

2) שילוב גרוע של רמקולים ורסיבר, על אף שידוע לי שהרסיבר מפיק צליל מאוד איכותי על אף הגיל שלו, כנ"ל לרמקולים.

3) חיבור לא נכון: צורת חיבור לא טובה אולי (פעם ראשונה בתחום הרסיברים)?

יכולות ליהיות עוד סיבות. אני אשמח לשמוע מה דעתכם. זה עניין מאוד מתסכל.

פורסם

אקוסטיקה משחקת תפקיד חשוב מאוד. תנסה לחבר את הנגן ישירות למגבר ולא דרך הטלויזיה ותראה אם אתה רואה שינוי.

פורסם
  • מחבר

אנסה ואדווח בקרוב, אם כי אני לא חושב שזה ישפיע הרבה שכן ב-2 המקרים העיבוד עובר למגבר... ואני מבין שאכן יש פה בעיה של אקוסטיקה. איך אתם ממליצים על סמך התמונה לשפר את האקוסטיקה בסלון מבלי לפגוע במראה החיצוני שלו?

פורסם

לא הייתי מצפה לאיכות טובה במיוחד משום רמקול של pure-acoustics. גם הרסיבר לא בדיוק שיא האיכות (חברה נורמאלית אבל דגם מאוד בסיסי). לי יש את ה-AVR-1906 וההגברה שלו על הפנים. הוא מגביר אצלי את הסנטר והאחוריים, ובעבר כשבדקתי מה הוא יודע לעשות עם הקדמיים שלי הוא היה שנות אור מאחורי הרסיבר וינטאג' שאליו השוותי (Kenwood 6100 אאל"ט).

בכל מקרה, בנוגע לבעיה שיש לך. יכול בהחלט להיות שזה נגרם אך ורק מאקוסטיקה. אבל יכול גם להיות שיש לך חיבור בקוטביות הפוכה באחד הרמקולים. תוודא שהכל מחובר בקוטביות נכונה (שהכבלים בין הרסיבר לרמקולים לא הפוכים בין ה-+ וה--).

פורסם
  • מחבר

די בטוח שהם לא הפוכים. מה שכן, יש מקום לעוד זוג מחברים ויש מגשר בינהם. אני אמור לגשר בינהם...?

פורסם

יש מקרים שבהם לא חובה לגשר בינהם, אבל יכול להיות שחסר לך באס בגלל שה-2 שלא מחוברים הם בדיוק מה שהולך לחלק של הבאס :)

ואני מציע בכל מקרה שתבדוק שלא הפכת קוטביות, כבר נתקלתי בטעויות כאלה לא פעם. זה גורם לבאסים חסרים ומוזרים ולסאונד מוזר באופן כללי - דיי דומה למה שאתה מתאר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים