עבור לתוכן

המחשב קרס

Featured Replies

פורסם

• טוב, אני שיחקתי בBETA של BF4, עזבתי את המחשב לכמה דקות כשה המשחק עדיין רץ. וכשה חזרתי, שמעתי בדרך לחדר קול של מקדחה, חשבתי אולי שאלו השכנים או משהו אבל זה הגיעה מהמחשב, המחשב קפא, ניסיתי לצאת מהמשחק, ctrl alt delete, וכולה, אבל כלום. עשיתי ריסטרט למחשב וכשה הוא עלה, המקלדת לא עבדה, המסך לא עלה, ועוד מתאם Usb שצריך להראות צבע שזה אומר שזה מחובר לחשמל לא הופיע. אני לא יודע מה לעשות, חיברתי את המקלדת למחשב אחר (שאני בו עכשיו) והמקלדת כן עובדת. שאבתי אבק מהמחשב, אולי זאת הבעיה אבל לא. אני לא מכבה את המחשב בדרך כלל אבל כל יום אני עושה ריסטרט למחשב. אולי בגלל עומס או משהו? תודה רבה לעוזרים !!!

(- אולי נשרפו החיבורים במחשב ? המחשב עלה קרוב ל4 אלף ונבנה במיוחד לBattlefield ואפילו לא עברה שנה מאז הקנייה . )

פורסם

אם המסך עובד אז תבדוק את הדברים הבאים:

א. כבלים נפוחים.

ב. זכרונות פגומים (מומלץ לבדוק באמצעות MEMTEST).

ג. ביצוע פריקת מתח.

פורסם

קודם כל - יש אחריות (כתבת בעצמך שלא עברה שנה מאז הקנייה), אז הכי פשוט יהיה לקחת את המחשב לחנות ושהם יתקנו את מה שצריך.

אם ה"קול של מקדחה" אכן נבע מהמחשב, הרי שהחשודים המיידיים הם הרכיבים המכאניים במחשב, כלומר הדיסק הקשיח והמאווררים (יש מאווררים גם במארז, גם על גוף הקירור של המעבד, גם על כרטיס המסך וגם בספק הכח).

אני מציע לפעול בשלבים הבאים:

1. תסתכל היטב על כל המאווררים במחשב ותראה אם כולם שלמים, ושכולם מסתובבים בחופשיות.

2. תראה מה קורה עם המאווררים כאשר אתה מדליק את המחשב (פשוט תדליק את המחשב כאשר המארז פתוח) - האם כולם מסתובבים, האם יש רעש מאחד מהם וכד'. זהירות - למרות שהמחשב עובד במתח ישיר של עד 12V, רצוי להיזהר כאשר נוגעים במחשב פועל.

3. נתק את הדיסק הקשיח (2 כבלים - מתח ומידע) ותראה האם הבעיה חוזרת. יכול להיות שהדיסק הקשיח התקלקל וגורם לקצר כלשהו.

4. תבדוק האם יש ריח של משהו שרוף מהמחשב (כאשר המחשב כבוי ומנותק מהמתח, אל תכניס את הראש למחשב כאשר הוא דולק), ואם כן - נסה לאתר את מקורו.

5. תסתכל היטב על כל הרכיבים במחשב, ובפרט על הלוח וכרטיס המסך ותראה האם יש קבלים נפוחים.

6. נתק את המאווררים של המארז מהמתח שלהם ותראה אם הבעיה חוזרת. יכול להיות שאחד מהם התקלקל וגורם לקצר.

7. אם אתה עדיין מתעקש לנסות לפתור את הבעיה בעצמך ולא לגשת לחנות, בשלב הזה אתה צריך לנסות ספק כח אחר. אם זה לא עוזר - יש לנסות כרטיס מסך אחר, זיכרון אחר, מעבד אחר ובסופו של דבר לוח אחר עד שמאתרים את הרכיב הבעייתי.

אם וכאשר אתה מגיע למצב בו המחשב נדלק וניתן לאתחל מהכונן האופטי או מכונן USB כלשהו, מומלץ מאד להריץ memtest86 למשך כמה שעות כדי לבדוק שגיאות בזיכרון. אם נמצאו שגיאות, יש בעיה בזיכרון, בלוח או במעבד.

אם בשלב כלשהו ה"קול של מקדחה" חוזר - נתק את המחשב מהחשמל ופשוט קח אותו לחנות למימוש אחריות. ייתכן שמשהו לא תקין בספק הכח ולא תרצה לגרום נזק נוסף לשאר הרכיבים (ייתכן שכבר נגרם נזק לרכיבים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים