עבור לתוכן

התייעצות : 15.6 לעבודה משרדית : Full HD או HD?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש laptop חדש (ראשון שלי) שישמש אותי לעבודה ולמידה מהבית. כלומר השימושים העיקריים:

הרבה אינטרנט והרבה קריאת מסמכים, כתיבת קוד, מיילים וכדומה.

אני מעוניין במסך בגודל סטנדרטי כלומר 15.6 אינץ'. לא מעוניין בקטן, וגם לא בגדול ומפלצתי למרות שהניידות פחות חשובה לי.

אני מנסה להחליט האם לקנות laptop עם רזולוציה 1920X1080 או 1366X768.

באופן כללי איכות וחדות התמונה מאוד חשובים לי, אני בדרך כלל בן אדם ששם לב להבדלים כאלו ומוכן לשלם את ההפרש כדי לקבל איכות טובה יותר. (לא שאני משווה, אבל אתמול ראיתי mac נייד עם רזולוציית ratina גבוהה מאוד והכל היה נראה ממש חד ומדהים, היה תענוג לראות את זה).

הסיבה שאני חושש לקנות FullHD היא שאני מפחד שהכול יהיה קטן מדי ולא קריא. המוכר בנייד נייד הפחיד אותי בנוגע לזה ואמר לי שזאת רזולוציה גבוהה מדי עבור מסך קטן כזה ושאני לא אוכל לעבוד ככה ומיד אקטין חזרה את הרזולוציה (דבר שכמובן לא בא בחשבון). הוא אמר שזה מומלץ בעיקר לגרפיקאים.

מנגד, אני יודע שב windows יש אפשרות לשנות DPI כדי להקל על העניין אבל היא יכולה להפריע במקרים מסוימים.

ניסיתי לראות בעיניים laptop כזה כדי להחליט בעצמי מה אני אוהב אבל לא מצאתי בתצוגה בשום חנות...

מה אתם חושבים שעדיף לשימוש מהסוג הזה?

לאחר שאחליט איזה מסך אני אוהב, אוכל להעלות פוסט מסודר כדי לבקש את עזרתכם במציאת מחשב העונה לשאר הדרישות, אבל אני קודם מעוניין להתמקד בעניין זה.

תודה!

פורסם

ב-word ובכל תוכנה אחרת ובאינטרנט אתה יכול לעשות ZOOM לרמה שמספקת אותך.

שים לב שההבדל הוא לא רק ברזולוציה, לרוב מסכי FHD איכותיים יותר מבחינת זויות צפייה וצבעים. שזה גם פרמטר שכדאי לקחת בחשבון.

אם אתה עובד מהבית במחצית מהזמן, אפשר לדעתי שתיקח מחשב סטנדרטי ובבית תחבר אותו עם כבל VGA למסך גדול.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אני יודע שהאופציה לחבר מסך נוסף קיימת אבל כרגע אני לא מעוניין בה.

אני יודע שבדפדפני האינטרנט וב word וקוראי PDF אפשר להגדיל בקלות את הגופן מבלי לפגוע באיכות.

השאלה היא איך חוויות השימוש הכללית כלומר כל האייקונים, לדוגמא התאריך והשעה, ה task manager וכו'.

והאם כדי לשפר אותה אפשרי להגדיל את ה DPI או שזה לא מומלץ כי עלול לעורר עיוותים.

ובאמת לא חשבתי על זה שמסכי Full HD איכותיים יותר מבחינת שאר הפרמטרים ואתה צודק - זה בהחלט שיקול!

פורסם

לדעתי FHD זו אפשרות סבירה לגודל "15.6.

ייתכן ש+HD תהיה פשרה טובה.

בשום אופן לא HD. זו רזולוציה נמוכה ומביכה אפילו למסכי "12. זה כמו לחזור ל2002. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על הדעה. עוד מישהו?

אולי אתם יודעים על חנות שיש להם בתצוגה ניידים עם מסך כזה?

פורסם

תבדוק:

באג

אופיס דיפו

notebookclub - פ"ת, מחשבי Dell בלבד

פורסם
  • מחבר

בבאג ובאופיס דיפו לא ראיתי... אני רואה שב notebook club אמורה להיות תצוגה גדולה. אני אנסה לקפוץ לשם בתחילת השבוע.

פורסם

יש לי מסך מט15.6" FHD 1920X1080 בלנובו W510, מאד נהנית מהמסך הזה, וקוראת הרבה על המחשב.

אין בעיה מבחינת פונטים ואיקונים קטנים מדי, אפשר לבחור את הגודל שלהם.

פורסם
  • מחבר

בהמלצת Chevy פניתי לאולם התצוגה של notebookclub dell. אכן מצאתי שם מסך 15.6 אינץ' ברזולוצית FHD.

התרשמתי שמסך כזה יתאים לצרכיי - בדקתי את ההגדרות וה DPI. ה DPI היה שם על 125%, הכל היה נראה מספיק ברור וקריא לטעמי וחד ויפה.

יש לציין שכשמעלים את ה DPI ל 150 כבר יש עיוותים, לדוגמא chrome כבר נראה על הפנים, כאילו הוא ברזולוציה לא טבעית עם תמונה דהויה, כך היה במסך FHD של "12 וכך זה גם אצלי בבית כשמעלים את ה DPI ל 150%.

אבל עבור "15.6 FHD זה בהחלט סביר לדעתי.

אני אפתח ת'ראד מסודר לפי התקן ואשמח לקבל שם את המלצותיכם שם. תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים