עבור לתוכן

התקנת קו טלפון בזק כפול

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי קו טלפון ואני רוצה לחבר גם את המדפסת כפקס עם שקע בזק כפול,

מהשקע הישן בקיר יוצאים 4 חוטים, כולם מחוברים למספרים הבאים:

מצד אחד חוט כתום למספר 1, חוט כחול למספר 3

מצד שני חוט לבן למספר 4 , עוד חוט לבן למספר 6.

בשקע החדש יש לכל יציאה 1-6 מקומות.

לאן בדיוק לחבר את החוטים?

תודה,

רוני.

פורסם

כל לבן הוא זוג ביחד אם חוט נוסף - לכחול יש לבן משלו, לכתום לבן משלו וכו - והם מגולגלים ביחד. כל זוג חוטים כזה הוא קו

החוטים שהולכים ל 1 ו 6 לא בהכרח מחוברים לקו השני שנכנס מבזק. הם יכולים להיות סתם הכנה שלא מחוברת לכלום (הקצה השני שלהם מקופל לצד באיזה קופסת חיבור בקיר), לולאת ניתוב (האק למניעת ניתוקים בימים של אינטרנט 65K, לא נשארו הרבה התקנות כאלה היום), או דברים אחרים.....

לכן, אל תחפש בשקע אלא תחפש את הקופסה שאליה נכנס החיבור הראשי מבזק. יכולים להיכנס אליה זוג אחד או יותר. יכולים להיות זוגות נוספים אבל אם אין לך קו נוסף מבזק (אם מספר טלפון משלו) הם לא יהיו מחוברים

בדרך כלל מחובר רק הקו הראשון - בדרך כלל החוטים כחול ולבן שלו

אם אתה רוצה לבדוק אם יש קו בחוטים האחרים - נניח כתום והלבן שלו - תיקח טלפון קווי רגיל + שקע ותחבר את הזוג שאתה רוצה לבדוק ל 2 החיבורים האמצעיים בשקע. תבדוק אם יש לך קו, תנסה להוציא שיחה, תנסה לחייג 110 כדיי לבדוק מה המספר, ותוודא שהמספר שייך לך - שלא יקרה שאתה "מתלבש" על קו של מישהוא בגלל שטכנאי מסטול של בזק חיבר לך קו שני של משתמש אחר, והמשתמש המסטול בכלל לא מודע לזה שיש לו קו שני ...... (או שאתה מתקשר לקו הזה ועונים לך ממשרד אחר בבניין שלך - צפוי לגמרי במשרדים ישנים שבהם יש כדור נחשים גדול בכל מה שקשור לקווי טלפון)

אם יש לך קו שני, תחבר אותו לחוטים הכתום והלבן שהולכים לחדר שאתה רוצה. שם כנראה שתרצה להחליף את השקע לשקע כפול ולחבר כחול והלבן שלו ל 2 החיבורים האמצכעיים בשקע 1 וכתום והלבן שלו ל 2 החיבורים האמצעיים בשקע 2

בלי קו שני, אתה יכול להגדיר את הפקס שיגיב אחריי 4-6 צלצולים וכך יש לך זמן לענות לשיחה ואם אתה מצה לקבל פקס אל תענה באותו רגע ותשאיר שהפקס יענה

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובה המהירה!

יש לי רק קו אחד של בזק. אני רוצה לחבר טלפון ופקס לשקע כפול על אותו הקו.

אז אם הבנתי נכון, אני צריך לחבר בשקע הכפול באחת הכניסות חוט כחול לבן לכניסות 3-4 , ובשקע הכפול בכניסה השנייה לחבר חוט כתום לבן לכניסות 3-4 .

ואז אחבר לשקע כפול בכניסה אחת מיקרופילטר של בזק עם טלפון ואינטרנט, ולשקע כפול בכניסה השנייה את הפקס.

ואז להגדיר את הפקס שיגיב אחרי 4-6 צלצולים.

הבנתי נכון?

רוני.

פורסם

אם יש לך קו טלפון 1, זה אומר שלא מגיעה אליך תקשורת חוץ מהזוג הכחול/לבן. אין לך מה לחפש בחוטים האחרים, אין עליהם מתח

במקרה כזה תסגור את השקע כמו שהוא

הפקס הוא כמו טלפון, הוא צריך פילטר. אם אתה רוצה לחבר פקס וטלפון על אותו שקע אתה יכול לשים מפצל בזק פשוט (של קו 1) מהיציאה של הפילטר ולחבר את שתיהם

המחשב נשאר מחובר כמו שהיה - לשקע טלפון ללא פילטר או ליציאת ADSL בפילטר (אם המחשב מחובר לשקע משלו לא צריך פילטר, יציאת ה ADSL בפילטר מחוברת ישר לכניסה בכל מקרה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים