עבור לתוכן

הבדלים בנוחות קריאת טקסט במחשב בין מחשבים שונים באותה רזולוציה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לפטופ חדש יחסית בגודל 13.3" מדגם SAMSUNG NP530UC עם WIN 8.

יש בו אפשרויות לשתי רזולציות בלבד: 1366*768 (המומלצת, ובה אני משתמש), ו 1024*768.

במסגרת העבודה שלי במחשב אני קורא הרבה טקסטים בעמודי אינטרנט, ואני מרגיש שהקריאה מכבידה לי על העיניים, אולי בגלל הגודל הקטן של המסך. לכן אני חושב לקנות מסך גדול יותר ולחבר את המחשב, אך תחילה ניסיתי לבדוק איך תהיה הקריאה כשחיברתי אותו ב HDMI לטלוויזיה פלזמת של LG מדגם 42PT250 בגודל 42"'. הרזולציה המומלצת לפי הווינדוס במסך זה היא 1024*768, ולכן השתמשתי בה (זו גם הרזולוציה המינימלית האפשרית). הבעיה היא שגם בשימוש במסך גדול זה משהו בטקסט עדיין מרגיש לי קצת מוזר ומכביד על העיניים, ולכן איני בטוח אם קנייה של מסך מחשב גדול יותר תפתור את הבעיה.

בנוסף יש לי לפטופ מ 2010 של LG בגודל של כ 11" מדגם T280 עם 7WIN,

כאשר חיברתי אותו ב HDMI לטלוויזיה, הרזולוציה המומלצת הייתה שוב 1024*768, ושם הטקסט משום מה הרגיש טיפה יותר נוח לקריאה, קשה לי קצת לשים את האצבע על ההבדל, אבל לא נראה לי שאני מדמיין.

מכאן לשאלות -

1. בחיבור הלפטופ של LG היה ניתן לבחור גם ברזולציה נמוכה יותר של 800*600 – הייתי בטוח שהרזולוציה תלויה רק במסך שאליו מחברים את המחשב, האם זה לא נכון והיא תלויה גם בכרטיס המסך?

2. האם עליי להסיק שכרטיס המסך בסמסונג, למרות שהוא יותר חדש, הוא פחות טוב, ולכן אם אקנה מסך שולחני גדול יותר זה לא בהכרח יקל עליי בקריאת טקסטים, ושיש איזשהי בעיה שקשורה להצגה עצמה של הטקסט שהופכת את הקריאה שלו לקשה יותר לעיניים, או שאני מדמיין..?

פורסם

במסכי LCD\פלאזמה אתה תמיד צריך להיות ברזולוציה הנאטיבית (הגבוהה ביותר). רזולוציה נמוכה יותר תראה לא טוב.

חפש מסך עם רזולוציה גבוהה יותר, 1680X1050 (מסכי 22 ישנים) או 1920X1080 למשל. אני מאמין שברזולוציה כזאת יהיה לך הרבה יותר נוח לקרוא

מאחר והטקסט יהיה חד יותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שטקסט חד יותר יעזור לי, נראה לי שהגודל הקטן של הטקסט גם הוא מקשה עליי,והרי ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, הגודל של הטקסט נעשה קטן יותר...

פורסם

אתה יכול לעשות זום. תחזיק CTRL ותלחץ על +

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים