עבור לתוכן

מחשב עולה לאט, אם בכלל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בטרם אני מחליף מחשב, רציתי את עצתכם. יש לי מחשב ישן, עם מעבד (core 2 dou 6300 (conroe ו - 3 גיגה זיכרון.

לפני מספר שבועות הוא התחיל לעלות מאוד לאט, לעיתים BOOT של חלונות היה לוקח 10 דקות. נשברתי ופירמטתי את המחשב, התקנתי את חלונות מחדש. זה עבד בסדר יום וחצי, ושוב לקח לו המון זמן לעלות. לאחר יומיים נוספים, המחשב לא עלה בכלל, עשה לעצמו אתחול ואפילו התקשה לעשות BOOT מ - DVD. לאחר שהצלחתי לעשות BOOT מ - DVD, פירמטתי שוב, וחלונות עלתה, אך לאחר הכיבוי הראשון, שוב מסך שחור, אך הפעם שמתי לב לסימנים שמערכת ההפעלה עובדת, ורק לא רואים כלום. ניתקתי את כבל ה - DVI, שמתי VGA, ופתאום זה עובד, אך המסך מרצד כמו טלויזיה משנות ה - 70.

תחושת הבטן שלי היא שכרטיס המסך לא בסדר, שזמן העלייה הארוך קשור אליו בצורה זו או אחרת. יש לי כרטיס מסך של AMD, נדמה לי מסדרת 4 (היום יש 7, או 8 ? ).

השאלה שלי היא האם זה הגיוני שזה כרטיס המסך, והאם שווה בכלל להשקיע עכשיו 150 ש"ח על כרטיס מסך, עם הסיכוי שלא זו הבעיה היחידה, כאשר המחשב כבר בן 9 עוד מעט (אך עומד במשימותיו בגבורה בינתייים) ?

פורסם

1. האם בדקת את כרטיס המסך במחשב אחר כדי לוודא או לשלול אותו כמקור הבעיה? נסה להוציא ולהכניס אותו חזרה למקום.

2. בדיקת טמפרטורות - יכול להיות שהמעבד פשוט מתחמם וזה הגורם לבעיה. תסתכל בביוס מה הטמפרטורות של המעבד. ייתכן שתצטרך לבצע ריענון של המשחה הטרמית בין גוף הקירור והמעבד. בנוסף תוודא שהמאוורר של המעבד בכלל עובד.

3. תבדוק האם המאווררים במארז מסתובבים בחופשיות, האם הכל מחובר כמו שצריך, והאם יש קבלים נפוחים/מפוצצים על הלוח וכרטיס המסך (או על כל רכיב אחר שיש לך במחשב).

4. קח בחשבון שייתכן ומדובר בבעיה בספק הכח (הוא כבר לא נותן את ההספק הדרוש למערכת), ולכן עדיף שתנסה ספק כח אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים