עבור לתוכן

שאלה:כיצד אדע האם המכפיל שלי נעול או לא?

Featured Replies

פורסם

כרגע, דרך הביוס אין לי אפשרות לכייל את המכפיל אלא רק באמצעות ג'מפר ע"ג הלוח. האם זה אומר שהמכפיל שלי נעול ?

בהנחה שהמכפיל נעול האם ג'ימפור יפתור את הבעיה ?

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

אגב, שכחתי לציין שמדובר ב-AXP 2500 (בארטון)

פורסם

מסתומרת אתה לא יכול "לכייל" את המכפלה דרך הביוס ? לא הבנתי כל כך.. אמורה להיות לך בקטגורייה הראשונה

איפה שיש את המכפלה והבאס אפשרות לשנות מ 2500+ ל- user defind ואז המכפלה והבאס יהיו ניתנים לשינוי..

תשנה את המכפלה ותראה אם זה עושה משהו..

פורסם
  • מחבר

יש לי אפשרות לכייל רק את הבאס. המכפלה בכלל לא מופיעה בביוס.

ג'ימפור פיזי של המכפלה יעזור ?

פורסם

המכפלה של המעבד שלך היא 11, תנסה לג'מפר בלוח שלך למכפלה יותר נמוכה משהוא כמו 10.5 , אם המחשב עושה פוסט ומראה לך 1743MHZ (או משהו בסביבות *הסטיות של כל מיניי לוחות*) אז המכפלה פתוחה ואם הלוח לא עושה פוסט (או אפילו עושה ולא הישתנה מהירות המעבד) אז המכפלה נעולה.

פורסם
  • מחבר

המכפלה של המעבד שלך היא 11, תנסה לג'מפר בלוח שלך למכפלה יותר נמוכה משהוא כמו 10.5 , אם המחשב עושה פוסט ומראה לך 1743MHZ (או משהו בסביבות *הסטיות של כל מיניי לוחות*) אז המכפלה פתוחה ואם הלוח לא עושה פוסט (או אפילו עושה ולא הישתנה מהירות המעבד) אז המכפלה נעולה.

מה הכוונה ב" פוסט" ? התכוונת האם המחשב מאתחל את עצמו (restart) ?

פורסם

PSOT זה המסך הראשון שהמחשב מציג. אם הוא עולה, הוא עושה פוסט. אם לא אז לא :)

פורסם
  • מחבר

PSOT זה המסך הראשון שהמחשב מציג. אם הוא עולה, הוא עושה פוסט. אם לא אז לא :)

אחלה,תודה.

אגב, שאלה באותו נושא, מה משמעותו על המכפיל (multiplier) ? מה תפקידו ? ומדוע ישנם מדריכי OC (כולל המדריך באתר זה) הממליצים קודם כל "לשחק" עם המכפיל ורק אחרי זה עם ה- fsb ?

פורסם

בן אדם אני לא רוצה להישמע מגעיל אבל אתה מדבר על OC בלי שאתה בדיוק יודע מזה POST (למרות שאין שם קשר בניהם זה מראה על ידע כללי במחשב)

אני מציע לך לפני שאתה מנסה לשנות מכפלה או באס למד את הנושא קצת יותר טוב

חבל שבסופו של דבר תהרוס לך את הלוח או הCPU

לא יהיה רע גם לקרוא איזה ספר למסביר על כול המחשב, אני לא מדבר על הכרת המחשב אלא משהו שמסביר על המערכת לעומק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים