עבור לתוכן

מחשב מזהה 2 סטיקים של 8 GB כ 4 GB

Featured Replies

פורסם

היי

רכשתי לוח חדש { UP5 GIGABYTE } ויש לי 32 גיגה זיכרון

2 סטיקים של קינגסטון ו2 סטיקים של גי סקיל ומה שקורה שאת ה2 של גי סקיל הוא מזהה רק חצי מהנפח שלהם כלומר 4 ליחידה במקום 8

מישהוא נתקל בזה ?

תודה

פורסם

1. האם מדובר בבעיה בזיהוי כמות הזיכרון בביוס או במערכת ההפעלה?

2. מה דגם הלוח המדוייק?

3. האם ניסית להחליף בין מיקומי מודולי הזיכרון על הלוח?

4. האם כל מודול בנפרד מזוהה בצורה נכונה (כאשר רק מודול זיכרון אחד מותקן)?

5. מה CPU-Z מציג עבור כל מודול זיכרון?

6. האם הרצת בדיקת memtest86 על הזיכרון בכדי לוודא את תקינותו?

בלי לדעת את כל הפרטים הנ"ל, ובהנחה שהבעיה היא ברמת הביוס, האפשרויות הן אי-תאימות בין מודולי הזיכרון, בעיה בלוח או בעיה במעבד (אם בקר הזיכרון נמצא על המעבד).

פורסם
  • מחבר

1. גם וגם

2. GA-X79S-UP5-WIFI

3. כן לא עזר

4. לא .המחשב לא מצליח לעלות עם הזכרונות של גי סקיל בלבד רק בנוכחות הקינגסטון

5. צירפתי תמונה

6. לא מה זה?

פורסם
4. לא .המחשב לא מצליח לעלות עם הזכרונות של גי סקיל בלבד רק בנוכחות הקינגסטון

ומזה אתה לא מסיק שיש בעיה עם הזיכרון? המחשב לא עולה כשרק הזיכרון החדש מותקן, אז בהכרח משהו לא בסדר. זה יכול להיות משהו כמו הגדרות שגויות בביוס (איפוס ביוס אמור לפתור את זה), אבל זה גם יכול להיות בעיה של אי-תאימות של הזיכרון ללוח או/ו למעבד, וכמובן זה יכול להעיד על כך שהזיכרון החדש לא תקין (לפחות מודול אחד לא בסדר).

אגב, מה הדגמים המדוייקים של הזכרונות? אולי קנית זיכרון שעובד במתח שונה מ 1.5V וזה הגורם לבעיה? האם כל מודולי הזיכרון שלך מיועדים לעבוד בתדר של 1600MHz, שהוא התדר בו אתה עובד כרגע? אולי קנית זיכרון 1333MHz שלא מסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz?

בקשר לתמונה מ CPU-Z, התכוונתי שתציג את ה SPD של כל מודול זיכרון (4 תמונות - אחת לכל מודול זיכרון), כך שנוכל לראות בדיוק מה המחשב "רואה".

memtest86 היא תוכנה לבדיקת הזיכרון. אפשר להוריד אותה כתוכנה בודדת או כחלק מדיסק של אוסף תוכנות כמו Hiren's BootCD או UBCD. בכל מקרה, יש להפעיל את המחשב ולתת לתוכנה לעלות (היא לא מופעלת מתוך מערכת ההפעלה), ואז לתת לה לרוץ למשך כמה סיבובים (אני ממליץ 3 סיבובים לפחות, שזה בד"כ לוקח לילה שלם). אם התוכנה מוצאת שגיאות בזיכרון, אז יש בעיה - בזיכרון, בלוח או במעבד.

פורסם

אני מקווה שאתה מריץ גרסת 64BIT של מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אכן 64

והזכרונות עבדו בלוח קודם מצויין ללא בעיות

יכול להיות שזה קשור לערכת שבבים הנוכחית שלי C606 ??

פורסם

אם מודולי הזיכרון של G.Skill עובדים במחשב אחר, אבל במחשב שלך הם לא עובדים, אז הבעיה היא היא כנראה בלוח או במעבד שלך. מכיוון שזיכרון אחר כן עובד במחשב שלך, אני יכול רק להסיק שיש אי-תאימות בין הזיכרון לבין הלוח/המעבד שלך.

אגב, תמיד קיימת האפשרות שהזיכרונות התקלקלו ועכשו הם גם לא יעבדו בלוח הקודם.

שוב - תרשום את הדגמים המדוייקים של הזיכרון. אם אתה לא יודע אותם - תפרסם תמונה או סריקה של מודולי הזיכרון המדוברים.

Gil28 - הבעיה שלו היא לא במערכת ההפעלה בכלל אלא ברמת הביוס. אם היו לו 32GB של זיכרון אבל הוא היה משתמש במערכת הפעלה של 32 ביט, ועוד על הלוח הזה, אני בספק אם מישהו היה בכלל טורח לדבר איתו פה בפורום...

פורסם

תנסה לאפס את הביוס אם זה לא עזר תגדיר את הכרטיסים על אותו תדר לדעתי לפי התדר הנמוך מבין השניים.

פורסם

סתם שאלה...

יכול להיות שהיה לך מחשב קודם עם זכרונות DDR2 ואתה מנסה להעביר אותם למחשב חדש שקנית שמשתמש בזכרונות DDR3?

יש לך אפשרות להחזיר את הזכרונות למחשב הקודם לראות אם הם עדיין עובדים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים