עבור לתוכן

התייעצות לפני קניה: חלונות 7 או 8

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

אבקש את עזרתכם לגבי מערכת ההפעלה בקניית מחשב נייח חדש.

כיום יש לי XP, חשבתי לעלות לחלונות 8 אבל ממש אין לי צורך בכל הטררם של האפליקציות, האריחים וכו'.

יתרה מזאת, זה אף מאיים מעט.... משום כך אולי כדאי להתקין את חלונות 7.

אסכם זאת בשתי שאלות:

1. מה הן החסרונות ב-7 ?

2. מה הן החסרונות ב-8 (שלא טופלו בעדכון 8.1) ?

אשמח לכל מידע מועיל

חצרוני

נערך על-ידי חצרוני

פורסם

נתחיל בזה שאתה לא חייב להשתמש באפליקציות (למרות שזה נחמד מאוד). אני לא רואה שום סיבה ש-7 תהייה עדיפה על 8. 8 כולל שיפורי ביצועים ויעילות רבה יותר לאומת 7.

לשאלות שלך:

1. כן.
  2. לא תומך DX11.1 ו-DX11.2 שצריך להביא שיפור גדול. ניצול פחות טוב של מעבדים מרובי ליבות ונימים לאומת 8.
  3. 8 תומך DX11.1, ו-8.1 תומך DX11.2 וגם DX11.1
  4. לפי דעתי אין חסרונות שהיו צריכים לטפל בהם, פשוט הפעילו עליהם לחץ גדול, אז הם הקטינו את החשיבות של ה-METRO.

פורסם
  • מחבר
נתחיל בזה שאתה לא חייב להשתמש באפליקציות (למרות שזה נחמד מאוד). אני לא רואה שום סיבה ש-7 תהייה עדיפה על 8. 8 כולל שיפורי ביצועים ויעילות רבה יותר לאומת 7.

לשאלות שלך:

1. כן.
  2. לא תומך DX11.1 ו-DX11.2 שצריך להביא שיפור גדול. ניצול פחות טוב של מעבדים מרובי ליבות ונימים לאומת 8.
  3. 8 תומך DX11.1, ו-8.1 תומך DX11.2 וגם DX11.1
  4. לפי דעתי אין חסרונות שהיו צריכים לטפל בהם, פשוט הפעילו עליהם לחץ גדול, אז הם הקטינו את החשיבות של ה-METRO.

תודה, סליחה שערכתי את שאלתי לפני שראיתי את תשובתך.

אציין כי אינני משחק במשחקי מחשב לכן אשאל האם ה-DX שציינת קשור למשחקים ?

לגבי מעבדים מרובי ליבות ונימים, המעבד שלי הוא:

Intel Core i3 3245 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray HD4000

האם הוא נכלל בקטגוריה הזו?

נערך על-ידי חצרוני

פורסם

ה-DX קשור למשחקים, אם אתה לא משחק במשחקים הוא לא נוגע אליך.

המעבד שלך נכלל בקטגוריה הזאת, למעבד 2 ליבות ו-4 נימים.

לפי דעתי קניה של WIN7 בימינו זאת טעות, מכיוון שהיא כבר ישנה (מערכת הפעלה מ-2009), לא יהיה חכם לא להתקדם, בסוף תהייה חייב לעשות את זה ועדיף מוקדם מאשר מאוחר.

פורסם

מסכים עם OR2OOO, ואני אוסיף עוד שתי נקודות:

1. לפי השמועות, מיקרוסופט לא מתכננים עוד Service Pack ל-Windows 7. זה אומר שהוא לא יראה עוד שינויים מבניים רציניים או תוספות פיצ'רים, אלא רק תיקוני באגים קטנים ועדכוני אבטחה.
  2. ה-Mainstream Support של Windows 7 ייגמר בינואר 2015. זה עוד פחות משנה וחצי מהיום. המשמעות היא שאחרי התאריך הזה, Windows 7 לא יקבל יותר שום עדכון לא-אבטחתי.

אם כבר משקיעים כסף על מערכת הפעלה, עדיף ללכת על אחת שתיתמך ותתעדכן באופן מלא לפרק הזמן הארוך ביותר, ולא על אחת שנכנסת אוטוטו לשלבי קיפול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים