עבור לתוכן

אזרחות גרמנית\אירופאית.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול את כל אלו שהוציאו אזרחות גרמנית מה הקריטריונים?

אבא שלי אמנם לא יליד גרמניה, אך גר שם בתור ילד מגיל 7 עד גיל 25.

והוא בעל אזרחות גרמנית.

הוא אמר לי שהיא לא בתוקף, ושהוא צריך לחדש אותה.

גם לסבא וסבתא ז"ל מצד אבא היה אזרחות גרמנית.

שניהם גרו ונפטרו בגרמניה.

השאלה היא,

האם יש סיכוי שאני ואחיי זכאים לאזרחות?

ואם כן יש פה מישהו שעבר את התהליך של הוצאת אזרחות גרמנית- אירופאית, ויכול להגיד איך מתנהל העניין?

האם מדובר בסכומים מאוד גדולים של כסף?

אשמח מאוד אם מישהו ישפוך קצת אור על התהליך.

תודה רבה מראש לכולם.

פורסם

עבדתי שם פעם ואני זוכר במעורפל ..

שלח את אבא שלך לחדש במיידית את האזרחות שלו , ותו"כ שיברר מה התהליך ואם אתה גם יכול לקבל אזרחות ..

הנהלים כל הזמן משתנים , מה גם שזה תלוי מצב .

http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertretung/telaviv/he/01-Botschaft/Oeffnungszeiten/Oeffnungszeiten.html

תתקשר לפני שאתה / הוא הולכים ..

פורסם
שלום לכולם.

רציתי לשאול את כל אלו שהוציאו אזרחות גרמנית מה הקריטריונים?

אבא שלי אמנם לא יליד גרמניה, אך גר שם בתור ילד מגיל 7 עד גיל 25.

והוא בעל אזרחות גרמנית.

הוא אמר לי שהיא לא בתוקף, ושהוא צריך לחדש אותה.

גם לסבא וסבתא ז"ל מצד אבא היה אזרחות גרמנית.

שניהם גרו ונפטרו בגרמניה.

השאלה היא,

האם יש סיכוי שאני ואחיי זכאים לאזרחות?

ואם כן יש פה מישהו שעבר את התהליך של הוצאת אזרחות גרמנית- אירופאית, ויכול להגיד איך מתנהל העניין?

האם מדובר בסכומים מאוד גדולים של כסף?

אשמח מאוד אם מישהו ישפוך קצת אור על התהליך.

תודה רבה מראש לכולם.

בדקתי את זה לפני שנים. אם זכור לי נכון, אם המשפחה שלך עזבה את גרמניה בגלל רדיפות הנאצים, אז אתה זכאי לאזרחות.

אם הם גרו שם אחרי השואה ועזבו בלי קשר, אם לאביך היה אזרחות גרמנית בזמן שנולדת, ולא משנה איפה נולדת, אתה זכאי לאזרחות גרמנית. ללא קשר אם אביך יבחר לסדר את האזרחות שלו או לא.

עוד מידע כאן http://danassan.com/hebrew/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%90%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99/

פורסם

אין תוקף לאזרחות... לדרכון יש.

פורסם

כמו שגיל אמר, אזרחות תקפה עד יום מותו של אדם.

לפי מה שסיפרת אתה ככל הנראה בהחלט זכאי לרכישת אזרחות גרמנית לפי המוצא המשפחתי, במידה ואתה לא אזרח מלידה.

שים לב שתמיד יש סעיפים ותנאים, כמו למשל במידה ושירתת בצה"ל מעברת לשירות החובה בין השנים 2000 ל2011 ללא אישור משרד ההגנה הגרמני.

פורסם

מה קורה במקרה כזה ?

פורסם

בשנים האלו אזרח גרמני היה חייב לבקש אישור ממשרד הביטחון הגרמני במידה והוא רוצה להתנדב לצבא זר (שירות חובה בצה"ל לא נחשב, שירות קבע כן), במידה והוא לא עושה את זה (או לא מקבל אישור), אסור לו להתנדב לצבא זר, אחרת יאבד את אזרחותו הגרמנית.

בשנת 2011 החוק שונה וכעת מי שמשרת בקבע בצה"ל מקבל אישור אוטומטי.

יש על זה גם מידע באתר שגרירות גרמניה בתל אביב.

http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertretung/telaviv/he/02-RK/Staatsangeh_C3_B6rigkeit/VerlustEintrittStreitkr_C3_A4fte.html

נערך על-ידי Nosh

פורסם
  • מחבר

אוקי,

ממש עזרתם לי עם כל התשובות.

נשאר רק לברר כמה פרטים עם אבא.

בכל מקרה אני מבין שהחוק משתנה בכל כמה שנים.

וכדאי לזרז את העניין כמה שיותר.

פורסם

לפעמים יש שינויים בחוק האזרחות הגרמני, אבל השינויים הם לא רטרואקטיבים, אם היית זכאי לאזרחות גרמנית על פי יחוס משפחתי לפני שנה, סביר להניח שגם בעוד 20 שנה תוכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים