עבור לתוכן

אז איזה מכשירים "קומפקטיים" יש היום בשוק?

Featured Replies

פורסם

הוא דיבר על חריץ בודד, לא אינסוף. לא צריך להתחכם.

עובדתית - יש מכשירים דקים מאוד עם חריץ הרחבה ועם בטריה נשלפת.

הגלקסי S4, לדוגמה, עבה מהאייפון 5/5S ב 0.3 מ"מ זניחים ודק מהנקסוס 5 ב 0.7 מ"מ (גם זניחים - לטעמי).

נערך על-ידי Ido.G

• תגובות 31
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל זה פשוט שקר לומר שהוספת חריץ הרחבה וסוללה נשלפת לא מקשה על הנדסת ותכנון המכשיר.

פורסם

אבל זה לא שקר לומר שזה לא בלתי אפשרי. שבוע שעבר הלך לי הגלקסי 2 שהיה לי שנתיים וחצי והייתי מאוד מרוצה איתו וגם אני אבוד עם כל האלטרנטיבות הענקיות שיש היום. S4 MIni נראה קצת חלש וכל שאר הטלפונים פשוט גדולים לי מדי. זה באמת די מתסכל ששוק האנדרואיד הפסיק לייצר מכשירים בכל הגדלים והמגמה היא רק לגדול עוד ועוד.

פורסם

אתה מוזמן לקנות מכשירים של xiaomi.

פורסם

האמת היא שנכנסתי עכשיו כדי לחפש רעיונות לאיזה מכשיר לקנות וזו הפעם הראשונה שאני שומע על החברה הזו. יש לה מכשירים שכבר הוכחו בתור מכשירים ששווים את המחיר? יש לך המלצות לגבי משהו ספציפי?

פורסם
אבל זה פשוט שקר לומר שהוספת חריץ הרחבה וסוללה נשלפת לא מקשה על הנדסת ותכנון המכשיר.

לא מקשה בכלל.

אפשר להוסיף את החריץ בתוך המכשיר(אפילו עדיף) מאחורי הלוח, וסוללה לא נשלפת היא בכוונה! מקשה על אחרים! להתעסק עם המכשיר, ולא על המהנסים של המוצר שמשקיעים מחשבה ומאמץ איך לא! להנגיש את הבטריה לציבור הרחב.

העניין הטכני הוא כל כך קטן ושולי, ואין לו שום משמעות אמיתית בתהליך קבלת ההחלטות של המהנדסים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

האמת היא שנכנסתי עכשיו כדי לחפש רעיונות לאיזה מכשיר לקנות וזו הפעם הראשונה שאני שומע על החברה הזו. יש לה מכשירים שכבר הוכחו בתור מכשירים ששווים את המחיר? יש לך המלצות לגבי משהו ספציפי?

כן יש להם ולעוד חברות סיניות כבר לא מעט מכשירים שקיבלו ביקורות טובות ונמכרו ב"עולם המערבי".

בדיוק היתה כתבה על המכשירים הסינים בYNET.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4461901,00.html

את הTHL W200 הזמנתי לאחיינית שלי, עלה פחות מ700 שקל לפני מיסים(תוסיף עוד 32-34% למחיר).

בהתחלה היא רצתה רק סמסונג ואייפון(כמו ההורים והדודים והחברות), אבל ברגע שראתה את המכשיר היא פשוט התאהבה בו.

מהתעסקות קצרה שלי עם המכשיר(במשך 5-10 דקות במועדון ג'אז אחרי 5 כוסות בירה וג'וינט) הוא נראה ומרגיש אחלה.

מעניין שכל!!!! המכשירים הסינים לא רק שמגיעים עם בטריה נשלפת וסלוט מיקרוSD, הם גם מגיעים כמעט כולם עם אפשרות לDOU SIMCARD.

כנראה שה"מהנדסים" שלהם אפילו לרגע לא חשבו שזה מקשה על התכנון או מייקר את המוצר.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

מבחינת איכות המכשירים (חומרה, איכות בנייה) אפשר לומר בבטחה ש-xiaomi היא בטופ של המכשירים הסיניים.

אפשר לומר אותם באותו משפט כמו samsung, htc, LG וכולי.

פורסם

Art Tatum ,דיי לדבר שטויות , יש סיבה למה סוללות מובנות נמצאות בשימוש בכל כך הרבה מכשירים ,זה מאפשר להשתמש בסוללות בצורות לא "רגילות" , כמו הסוללה הגמישה בG Flex

lg-g-flex-battery.jpg

בG2 לדוג' הסוללה לא לגמרי שטוחה ,במרכז היא גובהה יותר ובצדדים היא דקה יותר בשביל לעשות שימוש טוב יותר בגוף המעוגל של המכשיר .

images?q=tbn:ANd9GcRwbcFXsrbR4pH7UrdEorV3oo1G0jY_GcIZz0AgNT6bJ7Q_VSvR9b4beoo

יש גם את הHTC One ,הסוללה של המכשיר דקה מאוד ותוספת את רוב השטח של המכשיר , אם היו צריכים ללכת על סוללה נשלפת ,היא לא היתה בגודל הזה..

http://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/RYSH1nEsgKraxO2g.huge

והנה הדוג' הכי טובה , הMacBook Retina 15 , מחשב שנוצר בזכות שימוש מלא בכל מילימטר במחשב ,אם לסוללה ,ללוח האם וכו' ..

http://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/h5tRgwQLNyEbKBZ3.huge

מחשבים עבים פי שניים עם סוללות נשלפות לא מגיעים לכאלו חיי סוללה.

היום הרבה מחשבים ניידים מגיעים עם סוללות מובנות ,אמרת משהו על טאבלטים ,אבל לא ראיתי טאבלט שמריץ אנדרואיד עם סוללה נשלפת , אז אם אתה רוצה לצמצם את המבחר שלך למכשירים סיניים עם סוללות נשלפות ,אז תהנה.

פורסם

אני לא מקבל את הטענה שקל יותר לתכנן או ליצר מכשיר עם סוללה מובנית. עובדה שלרוב דווקא המכשירים הזולים באים עם סוללה מתפרקת. עובדה שדווקא המכשירים הזולים באים לרוב עם חריץ הרחבה. עובדה שרוב הסינים באים עם סוללה מתפרקת וחריץ הרחבה - אני בטוח שכולנו נסכים שהיכולת ההנדסית של החברות הסיניות פחותה משל האמריקניות או הדרום קוריאניות.

הדברים הללו (סוללה קבועה, חריץ הרחבה) הם שיווקים ולא יצרניים או הנדסיים.

פורסם

כשיש סיבה טובה למה הסוללה לא נשלפת אני מוכן לקבל אותה.

כשאין סיבה טובה למה היא לא נשלפת(מוצרי אפל לדורותיהם, וכמה וכמה מוצרים של חברות אחרות שבחרו בהחלטה מודעת לא לאפשר החלפת בטריה), וכשאין סיבה טובה למה לא לשים כניסת מיקרוSD, אז אפשר לראות בבירור את הevil engineering.

בדיוק כמו שאפשר לראות אותו בחסימת אפשרות העברת קבצים דרך BLUETOOTH כדי שלקוחות יאלצו לעבור דרך ממשק החנות ולשלם שוב על כל דבר קטן(כמו רינגטון למשל).

ובדיוק כמו שאפשר לראות בנעילה איזורית של מכשירים כדי למנוע סחר חופשי, להקשות על תחרות, ולאלץ אנשים לשלם אקסטרא ולהיות תלויים במוקדי שירות של משווקים גדולים ושותפים מקומיים.

ובדיוק כמו שאפשר לראות בהחלפת קוד הממשק כדי ליצור תלות במתרגמים של המשווקים המקומיים, להקשות על יבוא מקביל, ולפתוח פתח לתביעות.

ויש עוד לא מעט דברים ברשימת הevil engineered בתחום הטלפונים הסלולרים, חלקם שייכים להיסטוריה, וחלקם ממשיכים בחוצפה עד היום.

ואתה יודע מה?

אפשר לתכנן בטריה דקה וארוכה כך שתוכל לשלוף גם אותה.

הרי עובדה שאפשר לפרק את המכשיר בדיוק כמו שאפשר להרכיב אותו.

במבט כללי אין מניעה ליצור כמה זיזים קטנים מסביב לבטריה ולאפשר לה להתנתק ללא הברגות והלחמות.

העניין הוא שחברות ותאגידים כבר הוכיחו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בעבר לא מעט פעמים שהם מעוניינות!!!!! בכוונה!!!!! וללא הצדקה הנדסית, למנוע מלקוחות את האפשרות להחליף בטריה, ולאלץ אותם להגיע למעבדה(ששירות עולה בה כסף) להחליף.

בIPOD הראשון אפילו להחליף במעבדה את הבטריה אפל לא איפשרה.

הם פשוט תכננו ורצו שאנשים יזרקו את המכשיר הישן אחרי שנה שנתיים ויקנו חדש.

לרגע הם לא חשבו שמישהו ירצה להשתמש במכשיר יותר מכך, וגם אם כן זה לא משהו שאפל היו מעוניינים לאפשר וליצור.

ורק אחרי שהם חטפו תביעה יצוגית הם שינו את הקונספט, וגם אז אתה תלוי במעבדות שלהם ומשלם כסף על העבודה.

פורסם

ממתי LG למשל מפעילה מעבדות ומרוויחות משירותי החלפת סוללה?

ובוא ניקח את זה רחוק יותר - למה המסך לא נשלף בקלות ומצריך פירוק של הטלפון ואף כלים מיוחדים?

פורסם

לא כל חברה חוטא באותם רעות.

חלקן משקיעות הרבה על הנדסת רוע.

חלקן מעתיקות מאחרים כמה דברים שלפעמים לכאורה הם כבר הפכו להיות "נורמה".

למה המסך לא מתפרק בקלות?

בעיקר כי יש הרבה יותר תועלת מהגנה על החלקים הרגישים, מאשר הקלת הגישה אליהן במקרה הצורך.

הם צריכים לשבת טוב ויציב, ולמנוע כניסת לחות ואבק.

מה גם שאי אפשר להשוות החלפת בטריה להחלפת מסך.

מסך לא נגמר באמצע היום כי אישתך החליפה איתך אוטו ונסעה לראות הצגה עם הילדים.

פורסם

אתה יודע שרוב האנשים לא מחליפים סוללה למרות שיכולים?

פורסם

זה לא אומר שהם לא היו רוצים את האפשרות, או עושים בה שימוש במקרה הצורך.

רוב האנשים גם לא מתקינים רום מקוסטם או קונים סמארטפון בחו"ל, אבל זה לא אומר שצריך למנוע את האפשרות ולבנות כלובים מותני שירות הכובלים את הלקוחות למשווקים ונותני השירות המקומיים.

רוב האנשים לא משתמשים בעברית, אבל זה לא אומר שלא צריך לדאוג לאותה קבוצה קטנה של כמה מיליוני אנשים ספורים שכן משתמשים בעברית.

רוב האנשים גם לא עושים פיפי כרגע, אבל זה לא אומר שהם לא צריכים שירותים בבית.

כשחברה באה להנדס מוצר הם צריכים להתחשב בטובת הלקוחות.

כשיצרנים חסרי התחשבות וחורשי רעות, חלק מהלקוחות ממשיכים לקנות כי הם לא רואים אלטרנטיבה, חלק מקבלים את המציאות מבלי לחשוב, חלק הולכים אחרי כל תכתיביהם כעדת מאמינים אחרי אלוהיהם, וחלק מפתחים סלידה בריאה ורצון למשהו אחר.

פורסם

באותה מידה הן היו יכולות לייצר מכשירים מחומרים סופר חזקים וקלים שפותחו ע"י נאס"א.

יש כאן עיקרון חשוב של שיווי משקל בין עלויות פיתוח וייצור לבין מחיר סופי למשתמשי הקצה. את הנקסוס 4 שלי יכולתי לקנות ב-1300 ש"ח.

באותה מידה את הנקסוס 5 אפשר לקנות במחיר דומה, מחיר משמעותית נמוך ממחירו של ה-LG G2 כאשר הנקסוס 5 הוא אותו מכשיר

רק מסורס במעט. האם גוגל לא יכלו למכור אותו עם סוללה גדולה יותר? יכלו. האם היו גובים אותו מחיר? חד משמעית לא, LG לעולם לא היו

מאפשרות זאת. האם למחסור בפיצ'רים יש השפעה? הנה, בוודאי שכן (באותה מידה ה-G2 יכל להיות נקסוס 5 עם סוללה נשלפת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים