עבור לתוכן

מבקש חוות דעת למפרט ב-2.5k עבור מחשב נייח חדש לשימוש ביתי + מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

המפרט שמצוין למטה מבוסס על מפרט שראיתי פה מאחד מחברי הפורום למישהו עם צרכים דומים לשלי.

לפי השאלון שלכם, אלו הדרישות שלי

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא קריטי. מעדיף מערכת חזקה.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה באמת קריטי לא נעשה סיפור מעוד 100-200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי סטנדרטי. קצת משחקי רשת. תוכנות אופיס.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן. אין העדפה לדגמים. יש לי עכבר ומקלדת אלחוטיים אופטיים של לוג'יטק דגם mk 250 אבל העכבר 'השתגע' (לחיצה על כותרת הודעה בפורומים אחרים פותחת וסוגרת כמה פעמים את התוכן)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מה שלא מצוין במפרט שנתתי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9-10.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה. וכאן אשמח לחוות דעת האם אני יכול להסתפק בwin7 ואם כן איזה גירסה. או שעדיף לעבור לwin8.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה. tms דווקא נראים לי טובים ואמינים גם מביקורות שראיתי בפורום

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). רגיש לענייני ספקי כוח. מעדיף אפילו קצת overkill כדי להיות עם ראש שקט. לכן אני מרוצה מהבאנדל שהוצע ושמתי גם בבנית מחשב שלי. אני רוצה מחשב שישמש אותי לטווח ארוך, לכן הייתי שמח לדעת עד כמה שדרוג למעבד i3 למשל שווה את ההשקעה כי קראתי שהמעבד שבמפרט הוא מצוין לצרכים שלי.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי. אולי רק זכרון. אשמח להערות והארות גם בתחום הזה.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪258

קירור למעבד:

1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W

כמות: 1 - מחיר: ₪29

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל Core 3000 + FSP RAIDER 450W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪177

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪325

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

מקלדת:

Microsoft Wireless Desktop 2000

כמות: 1 - מחיר: ₪141

תוכנות:

Microsoft Windows 7 PRO English 64BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪583

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2399

כל הערה והארה תתקבל בברכה.

תודה מראש.

פורסם

מפרט בסדר אם כי לא הכי הגיוני, הייתי בונה משהו מעט יותר מאוזן, לדוגמה - יש בעיה עם מערכת הפעלה בייתית שעולה כ-200

פחות או שלקחת את גרסת הפרו מסיבה מסויימת? זה לוקח חלק ניכר מהתקציב גם ככה, כמו כן אני אישית חושב שאם אתה מוציא

מאות שקלים בעבור מערכת ההפעלה כדאי לרכוש את גרסתה האחרונה.

שנית לקחת מארז לא זול אך ללא יציאת USB3 קידמית שקיימת בלוח, בשילוב ספק מוגזם לגמרי, זה לא אוברקיל, זה אובר אוברקיל.

ה-CORE I3 הוא מעבד חזק יותר שיכל להיות אופציה גם כן, הבעיה המרכזית שלו היא המחיר, מחיר כפול לעומת ה-G2030

ולא רחוק מאוד ממחירו של מרובע ליבות, לכן אני לא ממהר להמליץ עליו.

מה הכוונה במשחקי רשת, אני מניח שאתה מתכוון למשחקי פלאש וכאלה אני צודק?

פורסם

כן. HOME PREMIUM יותר זול. אבל אם תקנה מ EBAY אז בכלל מחיר מצחיק של 150 שקל למערכת הפעלה חוקית לגמרי!

במארז שבחרת, צריך לוודא שיהיה שם USB3. הם מוכרים דגרם שכולל יציאה של USB3 למארז. הבדל של 50 שקל נראה לי. (תבקש לרדת ל RAIDER 350W ושישימו מארז דגם חדש יותר)

מעבד אין טעם לקנות עכשיו יותר חזק. כבר עכשיו ניתן למצוא I3 ו I5 יד שניה בכמעט חצי מחיר. בינתיים G2030 יספיק לך מעל ומעבר. עוד שנה שנתיים אפשר יהיה לקנות I5 יד שניה במחיר סביר ביותר אם תרגיש שמעבד מגביל אותך במשהו.

קח קירור יותר חזק למעבד במחשבה על החלפת מעבד.

פורסם
  • מחבר
מפרט בסדר אם כי לא הכי הגיוני, הייתי בונה משהו מעט יותר מאוזן, לדוגמה - יש בעיה עם מערכת הפעלה בייתית שעולה כ-200

פחות או שלקחת את גרסת הפרו מסיבה מסויימת? זה מה שהיה לי ולזה אני רגיל. באמת שאין לי בעיה לקחת מערכת הפעלה ביתית זה לוקח חלק ניכר מהתקציב גם ככה, כמו כן אני אישית חושב שאם אתה מוציא מאות שקלים בעבור מערכת ההפעלה כדאי לרכוש את גרסתה האחרונה.זהו, שממה שקראתי על win8 היא קצת מעצבנת ולוקח זמן להתרגל. זה מזכיר לאנשים את המעבר מXP לויסטה שגם לה היו אי אילו יתרונות אבל עם הזמן היא התבררה כלא מוצלחת.

כמו שציינתי - אין לי גם מסך מגע ואני גם לא מתכוון לרכוש כזה בקרוב.

באופן כללי אני לא יודע כמה הביצועים של win8 כל כך יותר טובים ששווה להתרגל עכשיו למשהו חדש. לקחת משהו יותר חדש לא בהכרח תמיד מצדיק את עצמו. אלא אם יגידו לי פה שוואלה - ההשקעה שווה את המאמץ.

שנית לקחת מארז לא זול אך ללא יציאת USB3 קידמית שקיימת בלוח, בשילוב ספק מוגזם לגמרי, זה לא אוברקיל, זה אובר אוברקיל.

ה-CORE I3 הוא מעבד חזק יותר שיכל להיות אופציה גם כן, הבעיה המרכזית שלו היא המחיר, מחיר כפול לעומת ה-G2030

ולא רחוק מאוד ממחירו של מרובע ליבות, לכן אני לא ממהר להמליץ עליו.

סבבה לגמרי. אני אודה לך אם תוכל לתת לי אלטרנטיבות קונקרטיות מאותה חנות למארז וספק (למען הסר ספק, אין לי דבר וחצי דבר איתם, פשוט לא רוצה עכשיו להתחיל לקחת ממקומות אחרים ולההתעסק עם הרכבות).

האמת רק עכשיו ראיתי את הענין עם יציאות הUSB על לוח האם שלא תואמות למארז ואתה צודק. אז בכלל אני אשמח אם תמליץ לי על מארז אחר שכן מתאים ללוח אם (וכמובן ספק)

לגבי המעבד, אני אשאר איתו למרות שאני מקוה שהוא יהיה טוב גם עוד חמש שנים ולא שעוד שנתיים אצטרך להחליף. למרות ששוב - הצרכים שלי לא אמורים להשתנות.

עוד שאלה. הבחור השני אמר שצריך מאוורר יותר טוב למעבד. זה נכון?

מה הכוונה במשחקי רשת, אני מניח שאתה מתכוון למשחקי פלאש וכאלה אני צודק? כן. בגלל זה אני לא צריך איזה כרטיס מסך מיוחד

ראה תגובתי במודגש בתוך הציטוט. ותודה על העצות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

כן. HOME PREMIUM יותר זול. אבל אם תקנה מ EBAY אז בכלל מחיר מצחיק של 150 שקל למערכת הפעלה חוקית לגמרי!

כמה שאלות לגבי זה:

1. אתה מדבר על הPRO או הHOME PREMIUM?

2. האם אני יכול להיות בטוח שאני מקבל סיריאל ייחודי ולא כזה שעבר את מכסת היוזרים? אני מקבל עותק פיזי?

3. לא התקנתי מערכת הפעלה מעולם. כמה מסובך זה? שווה לי להתעסק עם זה?

במארז שבחרת, צריך לוודא שיהיה שם USB3. הם מוכרים דגרם שכולל יציאה של USB3 למארז. הבדל של 50 שקל נראה לי. (תבקש לרדת ל RAIDER 350W ושישימו מארז דגם חדש יותר)

כמו שציינתי לעיל. אתה יכול לתת לי איזה הפניה לאופציה או אופציות אחרות מהחנות?

מעבד אין טעם לקנות עכשיו יותר חזק. כבר עכשיו ניתן למצוא I3 ו I5 יד שניה בכמעט חצי מחיר. בינתיים G2030 יספיק לך מעל ומעבר. עוד שנה שנתיים אפשר יהיה לקנות I5 יד שניה במחיר סביר ביותר אם תרגיש שמעבד מגביל אותך במשהו.

קח קירור יותר חזק למעבד במחשבה על החלפת מעבד.

אתה מתכוון קירור חזק יותר לשדרוג עתידי או אם אני לוקח מעבד חזק יותר מהG2030?

ושוב, כמו שציינתי, אני רוצה להחזיק עם המחשב הזה AS IS בסביבות חמש שנים בלי להזדקק לשדרוגים כאלה ואחרים.

בזמנו כשהיה לי יותר זמן לקרוא יותר ביקורות ולהכנס לעובי הקורה, הרכבתי לאמא שלי מחשב בסגנון הזה לפני 4-5 שנים בתקציב הזה והוא מחזיק מעולה עד היום ואין צורך בשדרוגים.

הגבתי בתוך הציטוט במודגש. תודה על העצות.

נערך על-ידי renton75

פורסם

טוב.

הנא מערכת הפעלה מ EBAY.

חוקי לגמרי. תרגיש חופשי לשלוח להם כל השאלות שלך. הם עונים מהר. חבילה הגיע תוך 4 ימים ישר לתיבת הדואר. ללא צורך ללכת לסניף.

בקשר למארזים קשה לי להמליץ לך. מה שבחרת שקט. אין לי ניסיון עם חברות אחרות. פשוט במעמד קניה תבקש ספק 350W עם תקן. אפשר לחסוך כ 100 שקל.

הקירור כוונה לשדרוג עתידי.

בעיקרון המחשב אמור לענות לך על כל הצרכים AS IS. אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 5 שנים ומה הדרישות לכן רצוי להשקיע עוד 20 שקל.

לדוגמה, יש עכשיו ביד 2 I5 ב 600. חדש עולה כ 900. תחשוב שעוד שנה שנתיים מעבדים כאלה יעלו 300. שזה בדיוק הפרש בין מעבד שלך ל I3 מחנות. מצד שני גם I3 יענה לך על כל הצרכים גם עוד 5 שנים. החלטה שלך.

עגב לי בעבודה יש מחשב עם מעבד G850 שחלש מ 2030 אבל מספיק לכל הצרכים. (גלישה סרטונים ,כתיבה בפורום וקצץ עבודה.)

פורסם
  • מחבר
טוב.

הנא מערכת הפעלה מ EBAY.

חוקי לגמרי. תרגיש חופשי לשלוח להם כל השאלות שלך. הם עונים מהר. חבילה הגיע תוך 4 ימים ישר לתיבת הדואר. ללא צורך ללכת לסניף.

מעולה. תודה. מקוה שאני אסתדר עם ההתקנה.

בקשר למארזים קשה לי להמליץ לך. מה שבחרת שקט. אין לי ניסיון עם חברות אחרות. פשוט במעמד קניה תבקש ספק 350W עם תקן. אפשר לחסוך כ 100 שקל.

הקירור כוונה לשדרוג עתידי.

בעיקרון המחשב אמור לענות לך על כל הצרכים AS IS. אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 5 שנים ומה הדרישות לכן רצוי להשקיע עוד 20 שקל.

לדוגמה, יש עכשיו ביד 2 I5 ב 600. חדש עולה כ 900. זהו, שכמו שכתבתי - אני לא מעונין להתחיל להתפזר עם הרכבות.ככה שאני מעדיף לקנות את כל החלקים במקום אחד ושירכיבו לי. תחשוב שעוד שנה שנתיים מעבדים כאלה יעלו 300. שזה בדיוק הפרש בין מעבד שלך ל I3 מחנות. מצד שני גם I3 יענה לך על כל הצרכים גם עוד 5 שנים. החלטה שלך.

עגב לי בעבודה יש מחשב עם מעבד G850 שחלש מ 2030 אבל מספיק לכל הצרכים. (גלישה סרטונים ,כתיבה בפורום וקצץ עבודה.)

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אשמח לקבל עוד חוות דעת. אפילו מפרט חדש לגמרי לפי הצרכים שציינתי בהודעה הראשונה גם מחנות אחרת (נזכרתי שבאיזור שלי יש גם את אייבורי).

פורסם

החלקים הם אוניברסליים. אני בטוח שיש אותו דבר גם באייבורי וגם ב KSP.

ואם איזה חלק לא קיים אז יש מקביל שלו.

המפרט מ TMS כי שם קל להרכיב מפרט. אתה יכול להדפיס ולהראות בכל חנות מחשבים. הם צריכים להשוות מחיר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

הרכבתי עוד מפרט (הפעם בKSP) סה"כ 1840 (מזומן 1815). שיצא לי זול יותר מTMS שפורט לעיל (לפני מערכת הפעלה) אבל עם מעבד שלפי התושבת אני מבין שהוא מדור מתקדם יותר ולוח מבוסס H81 שזו ערכת שבבים מתקדמת יותר מB75 למיטב הבנתי.

מימין כתבתי מחירי פריטים.

הערות

-חלק מהפריטים החלפתי בגלל זמינות (אם יש מארז זול יותר בKSP ומתאים לצרכים שלי ועדיין איכותי כמובן אשמח לקבל הפניה). הסניף שמצאתי בו הכי הרבה פריטים במלאי הוא של פ"ת.

- אני לא מכיר את חברת Transcend. הם היחידים שהתאימו מבחינת הדרישות (4GB זכרון) ולא היו יקרים מדי. אבל אם תגידו לי שיקר מדי ולהחליף - אין בעיה

- אין לי בעיה עם המחיר הסופי. ולא תהיה לי בעיה אם מישהו יציע אפילו שדרוג עד 2000 ש"ח או טיפה יותר כמו להוריד ל500GB זכרון או לקחת מארז פחות יקר ולהוסיף דיסק קשיח SSD.

[TABLE=class: tablefull]

[TR]

[TD]350

[/TD]

[TD]מעבד אינטל

[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Intel Pentium G3220 Haswell 3.0Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box‎

[/TD]

[TD]1

[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]365

[/TD]

[TD]לוחות אם למעבדי אינטל

[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]190

[/TD]

[TD]זכרונות[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz‎[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]330

[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003‎[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]115

[/TD]

[TD]צורבי DVD[/TD]

[TD=colspan: 4]‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM‎[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]235

[/TD]

[TD]ספקי כוח[/TD]

[TD=colspan: 4]‏SeaSonic ECO-400 400W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU‎[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]330

[/TD]

[TD]מארזים[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Antec Three Hundred TWO Mid Tower Gamer Black Case No PSU‎[/TD]

[TD]1[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים