עבור לתוכן

מחשב קופא

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

העלתי תמונה מהדף הקודם

שבעת הקפיאה החום עמד על 44 מעלות סיבוב של המאוור 2200

נראה לי שאין בעיה מתחים

המארז פתוח

http://srv2.jpg.co.il/6/524fb575c6fb5.jpg

מספר 2 זה בדיקת במצב קפיאה

פורסם

לא נראה שיש בעיה עם הטמפרטורות או עם המתחים (אלא אם כן החיישנים מעבירים מידע שגוי), כך שזה ככל הנראה לא הספק, הקירור של המעבד או הקירור של הגשר הצפוני.

אני עדיין חושד בלוח כגורם לבעיה. בשלב הזה אני יכול רק להמליץ להחליף חלקים מול מחשב אחר תקין בכדי לשלול את הגורם לבעיה.

אגב, לא התייחסתי לזה, אבל תמיד קיימת האפשרות שגם כרטיס המסך שלך לא תקין (בנוסף לכרטיס המסך המובנה שכבר ציינת שהוא לא תקין). כנראה יהיה יותר קל לנסות כרטיס מסך אחר במחשב שלך או את כרטיס המסך שלך במחשב אחר מאשר מעבד אחר.

פורסם
  • מחבר

כל החלקים שהוחלופו חדשים

כולל כרטיס המסך שנקנה עקב הבעיה עם כרטיס המסך המובנה

אני אעלה תמונה מחום של הביוס לא נראה לי הגיוני ?

http://srv1.jpg.co.il/3/525018da54b46.jpg

תודה

פורסם

חלק חדש לא בהכרח אומר חלק תקין... בהחלט יכול להיות שקיבלת רכיב פגום.

בתמונה של הביוס הטמפרטורה של המעבד נראית לי מאד נמוכה (רק 16 מעלות). אז אם המחשב לא נמצא בתוך מקרר או שיש לך קירור רציני, החיישן כנראה מזייף. אני לא בטוח אם החיישן נמצא על הלוח או על המעבד (למעבד בטוח יש חיישנים שמדווחים על הטמפרטורה של כל ליבה), אבל אם הוא נמצא על הלוח זה כבר הדבר השני שלא נראה תקין (הראשון הוא כרטיס המסך המובנה).

שוב - מקרים כאלה הם מאד בעייתים לאבחון, ובד"כ אין ברירה אלא לבצע החלפת חלקים עד שמוצאים את החלק הבעייתי. במקרה שלך - לוח, מעבד, כרטיס מסך או ספק. אתה אומר שגם הספק וגם כרטיס המסך חדשים, ולכן אתה פוסל אותם, דבר שאינו בהכרח נכון. אתה צריך לנסות מעבד אחר, ורצוי גם כרטיס מסך אחר ואפילו ספק אחר (או לנסות את שלך במחשב אחר) כדי שתוכל לשלול רכיבים.

פורסם
  • מחבר

יש תוכנה שבודקת את כרטיס המסך

alpina 7 pru -זה מאוור

ננסה את השיטות שהוצעו

יש לי את הלוח http://www.asrock.com/mb/Intel/ConRoe865GV/ כולל מעבד שמורכב

האם כדאי להוציא את המעבד ולהרכיב אותו על הלוח הבעייתי או את הלוח

או...

להשאיר את הלוח עם המעבד ולבדוק את החלקים /דיסק /ספק /כרטיס מסך

תודה

פורסם

אני לא רואה שיש לך יותר מדיי מה להפסיד - אתה לא יכול לעבוד במחשב שכל הזמן נתקע, אז הפתרון הוא לתקן אותו או להחליף אותו בחדש.

תתחיל מהדברים הקלים כמו הדיסק הקשיח וכרטיס המסך.

החלפת ספק כח היא פעולה קצת מעצבנת (יש הרבה כבלים שיש לנתק מהספק הישן ואז לחבר לחדש).

החלפת מעבד אמורה להיות פעולה פשוטה (לפחות כאשר מדובר במעבדים מהשנים האחרונות), אבל היא מצריכה שיהיה לך אלכוהול (רפואי) לצורך ניקוי המשטחים מהמשחה הקודמת וכמובן משחה טרמית חדשה. כמו כן יש להיזהר בהתקנת המעבד, שכן אם לא מתקינים אותו נכון אפשר לגרום לו נזק. כמובן שיש לדאוג שגירסת הביוס תומכת בדגם המדוייק של המעבד אותו אתה מעוניין להתקין (צריך לבדוק היטב האם המעבד מהלוח השני שלך נתמך בלוח במחשב הבעייתי).

אני לא יודע אם יש תוכנה שבודקת את כרטיס המסך, אבל אפשר להשתמש ב OCCT בכדי לאמץ את כרטיס המסך ולראות אם יש נפילות. בעיקרון אתה יכול להשתמש בכל מיני תוכנות benchmark שמבצעות חישובים גרפיים כבדים ולראות האם יש עיוותית בתצוגה, דבר שכנראה מעיד על בעיה בכרטיס המסך. "קפיאה" של המחשב בבדיקה של כרטיס המסך יכולה גם להעיד על בעיה בספק הכח, אבל לא ניתן לשלול לחלוטין בעיה בלוח או במעבד (בעיקרון גם בזיכרון, אבל אותו כבר בדקת).

פורסם

אם המעבד שלך (פנטיום 4 530) לא מופיע ברשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח, אז לא - הוא לא יתאים (לא סביר שתהיה תמיכה במעבד והדגם שלו לא יופיע באתר הלוח).

המלצה למשחה טרמית אין לי, אבל גם המשחה הכי זולה תתאים, גם אם היא תהיה פחות יעילה.

פורסם
  • מחבר

העברתי את הספק /הדיסק הקשיח

הרצתי את התוכנה מעל שעה לא היתה קפיאה

אפשר לשלול את שני החלקים האלו

[Tue Oct 08 20:42:11 2013]

Self-test 1024K passed!

Self-test 1024K passed!

[Tue Oct 08 20:57:57 2013]

Self-test 8K passed!

Self-test 8K passed!

[Tue Oct 08 21:13:11 2013]

Self-test 10K passed!

Self-test 10K passed!

[Tue Oct 08 21:29:34 2013]

Self-test 896K passed!

Self-test 896K passed!

[Tue Oct 08 21:45:47 2013]

Self-test 768K passed!

Self-test 768K passed!

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים