עבור לתוכן

שיפור מחיר מפרט למחשב לשימוש מעורב - כרגע 8K כולל היקפי

Featured Replies

פורסם

אני עומד לפני רכישה של מחשב ראשי לבית שמיועד לשימושיים מעורבים, תכנות, גיימינג בינוני עד כבד, תכני HD ויישומי אונליין שונים. המחשב לא ישמש ליישומי עריכת וידאו למיניהם וישמש לצורך עריכה גראפית קלה ומינימאלית בלבד. המטרה העיקרית שלי היא בניית מערכת יציבה ומהירה שתחזיק 4 שנים לפחות באופן יציב וללא קרטועים (בדומה למערכות קודמות שבניתי), ותריץ משחקים כגון GTA, FIFA החדש, ומשחקי שוטר ואסטרטגיה שונים ללא בעיה, בהגדרות הגראפיות המקסמיאליות או הכי קרוב לזה, תתמוך בריבוי משימות תוך ריצה חלקה ומהירה.

את המפרט הבא ערכו עבורי באייבורי לאחר שתיארתי פחות או יותר את הדרישות שלמעלה:

מארז: arctic silentium T11 עם 2 מאווררים 12 ס"מ – 365 ₪

ספק: seasonic eco600 600W A.PFC 12CM – 360 ₪

לוח: gigabyte GA-H87-D3H 1150 HASWELL – 535 ₪

מעבד: intel i5 QUAD CORE 1150 4430 6MB 3.0 GHz - 930 ₪

מאוורר למעבד: alpine 11 rev2 AC - 65 ₪

כרטיס מסך: gigabyte Nvidia GeForce GTX660 OC 2GB-5 – 1,075 ₪

צורב: lg OEM GH24NS95B SATA DVDx24 – 115 ₪

דיסק: western digital 2Y 1TB SATA3 7200 64MB – 424 ₪

דיסק SSD: Samsung 840 2.5” SATA3 250GB – 850 ₪

זיכרון: kingstone 4GB DDR3 1600 MHz KVR16N11S8/4 – 185 ₪ X 2 (הכוונה ל-2 סטיקים)

מסך: lg 27EA33V IPS LED 5ms – 1,790 ₪

מקלדת: Microsoft comfort curve 3000 wired – 75 ₪

עכבר: inferno gaming CM STORM 400DPI – 180 ₪

רמקולים: cyber acoustics CA-3602 2.1 – 299 ₪

הפעלה: ווינדוס הום פרימיום 64 – 435 ₪

אופיס: הום אנד סטודנט 2013 – 350 ₪

סה"כ – 8,218 ₪

מכרים שעימם התייעצתי לגבי המפרט אמרו לי שהגזמתי בטירוף ואין צורך בכזו עוצמה לצרכים שציינתי, ואמרו שאין סיבה להוציא יותר מ-3,500 עד 4,000 ₪ לכל המערכת. ברור לי שהם מגזימים מצידם ביחס לדרישות שציינתי למעלה. כמו כן, מקריאה בפורומים הבנתי שאייבורי עשויים להיות יקרים יותר מחנויות אחרות, אולם עד כה הייתי מרוצה מהשירות שלהם ומהאחריות והמקצועיות.

הבקשה העיקרית שלי היא שתסייעו לי להבין מהו המפרט האידיאלי שיהווה את הפשרה הכי טובה לאור הצרכים שהגדרתי למעלה לעומת העלות הכספית. דוגמא לאופטימיזציה כזו מבחינתי, היא לגבי המסך שכבר הבנתי שאין טעם בגודל אלכסון של 27" שהרזולוציה המקסימאלית שלו היא פול HD, ולכן אני אשנמך למסך 23" כלשהו (לאור פערי המחיר הלא כדאיים בין 23" ל-24"), כגון המסך של דל שכל כך מומלץ פה (אם כי אשמח להבין האם יש ממש באזהרות לגבי הפת תוצרות חומרה קודמות החל מאוגוסט 2012 שלמעשה מהוות שינמוך של איכות המסך ויוצרות בעיות שונות כגון זליגת צהוב).

אני מקווה שהייתי ברור ושתוכלו לסייע. להלן המענה לשאלון שהבנתי שהוא חובה בפנייה לפורום:

1. התקציב המקסימאלי הוא בערך 7,000 ₪, אולם הייתי שמח מאוד לא היה ניתן להוריד אותו כמה שניתן, אולי לאזור K5 -K5.5, אם הדבר לא כרוך בפשרות גדולות לעומת הצרכים. לאור שנמוך המסך, ארצה לא לחרוג מהתקציב המקסימאל ביותר מ-200 ש"ח בערך.
  2. המחשב ישמש כמחשב ראשי לבית והשימושים בו יהיו מעורבים, גיימינג בינוני עד כבד, כגון משחקי ספורט של EA, שוטרים, GTA, וכדומה, לתכנות (על גבי פלטפורמת דוט נט ועוד), להזרמת תכני HD, לשימושי אונליין כבדים למדי (התחברות למחשבים אחרים, סטרימינג, הורדות, תכנות ווב ועוד), לשימושי אופיס, ושימושים סטנדרטיים נוספים. המחשב ישמש 2 משתמשים בו זמנית וייאלץ לספוג ריבו משימות בינוני עד כבד. הרזולוציה הטבעית של המסך תהיה פול HD. המחשב יהיה מכוון להגדרות גראפיות מקסמיאליות.
  3. אזדקק לציוד ההיקפי הבא: מקלדת (מקלדת נוחה ומהירה עם כפתורי מולטימדיה נוחים, וזיקה לגיימינג), עכבר (אגרונומי ומדויק עם זיקה לגיימינג), רמקולים (מערכת 2.1 כלשהי באיכות סבירה פלוס) ומסך (23", פאנל IPS)
  4. לא חושב שיש רכיב שאין צורך לכלול במפרט
  5. השקט חשוב למדי, אולי 7 בסולם
  6. לא תכננתי אוברקלוק אבל פתוח להמלצות. לא ברורים לי החסרונות של צעד זה
  7. יש צורך במערכת הפעלה ווינדוס 7, בגרסה שתאפשר ניהול סביר פלוס של המערכת, לרבות אפשרויות רשת, וכן יש צורך בגרסה ביתית של אופיס 2013. כמו כן, יש צורך בהרכבה בחנות, ובאחריות.
  8. אין העדפה לחנות ספציפית, אבל ארצה שיהיה מדובר בחנות אמינה שנותנת אחריות רצינית, באזור גוש דן או באזור השרון הדרומי (כ"ס, הוד השרון, רעננה ויישובי הסביבה)
  9. דרישות מיוחדות: מעבד אינטל, דיסק SSD למערכת ההפעלה ולכל תוכנה אחרת שתגידו שרצוי להתקין שם, בנוסף לדיסק הקשיח המכני
  10. לא מתוכנן שדרוג, אלא החלפה של כל המערכת בעוד כ-4 עד 5 שנים

תודה רבה מראש.

פורסם
  • מחבר

שלום שוב, אם לא הייתי מובן אז הבקשה שלי היא לאופטימיזציה של המפרט, הן מבחינת מחיר והן מבחינת רכיבים, כך שתהיה התאמה אופטימלית בין הצרכים למפרט, ויושג המחיר הנמוך ביותר האפשרי, כאשר לצורך השגת המחיר הנמוך ביותר האפשרי אין לי בעיה לספוג פגיעה לא ענקית בציפיות וביכולות, פגיעה בסדר גודל של עד 30%-20% בערך. תודה רבה.

פורסם

הכרטיס מסך הוא הפקטור העיקרי בביצועי הגיימינג, אתה לא יכול לצפות מכרטיס כמו ה-GTX660

לספק ביצועי גיימינג בהגדרות גראפיות שנושקות למקסימום בכל משחק כבר היום.

המפרט בסדר אבל לא גאוני, אפשר להוזיל את מה שלא הכרחי ולחזק את מה שיותר נחוץ.

בכל מקרה אתה משלם עוד כמה מאות שקלים מכוון שאייבורי זו לא החנות הזולה בשכונה, לגבי

האחריות לי אישית אין תלונות ואני מקבל שירות אדיב לפחות באיזור מגוריי.

פגיעה של 20%~30% בביצועי הגיימינג לדוגמה יובילו להגדרות ביניים במשחקים מודרניים, דווקא

פה לא הייתי מתפשר על מנת שלא תתאכזב מרמת הביצועים.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪920

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪65

לוח אם:

Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪386

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪340

כרטיס מסך:

GIGABYTE Radeon R9 270X OC Windforce X3 2GB

כמות: 1 - מחיר: ₪1000

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪543

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪325

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪849

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5195

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5092 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/4s5jm96p

בחרתי ברכיבים שישנם גם בהיצע של אייבורי כך שתוכל לקבל מהם הצעת מחיר חדשה אם תעדיף, על

מנת לחסוך כמובן שהיה הצורך לרדת ב-SSD לאחד בנפח קטן יותר, אם כי במפרט הדגם החדש המספק

ביצועים מעולים.

בנוסף כרטיס מסך חזק יותר מה-660 בגרסת הוינדפורס 3X המומהרת המצויינת, לוח בסיסי יותר אבל אני

לא רואה סיבה למה לא ללכת על אחד מאחר והוא יספק את כל הנדרש ממנו כנראה, ובאנדל מארז

וספק איכותיים יותר ושקטים למדי.

אם אתה רוצה לחסוך עוד בהפרש ביצועים זניח:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪888

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪250

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪340

כרטיס מסך:

GIGABYTE Radeon R9 270X OC Windforce X3 2GB

כמות: 1 - מחיר: ₪1000

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪325

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪543

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

מקלדת:

Comfort Curve Desktop 2000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪105

עכבר פרו-גיימינג:

Logitech G500 Gaming Laser Mouse USB - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪199

רמקולים:

Microlab TMN-3 2.1 (Sub+2Way) Black 32W RMS

כמות: 1 - מחיר: ₪207

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪849

תוכנות:

Microsoft Windows 8 Premium English 32/64 - בקניית מחשב חדש בלבד - נא לציין שפת ממשק בעת רכישה

כמות: 1 - מחיר: ₪356

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5697

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5584 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/w6rfv9yn

את ההיצע הזה כבר לא תוכל למצוא באייבורי אך זו אחת מהדרכים להוזיל את

המחיר בלי לפגוע בביצועים מעבר למספר אחוזים בודדים אם בכלל.

מעבר לזה יהיה קשה לחסוך עוד וגם אם נקצץ במספר דברים שלא בטוח שכדאי אני עדיין לא רואה איך מערכת

ההפעלה וכל הציוד ההיקפי הזה יכנסו לתוך 5.5K ללא חלק מההחריגה (כי נראה לי שזו השאיפה שלך בסופו של

דבר תקן אותי אם אני טועה), אלא אם תתפשר על ציוד היקפי בסיסי ופשוט, עדיף לדעתי לוותר על משהו לא חיוני

לגמרי כמו ה-SSD מאשר שזה יבוא על חשבון הביצועים ומכוון שתמיד תוכל להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר בניגוד

לרכיבים שתאלץ להחליף לגמרי.

פורסם

המפרט של roy.t מצויין. הייתי מגמיש את התקציב מעט כלפי מעלה (הרי המקור היה 7K) ולוקח SSD גדול יותר וכרטיס מסך טוב יותר, הרי אתה רצית ביצועים ללא פשרות.

משהו כמו R9 280X או GTX 770.

לגבי המפרט של אייבורי, עזוב. פשוט לא.

פורסם

O.C אתה מתכון לעשות?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Roy.T ו-Ymac. בהחלט עזרתם לי למקם את עצמי יותר בכיוון של הצורך להשקיע כדי לקבל מערכת שעונה על הציפיות. למעשה גם די סייעתם לי כמעט לגמרי להתאפס על מפרט. המפרט החדש הורכב באמצעות שילוב של 2 המפרטים שהציע Roy.T (למעט הצ'יפסט של לוח האם שבחרתי לשדרג מעט, בעיקר בשל יתרונות הקאשינג ssd) ולפי המחירים של TMS (בהחלט ויתרתי על אייבורי ואני ארכוש כפי הנראה בסניף נתניה שלהם). המפרט החדש שהרכבתי מופיע בטבלה הבאה:

[TABLE=width: 636, align: right]

[TR]

[TD]סוג רכיב

[/TD]

[TD=colspan: 2]רכיב נבחר

[/TD]

[TD]מחיר

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 4]מערכת מחשב

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מארז+ספק

[/TD]

[TD=colspan: 2]Bundle TMS S1 + Seasonic 500W ECO

[/TD]

[TD]485 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מעבד

[/TD]

[TD=colspan: 2]Intel Core i5 4570 3.2 Ghz (3.6 Ghz Turbo) LGA1150 Tray 6MB

[/TD]

[TD]920 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]קירור מעבד

[/TD]

[TD=colspan: 2]Arctic cooling Alpine 11 Rev.2

[/TD]

[TD]65 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]לוח אם

[/TD]

[TD=colspan: 2]Gigabyte GA-H87M-HD3 for 1150

[/TD]

[TD]452 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]זיכרונות

[/TD]

[TD=colspan: 2]Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5v CL11

[/TD]

[TD]340 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]כרטיס מסך

[/TD]

[TD=colspan: 2][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]דיסק SSD

[/TD]

[TD=colspan: 2]Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5"

[/TD]

[TD]543 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]דיסק קשיח

[/TD]

[TD=colspan: 2]Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

[/TD]

[TD]325 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]כונן אופטי

[/TD]

[TD=colspan: 2]LG DVD-RW X22 Dual Layer SATA Black

[/TD]

[TD]107 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סך מערכת

[/TD]

[TD]3,237 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 4]ציוד היקפי

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]עכבר

[/TD]

[TD=colspan: 2]Logitech G500 Gaming Laser Mouse USB

[/TD]

[TD]199 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מקלדת

[/TD]

[TD=colspan: 2]Comfort Curve Desktop 2000 Microsoft Keyboard

[/TD]

[TD]105 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מסך

[/TD]

[TD=colspan: 2]Dell Ultrasharp LED 23" U23HM

[/TD]

[TD]849 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]רמקולים

[/TD]

[TD=colspan: 2]Microlab TMN-3 2.1 (Sub+2Way) Black 32W RMS

[/TD]

[TD] 207 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סך ציוד היקפי

[/TD]

[TD]1,360 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 4]תוכנות

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מ. הפעלה

[/TD]

[TD=colspan: 2]Microsoft Windows 7 Home Premium English 64bit COA+DISK

[/TD]

[TD]353 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]חבילת אופיס

[/TD]

[TD=colspan: 2]Microsoft Office 2013 Home and Student Hebrew Including media

[/TD]

[TD]333 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]אנטי וירוס

[/TD]

[TD=colspan: 2]ESET NOD 32 Antivirus retail

[/TD]

[TD]76 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סך תוכנות

[/TD]

[TD]762 ₪

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]סך הכל למערכת + ציוד היקפי + תוכנות

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

כפי שניתן לראות, הרכיב היחיד שאני מתלבט עוד לגביו הוא כרטיס המסך. העניין הוא ש-Ymac הצליח לעורר בי ספק לגבי החכמה שבחיסכון על כרטיס המסך, אולם מצד שני, הכרטיסים שעליהם הוא ממליץ עולים להבנתי באזור ה-K2 בערך, סכום שנראה לי מוגזם להוציא על רכיב כלשהו ואני מתקשה למצוא בעצמי כרטיס שיהווה פשרה טובה בין ביצועים ומחיר, משהו באמצע בין הכרטיס המשופר מעט והאקונומי שהציע roy.t לבין הכרטיסים היקרים שהציע imac. סקירות כרטיסים שמצאתי ברשת לא סייעו לי למצוא כרטיס אמצע ואשמח לדעתכם בנושא.

כמו כן, אשמח לדעת האם למישהו יש ידיעה אישית לגבי התלונות שמסתובבות ברשת לגבי המסך של דל (u2312hm) שלפיהן החל מאוגוסט 2012 מופצים המסכים בגרסאות חומרה משונמכות, שלמעשה היוו את גרסאות החומרה הראשונות של המסך, כשיצא בשנת 2011, ובהן מופיעות תקלות שונות כגון זליגת צהוב וכו'.

דבר נוסף שמטריד אותי הוא האם גודל כונן ה-SSD יספיק בשביל להחזיק את מערכת ההפעלה שתרוץ במחשב ואולי עוד כמה תוכנות אחרות (סביבות פיתוח, ואולי האופיס ועוד כמה תוכנות בשימוש נרחב).

ודבר אחרון שמטריד אותי, הוא האם הבאנדל האקונומי שנבחר הוא מספיק טוב ומספיק שקט (חשיבות השקט היא נגיד 7 בשאלון), והאם לספק הכוח שכלול בבאנדל יש מספיק מרווח עוצמה בשביל המערכת הזו.

לבסוף, האם יש מישהו שיש לו ניסיון אישי עם הרמקולים של מיקרולאב. מעולם לא היה לי סט שלהם ואין לי מושג למה לצפות. רק כאינדיקציה לגבי מה שנחשב טוב בעיניי, הסט האחרון שהיה לי למחשב היה של סייבר אקוסטיק (CA-3550), סט שהיה בסדר גמור מבחינתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

SeeToAll, אין לי כוונה לעשות O.C, למעט אולי רכישת כרטיס מסך מומהר במקור.

פורסם

בסדר גמור, לדעתי אפשר להסתדר יופי עם אנטיוירוס חינמי אבל מה שתחליט.

אני אישית הייתי קונה את מערכת ההפעלה העדכנית ביותר, שהיא גם נחמדה מאוד לטעמי אחרי שמתרגלים.

לקחת לוח בערכת שבבים H87 שמציע אפילו פחות בחלק מהפיצ'רים וחיבורים מלוח בערכת שבבים B85

היקר יותר, שעדיין זול יותר מהלוח הזה. אם אתה הולך על H87 לדעתי לך על לוח שנותן תמורה טובה

בצורת תוספת חיבורים ופיצ'רים גם אם זה אומר תוספת של 50~100 שקלים, או שפשוט תלך על לוח

בסיסי B85.

http://www.tms.co.il/product/12633

http://www.tms.co.il/product/12635

ה-280X עולה פלוס מינוס 1500 שקלים לא 2000 ונותן רמת ביצועים טובה למחירו, אם אתה הולך על עליו

מאחר והוא צרכן לא קטן הייתי הולך על הבאנדל עם ספק 600W על מנת לתת מרחב ביטחון בריא.

-הדל מסך מצויין, המון קונים אותו ולא ראיתי הרבה תלונות לגביו על גבי הפורום, לא הייתי חושש יותר מידי

לגבי העניין, אתה יכול להתייעץ לגבי המסך בקטגוריית המסכים בפורום אני בטוח שתקבל תשובות לגבי העניין,

למרות ששוב, גם אני וגם המון חברי פורום משתמשים במסכי דל מהסדרה הזו ולא שמעתי על תלונות כלשהם.

-כמו שציינתי במפרט יש את ה-270X שעולה אלף שקלים ונותן תמורה טובה למחירו, יש את ה-GTX760 בגרסת

הרפרנס (עם קירור פשוט) שזה דיל מוזל בקניית מחשב חדש שמעט חזק ממנו ב-1100 שקלים בערך והלאה.

-לא אמורה להיות בעיה, מערכת ההפעלה ומספר תוכנות פשוטות יכנסו בלי בעיה לכונן וישארו לך כמה עשרות

ג'יגה בייטים פנויים, ברגע שתתחיל להתקין משחקים כבדים או תוכנות שלוקוחות הרבה מקום על הכונן אתה אכן

תיהיה בבעיה.

אצלי לדוגמה מרבית התוכנות הפשוטות מותקנות על ה-SSD יחד עם מערכת ההפעלה ויש לי בערך 50GB פנויים

בכונן. את כל התוכן הכבד כמו משחקים וכ' אני מתקין על הקשיח.

-לגבי הבאנדל, תראה מדובר בבאנדל כמו שאתה אומר - אקונומי יחסית, אם כי מדובר במארז לא רע עם מספר

פיצ'רים טובים, מרווח למדי בשילוב עם ספק איכותי של סיסוניק שזה מספיק. יותר טוב מזה כמובן שיש

אבל אין לזה סוף, וזה תלוי ברצון (ובתקציב) שלך להשקיע ביותר. לא מדובר בבאנדל ששם דגש מיוחד על רמת

השקט, אך גם לא רועש בצורה חריגה. אם אתה מחפש מקסימום שקט תאלץ להיפרד מעוד כמה מאות שקלים.

מה שבטוח לא מדובר באיזה באנדל עלום או ג'נרי חלילה, בהעדר דרישות מיוחדות למרבית

האנשים הוא יספיק בהחלט.

-מיקרולאב זו חברה מעולה שהמוצרים שלה לרוב נותנים תמורה מעולה לכסף, לי אישית יש סט רמקולים אחר

שאני מרוצה ממנו, עם הרמקולים האלה אין לי ניסיון. כמובן שצריך לקחת הכל בפרופורציה בהתאם למחיר.

בנוגע לכל שאלה לגבי הציוד ההיקפי או אם תרצה המלצה הייתי ממליץ לפתוח שירשור נוסף בפורומים היעודיים על

מנת שתקבל המלצה למוצר הטוב ביותר בהתאם לתקציב ולדרישות שלך.

פורסם

יש לי U2312HM וגם לסבתא שלי (true story bro) בשניהם אין שום בעיות זליגת אור יוצאת דופן או צבעים צהובים, אז אני בגדול ממליץ בחום.

לגבי כרטיס המסך, לדעתי כיום ה-280X הוא בין הכרטיסים המשתלמים ביותר, יכול להיות שמחירו בארץ ירד עוד יותר עם הזמן (ויכול להיות גם שNV יגיבו בהורדת מחירים אגרסיבית תוך שחרור כרטיסים מחוזקים)

אנחנו מדברים על כמה אחוזי הבדל לטובת ה-770 בביצועים מול ה-280X אבל 25% יקר יותר.

לגבי מערכת ההפעלה, הייתי בודק אם יש מורים \ עובדי משרד החינוך במשפחה, כי אתה יכול לקנות דרכם ווינדוס ואופיס במחיר אפסי למדי (ווינדוס 8- 80 ש"ח לגרסאת שדרוג שעובדת יופי כגרסה מלאה*, אופיס 10\13- 60 שקלים לגרסאת פרו) כי לדעתי להוציא כמעט 800 ש"ח על תוכנות זה קצת הזוי. (אנטי וירוס אני ממליץ על avira, AVG, ונוד32 כולם מצויינים בגרסאותיהם החינמיות, אפילו ווינדוס דיפנדר לא רע)

ולגבי ה-SSD, לדעתי יותר חכם לקחת SSD גדול יותר ולעשות ,התקנה "טהורה" על ה-SSD ולא פתרון קאשינג היברידי, כי פלאש מסוג NAND לא אוהב שכותבים אליו הרבה, והכונן יאריך חיים אם יעבוד לבדו עם מערכת הפעלה + תוכנות קריטיות (120GB לא יספיק, סמוך עליי) וכל שאר ה"ג'אנק" זורקים במכאני.

ציוד היקפי, מאוד משתנה מאדם לאדם. חבר אחד שלי נשבע שמערכת הלוג'יטק האלחוטית שלו נותנת ביצועי גיימינג מעולים, השני קונה זבל רייזרי יקר ואני אישית אוהב את המכאנית שלי וציוד של סטילסיריאס.

פורסם

אם מתקינים מערכת הפעלה ותוכנות בסיס כמו דפדפן\דרייברים\תוכנות קלות וכ' 120GB זה די והותר,

בכל זאת כמעט 1000 שקלים לטובת SSD זו לא הוצעה קטנה, כמובן שצריך לפקוח יותר עין על כל

העסק ואי אפשר להתקין כל שטות על הכונן כי הוא יסתם במהרה, אך אם מתקינים את מערכת ההפעלה

ואת התוכנות שעושים בהן שימוש מירבי וכאלו שעולות אוטומטית עם מערכת ההפעלה אפשר להסתדר יופי

וגם להינות מתוספת המהירות בכל הפעולות היום יומיות.

פורסם

אני מסכים, אבל אני עם ווינדוס + באטלפילד 3 (כל החבילות..) נשאר עם 35 גיגה פנויים. כי BF3 הוא (לפחות היה) המשחק שאני משחק בו הכי הרבה, וההבל בין שתי דקות טעינה ל-13 שניות הוא קריטי.

אני כבר חוסך ל-SSD חדש-דנדש, גדול יותר ומהיר יותר, ובישן אשתמש כקאש\סקראטץ'\כונן משחקים חשובים

פורסם
  • מחבר

Roy.T ו-Ymac, שוב תודה רבה, ממש עזרתם לי מאוד. סגרתם לי את העניין עם המסך ונלך עליו סופית. כדי ליהנות מהמחירים של TMS אני אלך עם ההמלצה על מיקרולאב, וכנראה גם על הדגם במפרט, שכן הנתונים היבשים שלו אפילו טובים יותר מהנתונים של הסט הקודם. אני אקדיש מחשבה נוספת לגבי כמה אני מוכן להשקיע עוד בכרטיס המסך, וזה יהיה אחד הדגמים שעליהם המלצתם. Ymac, לגבי ה-SSD, הייתי רוצה להגדיל אותו, אבל ההוצאה הנוספת לא שווה לי את תוספת הנוחות של התקנת עוד איזה 3 משחקים כבדים. החישובים שלי יוצאים כמו שלכם בערך, ונראה מהם שגודל 120 יספיק למערכת ההפעלה, דפדפנים, פלטפורמות לתכנות ועוד כמה תוכניות שוטפות, ואפילו לעוד משחק אחד של פינוק. החיסכון בזמן של העבודה השוטפת עם אלה שווה לי את ההוצאה, ואני אהיה מוכן להמתין קצת זמן טעינה עם המשחקים האחרים כדי להשקיע את ההפרש בשדרוג כרטיס המסך למשל, או כדי לחסוך. שוב, תודה רבה ואני מקווה שבקרוב אוכל להעלות כבר פוסט בדיון של המחשבים שנרכשו באמצעות המלצות מפרט מהפורום. :)

פורסם

שמחתי לעזור :D

גם תן איזו תמונה בת'ראד "הצג את המחשב" שנעוץ כאן ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים