עבור לתוכן

מבקש חוות דעת לגבי מפרט גיימינג oc 4.5k

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז חשבתי אולי לעשות מפרט מחשב שמתאים לoc.

בכל מקרה אני אחסוך במילים ואפרסם אותו.

(נ.ב הוא די תקציבי)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1155

קירור למעבד:

NZXT Respire T20 CPU Cooler

כמות: 1 - מחיר: ₪123

לוח אם:

MSI Z87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪537

מארז:

NZXT Phantom 410 White

כמות: 1 - מחיר: ₪484

ספק כוח:

Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪318

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A1600C9B CL-9-9-9-24 Low profile

כמות: 1 - מחיר: ₪424

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1210

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪325

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4576

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4485 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/lavhgeq4\

אני מעוניין לדעת תגובות ודעות לגבי המפרט אבל לפני כן אני אשמח אם תקראו את ההסברים שלי ואת הנקודות שחשוב להעלות.

ובכן המעבד לא i7 כי דעתי האישית היא שכל עוד אתה לא מתכוון לבצע עריכה מתקדמת אין צורך בi7. ואני חושב ומקווה ש4670k מספיק טוב לגיימינג.

קירור למעבד: הקירור עד כמה שחקרתי עליו נראה סבבה של קירור, (פה אני רוצה לשאול האם זה טוב מספיק לoc?) ראיתי בבנצ'מרק אחד שהוא מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות עם 3770k במהירות של 4.5ghz. עכשיו אין לי כל כך נסיון בoc (אין לי בכלל נסיון) אז אני אשמח לדעת קצת פרופורציות לגבי הבנצ'מארק.

אוקיי מארז, יש לי פטיש עז כלפי המארז הזה, חוץ מהעובדה שניתן להרכיב עליו מלא מאווררים, הוא עשוי מחומר איכותי ויש בו פשוט כל כך הרבה פונקציות שזה מדהים (ואני חייב להודות שהוא ממש חתיך).

הספק כוח של seasonic מסדרה איכותית עד כמה ששמעתי, כל מה שידוע לי הוא רק שיש לו בעיה עם מעבדי האסוול שהוא לא מספק את המתח שהמעבד דורש כשהוא במצב רגוע (אשמח לדעת עוד פרטים לגבי זה והאם כדאי לשנות את הספק לאחד אחד, במקרה וכן אנא להתחשב בתקציב שנמצע מעבר לגבול xD).

זכרון: הוא יפה ועם מתח נמוך למרות שזה די overkill, הסיבה העיקרית שבחרתי בו היא בגלל התוספת הכחולה שנותנת לזה מראה ענק שמתאים לכל המערכת וגם שומרת עליו מקורר (לא יודע האם זה הכרחי אבל בכל מקרה יש לי שריטה לגבי מראה).

כרטיס מסך: לדעתי אני פשוט אחכה לכרטיס מסך מהדור הבא של amd שיהיה מקביל ל7950 או לפחות במחיר של 1200 שקל...

מעניין אותי האם כדאי גם את הכרטיס מסך לפמפם בoc. (גם במקרה הזה אשמח לתשובות)

בכל מקרה אני לא יודע האם יצרתי מארז טוב או מעפן, יש לי מלא שיקולים אישיים ומוזרים שבהחלט מעלים את המחיר ואני מודע להם (בפורומים אחרים חטפתי על זה צעקות ואנשים לא וויתרו לי ...:( אבל אני מקווה שפה יקבלו את זה בצורה יותר יפה)

גם המפרט ניתן לשינוי, למשל בחירת לוח אם של ג'יגהבייט עם אותו צ'יפסט אבל בגודל אחר או זכרון יותר זול ובכללי אפשר לשנות פה הרבה דברים לדברים יותר זולים אבל פשוט כמו שאמרתי, המראה הוא אחד מהאלמנטים שחשובים לי (אפילו יותר מרעש).

תודה מראש לעונים, מקווה שלא חפרתי יותר מידי ושלא עברתי על אחד מחוקי הפורום ובמקרה ועברתי, אני מתנצל מראש P:

פורסם

אני לא יודע כלום על OC, אז אתה יכול להתייחס למה שאני כותב כספאם.

אתה משלם כ 300-400 שקל יותר על מעבד K ולוח Z וקירור טוב יותר.

עוד קצת על מארז בעל הרבה מאווררים ועוד כ 150-200 שקל על כ.מסך שאפשר לעשות לו OC. (מקביל של NVIDIA זה 760 שזול באיזה 150 שקל)

השאלה האם מערכת אחרי OC תתן יותר ביצועים מאשר אם תקנה I7 ושאלה יותר חשובה, האם אתה צריך ביצועים אלא? במשחקים ראיתי פעם אחת שימוש של 100% במעבד.

זה היה לפני חצי שנה כשהיה לי E8400 וניסיתי לשחק ושברקע הוא יפתח לי RARים. הרבה. 11 עונות..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז העניין הוא שעדיין כיום יש מלא משחקים שלא מנצלים ריבוי ליבות במעבדים (arma 3, world of tanks ועוד)

וצורכים אולי 40-50 אחוז מהכרטיס מסך בעוד שהמעבד עוד שניה מתרסק (וגם מקבלים ביצועים של בערך 30-40 fps במקרה הטוב)

(מדובר על אנשים עם כרטיסי מסך ממש חזקים כמו gtx760 770 670 ועוד...

וכן הרבה כסף מבוזבז בגלל בעיקר שטויות כמו מראה וכאלה דברים, אני יכול לחסוך עוד 200 שקל בערך מזה שאני לוקח זכרון יותר זול ולמשל במקום nzxt phantom 410 לקחת את core 3000 בבאנדל עם אותו ספק כוח (לשניהם אפשר לתקוע מאורר מכל כיוון למרות שלפנטום יש הרבה יותר פונקציות ולדעתי הוא גם יהיה מארז מעולה למחשב הבא שאני מתכנן לקנות אחריו כשזה יתיישן)

גם אם אני לא טועה הלוח אם הוא בעל 2 סלוטים של x16 pcl ואפשר לעשות איתו קרוס פייר וזה יכול להיות נחמד לשפץ אותו בעוד כמה זמן עם עוד כרטיס מסך.

פורסם

תראה. לא מכיר ARMA, משחק ב WOT. הרבה.

עד לפני כמה חודשים שיחקתי ב E8400 ו HD4580X2. הייתי מקבל 40-50 FPS תלוי במפה.

עכשיו יש לי -4770sI7 ו GTX-660. יש לי 80-90 FPS תלוי במפה.

זה באמת יותר ממספיק. ברור שמשחקים כאלה יעלמו מן העולם בקרוב. לא יכול להיות שמשחק לא ינצל ריבוי ליבות. אז תיקח מה שיעבוד עכשיו. אין טעם לחשוב על עתיד בקטע הזה.

לדעתי מה ששיפר לי ביצועים במשחק יותר מהכל זה SSD. טעינה של מפה אולי מהירות לא חשובה אך אני בטוח שעובדה שמשחק יושב על SSD עושה רק טוב לFPS.

תחסוך כמה שקלים פה וכמה שם ותקח SSD 120 גיגה. אני חושב זה ייתן יותר תועלת.

אם מעבד לא הכי חזק מלפני 5 דורות החזיק את המשחק (אולי בקושי אך החזיק) אז אין שום סיבה לעשות OC למעבד עדכני שיש בשוק.

פורסם

להשקיע במעבד האסוול בעל מכפלה פתוחה ובלוח וקירור יקרים יחסית לטובת OC זה לא הרעיון הכי מבריק לדעתי

שכן מדובר במעבדים לא הכי מוצלחים ל-OC. אני גם לא בטוח (לא יודע למען האמת) כמה הלוח הזה יהיה מדהים

לטובת העניין. בהתבסס על יכולותיו בגילגול הקודם שלו זו לא הייתה הבחירה הראשונה שלי לטובת OC. בנוסף הייתי

מוסיף את ההפרש הלא מאוד גדול במחיר לטובת קירור מסיבי יותר כמו המוגן 3 או הגראנד KC.

כאמור הייתי עושה את השינויים הללו לטובת ה-OC הכי טוב שאני יכול לסחוט מהשבב

אך בשילוב מעבד אייבי ברידג'.

אפשר לקבל תמורה טובה יותר בתקציב, יש שאלון שבחוקי הפורום בנעוץ תענה עליו. חסרים מספר פרטים.

פורסם
  • מחבר

מממ... אתה יודע כשחושבים על זה נראה לי שאני ארד מהoc. אני אפתח אשכול חדש ותקין (עם מפרט חדש כמובן D:)

תודה על העזרה ונתראה באשכול השני xD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים