עבור לתוכן

האם ניתן להחליף כונן מערכת SSD, או לחילופין לעשות RAID מבלי לפרמט?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשנתיים קניתי מחשב (i5, לוח אם Gigabyte P67X-UD3-B3) עם כונן Crucial SSD של 64GB. התקנתי עליו רק וינדוס 7 ומס' תוכנות חשובות המשמשות אותי באופן יומיומי (שאר התוכנות התקנתי על כונן HDD רגיל). מאז, הנפח על הSSD אזל לחלוטין. שיניתי את כל ההגדרות שניתן לשנות, אין system restore ואין page file ולא נשמר cache אך עדיין אין מקום על הדיסק.

אני רוצה לקנות SSD חדש - Samsung 840 250GB ובמצב אופטימלי לעשות איזשהו סוג של RAID כדי ששניהם ישמשו ביחד ככונן C אחד או לחילופין להעביר את כל מה שיש על הSSD הישן לחדש מבלי להתקין מחדש את כל מערכת ההפעלה והתוכנות...

האם זה אפשרי? ואיך?

תודה רבה לכל מי שיוכל ליעץ!

פורסם

להחליף כונן בכונן תוכל עם תוכנת צד שלישי, להחליף לרייד לא תוכל.

פורסם

לעשות RAID בין כוננים עם הבדלי נפח כאלו גדולים לא בא בחשבון.

להעביר את התוכן של הישן לחדש (IMAGE COPY) תוכל לעשות עם תוכנות התומכות בפעולה זו לSSD.

אולי לסמסונג בעצמם יש בתוכנה שלהם אופציה לSSD MIGRATION(כך נקראת הפעולה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות.

ועוד שאלה... מאז שקניתי את המחשב הזה, ווינדוס 7 (מקורי) לא הצליח להתקין את Service Pack1, וזה עוד כשהיה יותר מקום פנוי על הSSD. גם הורדות ידניות של SP1 לא עבדו - כל איתחול נגמר בfailure. האם סביר להניח שזה נובע מבעיה בכונן או מבעיית תוכנה, ואז אולי בכל זאת כדאי להתקין הכל מחדש?

- - - תגובה אוחדה: - - -

לפי מה שראיתי פה

כדי לעשות Migration דרך התוכנה של סמסונג חייבים לחבר את הSSD באמצעות מחבר USB שמגיע בKIT.

הSSD שראיתי נמכר ללא KIT:

http://ksp.co.il/?uin=18002

האם יש דרך לעשות את הmigration אחרי חיבור הSSD באופן רגיל עם כבל SATA? ועם איזו תוכנה?

נערך על-ידי jupiterian

פורסם

למה לא להתקין מערכת הפעלה מאפס? הרבה יותר עדיף ומסודר.

על הדרך תוכל לנקות הרבה זבל ולעשות סדר בדברים שאתה כבר מכיר.

פורסם

USB KIT צריך רק כדי לעשות MIGRATION במחשב נייד בו אי אפשר לחבר את שניהם יחד בצורה אחרת.

במחשב נייח אין את הבעיה הזאת, לכן כל עוד סמסונג לא חסמו בכוונה!! את האפשרות לעשות זאת עם כוננים שלהם הנמכרים ללא הKIT, האופציה אמורה להיות שם.

פורסם

אני הייתי עושה התקנה נקיה

פורסם
  • מחבר
למה לא להתקין מערכת הפעלה מאפס? הרבה יותר עדיף ומסודר.

על הדרך תוכל לנקות הרבה זבל ולעשות סדר בדברים שאתה כבר מכיר.

פתאום יש לי דה ז'ה וו, אני חושבת ששאלו אותי את השאלה הזאת המון פעמים עוד משחר ההיסטוריה כשהיה לי וינדוס 95 :)... בעיקר כי זה המון עבודה, כל תוכנה שיש עברה המון הגדרות מתואמות אישית, פלאגינים, כל מיני דרייברים שאני לא זוכרת אפילו איפה מצאתי אותם... אם מתקינים מחדש, הכל הולך...

כל עוד סמסונג לא חסמו בכוונה!! את האפשרות לעשות זאת עם כוננים שלהם הנמכרים ללא הKIT, האופציה אמורה להיות שם.

ואם כן חסמו בכוונה? (כי זה דווקא מתאים להם). יש המלצה לתוכנה אחרת שעושה את זה?

פורסם

אני יודע שיש תוכנות שיכולות לעשות זאת.

יכול מאוד להיות שחלק מאפשרות לעשות זאת בגירסה חינמית.

גרסאות פיראטיות מלאות זמינות בקלות להורדה למי שמוכן ויודע להתמודד עם הסיכונים ואין לו עם זה בעיה מוסרית.

תמיד העדפתי להתקין וינדוס מחדש, וראיתי בזה הזדמנות לרענן את מערכת ההפעלה והביצועים.

בין השאר בגלל שאני לא סומך ב100% על תוכנות לעשות זאת ביעילות ואמינות מושלמת, כמו שהעובדות בשטח הוכיחו בלא מעט מקרים בעבר(שאולי כבר לא רלוונטים לגרסאות חדשות של תוכנות מנוסות).

לכן אין לי המלצה לשלוף מהשרוול.

המלצה שלי להתקין וינדוס מחדש ולמנוע את הסיכוי שמשהו ישתבש או שהביצועים יפגעו במידה מסויימת מהפעולה.

שנתיים זה הרבה זמן, וכדאי לנצל את ההזדמנות לחדש את הוינדוס.

אולי גם לעבור לוינדוס 8 באותה הזדמנות.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

מה? איזה תוכנת אקזוטיות שכבר לא ניתן למצוא אותן?

הגדרות תמיד ניתן לייצא.

נערך על-ידי multicore

פורסם

האם בדקת שלא "נעלם" לך נפח?

הכוונה היא תסתכלי על הדיסק עם תוכנה כגון TREESIZE אולי תמצאי זבל שאפשר למחוק

ואז אולי תמנעי מהחלפת הדיסק

אגב בטלת את קובץ הנמנום?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות! :)

פיניתי בעזרת מחיקת כמה קבצים מיותרים מתיקיות הUsers והסרת קובץ Hiberbation כ-6GB... המצב עדיין אינו מושלם אבל בכל זאת 10% מקום פנוי ישאירו למחשב את הראש מעל המים לעת עתה...

אולי בהמשך אצרף SSD חדש ככונן נוסף, אשאיר את הווינדוס על הקיים ורק אעביר את התוכנות הכבדות לחדש.

יש איזשהו הבדל מהותי במהירות של

Samsung 840 250GB לעומת ה-Crucial SSD שמלפני שנתיים?

פורסם

כן.

ולו רק בגלל שהדיסק שיש לך הוא 64 (לדיסק SSB 64 יש penalty בגלל הנפח מ-128 צפונה זה מתמתן)

אני עדיין חושב שאת יכולה להמנע מרכישת דיסק חדש - לפעמים תיקית חלונות יכולה מאוד להתנפח בגלל כל מני עדכונים \ התקנות שבוצעו - כדאי מאוד לבדוק גם את הכיוון הזה

http://support.microsoft.com/kb/2795190

אגב האם את עובדת על יישומים שהם io intensive?

אם כך יכול להיות שכדאי לך לרכוש SSD OVER PCIE (זאת אחת הפנטזיות שלי בכל מקרה)

http://www.amazon.com/OCZ-RevoDrive-Series-Express-Solid/dp/B005F30IYU

נערך על-ידי gabriel6

פורסם

אגב האם את עובדת על יישומים שהם io intensive?

אם כך יכול להיות שכדאי לך לרכוש SSD OVER PCIE (זאת אחת הפנטזיות שלי בכל מקרה)

http://www.amazon.com/OCZ-RevoDrive-Series-Express-Solid/dp/B005F30IYU

אפשר להשיג תוצאות דומות בRAID 0 של כוננים זולים, ולקבל פי 4 נפח.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אולי בהמשך אצרף SSD חדש ככונן נוסף, אשאיר את הווינדוס על הקיים ורק אעביר את התוכנות הכבדות לחדש.

יש איזשהו הבדל מהותי במהירות של

Samsung 840 250GB לעומת ה-Crucial SSD שמלפני שנתיים?

כן.

יש הבדל גדול, בין השאר בגלל הבדלי הביצועים שעולים מהבדלי הנפח.

תמיד עדיף להתקין את המערכת הפעלה והתוכנות על הכונן הכי מהיר.

החשיבה לעשות שימוש ב64GB למערכת הפעלה היא חשיבה לא נכונה.

אם כבר אז שה64GB יהיה האקסטרה מקום שעושים בו שימוש כשנגמר כל השאר, ולא להיפך.

האמת שכונן SSD קטן נוסף יהיה הרבה יותר שימושי לשידרוג מחשב אחר(נייח משני, או נייד).

זה מראש היה התכנון שלי כשקניתי את הCRUCIAL/MICRON, להעבירו למחשב נייד במקביל לקניית/שדרוג הSSD הבא.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
אפשר להשיג תוצאות דומות בRAID 0 של כוננים זולים, ולקבל פי 4 נפח.

היה לי פעם RAID0 של רפטורים (WD) עם בקר יעודי - עבד יופי - אבל אני לאופרה של RAID0 לא חוזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים