עבור לתוכן

מחשב קופא

Featured Replies

פורסם

שלום

המחשב קופא כל הפעלה מחדש

גם במצב בטוח הוא קופא

במצב רגיל הוא מגיע לשלב שולחן עבודה וקופא

הוחלף ספק חדש

הוחלף דיסק קשיח חדש

הותקנה מערכת הפעלה מחדש כולל דריוורים מאתר היצרן .

איפוס ביוס .

אין קבלים נפוחים על הלוח

הוחלף כרטיס זיכרון ועבר בדיקה של 6 סיבובים לא נמצאו שגיאות .

תודה

פורסם

תנסה מערכת הפעלה מ- LIVE CD

פורסם
  • מחבר

ניסתי את ה- LIVE CD לפני החלפת הספק והדיסק הקשיח הרצתי כל הלילה לא היו קפיאות .

הפעלה מחדש המחשב קפא .

במצב הקיים לא ניסתי את ה- LIVE CD

תודה

פורסם
  • מחבר

ביצעתי בדיקה למעבד עם תוכנה occt המחשב קפא לאחר מספר דקות

האם זה יכול להצביע על בעיה מעבד או בעיה אחרת

תודה

פורסם

זה לא אומר שיש חד משמעית בעיה במעבד.

תנסה לאפס הגדרות ביוס ולחזור על הבדיקה.

תוך כדי תבדוק לאיזה טמפ' המעבד מגיע.

פורסם
  • מחבר

אחרי איפוס ביוס (הוצאת הבטריה )

עדיין קופא בבדיקה

האם הוצאת הבטריה מספיקה או שצריך לבצע clear bios

תודה

פורסם

לא רואים כלום.

אפשר לאפס הגדרות ביוס דרך הביוס עצמו (restore defauLT)

פורסם
  • מחבר

מעלה תמונה של תכונה - מקווה שעכשיו רואים

הקיפאה לאחר מספר שנייות

http://www.up2me.co.il/images/65628051.jpg

תודה

פורסם

1. נסה להפעיל את המחשב במינימום רכיבים (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, דיסק קשיח אחד, כרטיס מסך (רצוי מובנה), מקלדת ועכבר. את כל השאר תנתק (כולל כל התקני ה USB שיש לך) ותראה אם הבעיה חוזרת.

2. על פניו לא נראה שיש בעיה של התחממות כלשהי, אבל האם תמיד המחשב נתקע/קופא בבדיקת מאמץ? נסה להפעיל בדיקת מאמץ ממערכת הפעלה שעולה מ CD או מ DoK (ה Live CD שבו השתמשת קודם אמור להתאים), ותראה אם יש בעיות. ב hiren's bootcd יש מערכת הפעלה mini-xp שרצה מהדיסק, כך שגם היא אמורה להתאים.

3. נסה גירסאות שונות של הדרייברים, כולל גירסאות ישנות יותר - אולי זה המקור לבעיות. אני גם ממליץ להוריד את הדרייברים מהאתר המתאים לכל רכיב/שבב ולא מהאתר של יצרן לוח האם (לדוגמא - אם יש לך כרטיס קול מובנה של Realtek, תוריד דרייבר מהאתר של Realtek ולא מהאתר של יצרן הלוח).

פורסם
  • מחבר

1 מינימום רכבים יש מה שיש לי (חוץ מכרטיס מסך מובנה שיש איתו בעיה )

2

מחשב נתקע/קופא בבדיקת מאמץ? כן תמיד בבדיקת מאמץ

ניסתי עם ה-Live CD עבד כל הלילה ללא תקיעות .הפעלה מחדש ואז הוא קפא .

mini-xp -קפא .

העידכון החם

פרמוט והתקנה של מערכת הפעלה 7 המחשב קפא באמצע העתקת קבצים .

תודה

פורסם

התקנה של מערכת הפעלה בד"כ מאמצת את הרכיבים במחשב, ולכן אם יש בעיה חומרתית כלשהי בד"כ היא תחשף בשלב ההתקנה, כאן כבר הצלחת לשלול באופן סופי בעיה של דרייברים או התקנה לא תקינה של מערכת ההפעלה, ולכן סביר להניח שמדובר בבעיה חומרתית.

לא פירטת איזה מחשב יש לך, אבל מהתמונה (הלא מאד ברורה) הנחתי שהטמפרטורות שלך סבירות. יכול להיות שבכל זאת מדובר בבעיית התחממות של המעבד או של הגשר הצפוני (יותר נדיר). במקרה כזה פרק את גוף הקירור, נקה אותו ואת המשטח עליו הוא יושב עם אלכוהול רפואי, שים משחה טרמית חדשה וחבר את גוף הקירור בחזרה. כמובן שאם המאוורר שעל גוף הקירור לא עובד/תקוע רצוי להחליפו בחדש.

אגב, מה הבעיה בכרטיס המסך המובנה? במחשבים המודרניים הליבה הגרפית נמצאת על המעבד, כך שבעיה בכרטיס הגרפי יכולה להעיד על בעיה במעבד או בלוח.

פורסם
  • מחבר

מעבד e5200

לוח msi g31

בקפיאה מעלות 44

מהירות מאוור 2200

מחשב נקי מאבק

מאוור של המעבד מסתובב במהירות ללא תקיעות

האם בכל זאת להחליף משחה תרמית (יש המלצה למשחה טובה)

תודה

כרטיס מסך לא תקין -יש פסים לאורך המסך

פורסם

כמו שכתבתי - לא נראה שמדובר בבעיית התחממות של המעבד, אבל אף פעם לא יזיק לרענן את המשחה הטרמית. כמו כן הצעתי לרענן את המשחה הטרמית לגוף הקירור הפסיבי של הגשר הצפוני (אם ניתן כמובן לפרק אותו), למקרה הלא סביר שהוא מתחמם יתר על המידה.

באופן כללי אני חושב שהבעיה היא בלוח האם - בלוח אם המבוסס על ערכת השבבים G31 יש כרטיס מסך מובנה. אם הוא לא תקין, סימן שמשהו לא תקין בלוח. אם משהו לא תקין בלוח, יש סיכוי שיש יותר מדבר אחד לא תקין בלוח...

כל מה שאתה יכול לעשות בשלב הזה הוא פשוט להחליף רכיבים בסיסיים מול מחשב אחר, ובפרט - לנסות את המעבד שלך במחשב אחר או מעבד אחר במחשב שלך, רק כדי לשלול את המעבד כגורם לבעיה.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לארגן מעבד

אם תוכל לאמר לי אם ניתן לפרק את הגשר הצפוני לפי הלוח האמ שציינתי

תודה על הסיוע לאורך כל הדרך

פורסם

אני אחזור שוב - לא סביר שהבעיה נובעת מהטמפרטורה של הגשר הצפוני, אבל אני לא יכול לשלול את זה לחלוטין.

אם הבעיה נובעת מחום, ולא ניתן לפרק את הקירור של הגשר הצפוני, נסה להפעיל את המחשב כאשר המארז פתוח ויש מאוורר מכוון ישירות ללוח. אם זה פותר את הבעיה, ייתכן שהגשר הצפוני שלך מתחמם יותר מדיי, ואז פתרון אפשרי הוא פשוט להוסיף מאוורר לגשר הצפוני.

בכל מקרה, בכדי לשלול בעיית טמפרטורה, אני מציע שתוריד ותפעיל תוכנה חינמית בשם HWMonitor, שמנטרת טמפרטורות, מתחים ומהירות סיבוב של מאווררים המחוברים ללוח. אולי בעזרתה תוכל לראות אם יש טמפרטורה חריגה או שאחד המתחים בלוח לא יציב.

אני עדיין חושב שהבעיה נובעת מלוח האם, אבל במקרים כאלו אי אפשר לשלול דברים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים