עבור לתוכן

מחשב נדלק אבל לא מגיב

Featured Replies

פורסם

יש לי כבר תקופה בעיות שהמחשב היה נדלק אבל לא מגיב, המסך עובד אבל לא מראה תמונה, כל החיבורי USB לא עובדים אבל הרמקולים עובדים. לרוב זה היה מסתדר אחרי שהייתי מנסה להדליק אותו מספר פעמים

היום בזמן שהמחשב עבד טוב ברגע אחד פשוט כל הUSB הפסיקו לעבוד(עכבר, מקלדת, מצלמה וכו') עשיתי ריסטרט למחשב והוא לא הגיב.

לקחחתי אותו כבר פעמיים למעבדה של KSP ואמרו לי שהבעיה היא שהמחשב מלוכלך(ניקו אותו פעמיים).

פתחתי את המחשב, בדקתי שהזיכרונות והכרטיס מסך מחוברים כמו שצריך. הבנתי שהבעיה יכולה להיות הספק כוח, יש לי בספק כוח כמו כפתור הזזה כזה(כמו הכפתור של הסאונד באייפון) הכפתור זז שם בין 230-115(אין לי ממש מושג מה זה אומר). ניסיתי להדליק את המחשב כאשר רק המסך מחובר, הזזתי את הכפתור מ230 ל115 וכל החשמל בבית קפץ.

פורסם

99.9% שהספק נשרף בגלל המעבר ל- 120 וולט

המתג הזה זה בשביל לשנות מצב עבודה ממתח אירופאי 230 וולט למתח אמריקאי 120 וולט.

בעצם העברתה את הספק למוד עבודה של 120 וולט אבל נתתה לו מהשקע 230.

פורסם

באופן כללי:

1. אתה צריך לקנות ספק כח חדש, רצוי משהו איכותי ולא ג'נרי.

2. תסתכל על הלוח ורכיבים נוספים (כמו כרטיס המסך) ותראה אם יש שם קבלים מפוצצים/מנופחים. אם כן - כנראה תצטרך להחליף את אותו הרכיב.

3. לפי מה שכתבת אני מניח שיש לך הרבה אבק במארז - תנקה אותו, ובפרט מהמאווררים ומגופי הקירור. אתה יכול להשתמש בתרסיס של אוויר דחוס (אני אישית משתמש בשואב אבק וזה לא עשה לי בעיות).

4. תרענן את המשחה הטרמית למעבד - תפרק את גוף הקירור מהמעבד, תנקה אותו מאבק, תנקה את האיזור, תנקה את האיזור שבא במגע עם המעבד בעזרת אלכוהול רפואי, תנקה את האיזור על המעבד שבא במגע עם גוף הקירור עם קצת אלכוהול רפואי (לא לשפוך על כל הלוח), תשים נקודת משחה טרמית חדשה על המעבד ותרכיב את גוף הקירור.

הבעיה עצמה נשמעת כמו בעיה בספק הכח או בלוח. מכיוון שאתה קונה ספק כח חדש גם ככה, תראה אם הבעיה חוזרת. אם כן - כנראה שתצטרך להחליף גם את לוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים