עבור לתוכן

אלימות במגרשי הכדורגל

Featured Replies

פורסם

אני מניח שרובכם שמעו על אירועי הדרבי האחרון.. בזמן עליית השחקנים נורתה פצצת תאורה באופן מאוזן (כלומר, במטרה ליירט מישהו) במקום במאונך (ע"מ שתתפוצץ באוויר).

אני לא מעוניין להכנס לדיון של מאיפה הפצצה נורתה (לדעתי, הפצצה נורתה ממחוץ לאצטדיון, ושוב, אין טעם לויכוח), אלא המשטרה ודרך טיפולה בעניין.

המשטרה, כידוע, נכנסת חזק בכל דבר הקשור לפירוטכניקה באצטדיון, וזו לדעתי הטעות הראשונה.

אבוקות, כאשר מודלקות תחת פיקוח (כלומר, שמישהו מחזיק אותן ביד עד שיכבו, או שמדליקים אותן במקום מוגדר באצטדיון) לא יכולות לגרום נזק.

בגלל שהמשטרה אוסרת על הכנסת פירוטכניקה, האבוקה הופכת למעט מסוכנת משום שפשוט זורקים אותה מתחת לאחד הכסאות או מניחים אותה על הריצפה ללא פיקוח.

המקרה המצער הזה היה יכול להמנע לו המשטרה היתה מבדילה בין פירוטכניקה תמימה (שמותרת ברוב העולם) לבין אמל"ח אמיתי.

לאחר המקרה, למשטרה היו שתי אופציות:

א) לקחת את המקרה וללמוד ממנו שפירוטכניקה תמיד תוברח, ללמוד מה כדאי לאשר ואיפה להחמיר בענישה.

ב) כסת"ח גרידא.

מיותר לציין באיזו אופציה המשטרה בחרה. מעתה, כל אביזר עידוד (קונפטי, תופים, דגלים וכו') חייב לעבור אישור מוקדם של המשטרה לפני המשחק, אחרת לא יוכנס. מדברים גם על החמרת הענישה בנוגע לפירוטכניקה, שוב בלי להבדיל בין אבוקה תמימה לפצצה.

ואני שואל, מה אתם חושבים על העניין?

פורסם

למה צריך פירוטכניקה בכלל? אפשר לעודד גם בלי דברים כאלו.

פורסם

אני מסכים שאפשר בלי, אבל אתה לא יודע כמה האבוקות, הרימוני עשן וכל שאר האביזרים מוסיפים לצבע ליופי ולטירוף ביציעים. אם המשטרה שלנו הייתה עושה מעשה חכם, ולומדת מארצות גדולות באירופה איך הופכים את הדבר הזה לחוקי היינו במצב הרבה יותר טוב בלי הפצוע של השבוע האחרון. הבעייה אצלנו היא שהמשטרה אוהבת ללכת נגד האוהדים, אין שוטר שלא מחכה לאיזה קללה או לתנועה לא במקום מאיזה אוהד כדי לתפוס אותו מהצוואר כמו שתופסים כבשה לפני שחיטה ולתת לו מכות רצח עד שהוא מתעלף כמו שקרה לנו במשחק גמר גביע הטוטו לפני כמה שבועות...

ובכלל יש אתרים שמתעסקים ספציפית באלימות שוטרים, ויש צילומים שמוכיחים ומראים את ההתנהגות הברוטאלית והבלתי נתפסת של השוטרים כנגד אוהדים. לפעמים אלו סתם אוהדים שעומדים ליד איזה אבוקה והשוטרים תופסים אותם כקורבן.

ושלא תטעו, זה לא רק משנה או משנה שעברה האלימות של השוטרים, זה כבר כמה שנים טובות שהאוהדים סובלים במגרשים במקום לקבל יחס הוגן. ואחרי זה השוטרים עוד אומרים שאנחנו מתנהגים כמו חיות.

אני חושב שאפשר לעודד עם אמצעי פירוטכניקה, כי אם בסאן-סירו אפשר אז גם בישראל אפשר! אם המשטרה תלך יד ביד עם האוהדים ויהיה הסכם על מקום ואופן הדלקת אבוקות בפיקוח של המשטרה זה יכול להוסיף ולעשות רק טוב, אבל אני לא מאמין שמישהו פה יקדם את הנושא הזה. עוד שבוע שבועיים והכל יישכח... ככה זה בארץ שלנו, עד שמישהו לא ימות במגרשים בגלל אלימות שוטרים לא יפתחופ פה את העיינים.

****כנסו לאתר הזה - ותבינו על מה אני מדבר כשאני אומר אלימות שוטרים כנגד אוהדים!****

http://www.hapoelta.com/police_brutality/

פורסם
  • מחבר

1) זה יפה.

2) זה מעיר ת'קהל.

3) זה לא מזיק.

פורסם

הפיתרון לבעיית האלימות (שהיא נגזרת של בעיית האלימות בחברה) היא ענישה מחמירה. אני חושב שהמשטרה עושה עבודה די טובה. תנסה אתה להכניס 15 או 20 אלף אוהדים למגרש ב-3 שעות. בגבול האמצעים הסבירים שיש להם הם עושים עבודה טובה. אני לא יודע אם ראית באותו השבוע את התוכנית "בטריבונה" בערוץ 10 אבל הראו שם שיטות שונות להברחת אמל"ח: מאיברים מוצנעים ועד לנעל ספורט.

ברגע שהכנסת חזיז או רימון עשן תהיה עבירה פלילית עם עונש מאסר (ולא רק איזו הרחקה מטומטמת מהמגרשים) תרד רמת האלימות. הדבר נכון גם לגבי קריאות גזעניות (שאינן חלק מעידוד).

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שאני אומרף

מצד אחד לתת מצד שני לקחת.

מצד אחד להכניס את האבוקות תחת פיקוח, כי הן פשוט לא מזיקות,

מצד שני להחמיד בענישה לגבי דברים שבאמת מסוכנים.

תראה המשטרה היתה בלחץ גם לפני שהורידו את הגדרות ובסוף לא קרה כלום. המשטרה היתה בלחץ לפני שהכניסו דגלים ואף אחד לא הולך מכות עם דגלים ואני זוכר אפילו שהיתה להם בעיה קלה עם קונפטי.

פורסם

כשפתחתי את הת'רד הזה חשבתי אתם מדברים על משהו בקנה מידה גדול כמו באירופה, וזה בסה"כ סיפור שעשיתם מפצצת תאורה שאיזה אידיוט ירה במאוזן.

לכם זה ישמע אולי דפוק אבל בשבילי ובשביל אלפים אחרים, terrace terror זה חלק מתרבות הכדורגל מאד שנות ה-60 המאוחרות. ואני מדברת על חוליגניזם כבד, כל כך כבד שאפילו השוטרים לא מתעסקים עם זה כבר כי הם יודעים שאין טעם. נכון שזה אלים, מסוכן וברברי, אבל זה כבר חלק מהכדורגל באירופה זה מכבר שנים רבות ואולי צרייך איזו תזוזה גם כאן, לפחות בשביל שהמשטרה תרד לאוהדים מהגב. כי לא ייתכן שכשאיזה ילד פה צועק "כוס אממק" ישר איזה שוטר תופס אותו ומביא לו מכות רצח כשאף אחד מהאוהדים שאוהדים את הקבוצה שלו, כלל לא מתערבים. שפנים!

בחו"ל כל איצטדיון כבר היה עליהם...

troub-ter-title.jpg

anp11.jpg

02.jpg

שימו לב לאפקט התאורה המרהיב...!

1.jpg

EURE ULTRAS, EURE ULTRAS!

Halmstad18600001ds1.jpg

מפגן מרהיב דווקא של האוהדים הפולנים (הפולנים שביניכם, אל לכם להעלב...), בא לי להיות שם עכשיו בכל ההתרגשות הזאת...

01-02.jpg

תהנו ותפנימו.

פורסם
  • מחבר

1)

http://www.hapoelta.com/140204_derbi.php

האוירה היתה מדהימה, המשחק היה גרוע-

2)

כל מה שהבאת בתמונות, חוץ מהמכות (הדיי מפגרות, בינינו) זה אבוקות שמשתמשים בהם כמו שצריך (מחזיקים ביד במקום לגלגל לאנשהו כדי ששוטר לא יתפוס אותך). הם מחזיקים בידיים את האבוקות לא כי הם לא פוחדים משוטרים, אלא פשוט בגלל שזה חוקי- הם אפילו מתאמים עם השוטרים איפה כל דבר ידלק ומתי.

פורסם

המכות זה לא מה שמפריע לי. עוד לפני שנים רבות (אני מספרת אגדה עכשיו) אנשים מתוסכלים ממעמד הפועלים באנגליה היו באים למשחקי כדורגל כדי לתלות את אחרונות תקוותיהם בקבוצה שלהם, ואם הקבוצה היתה מפסידה, הם היו מוציאים את כל התסכול על האוהדים של הקבוצה השניה, על השוטרים, ועל חפצים דוממים בסביבה. עכשיו המסורת קיימת בכל רחבי העולם והיא חלק מהכדורגל. הדבר המצער הוא שחוליגנים רבים מערבים פוליטיקה בכדורגל כך שתמצאו המון נאצים בין האוהדים בחו"ל.

אבל מה שכן, הם יכולים לדפוק הופעה וליצור אווירה ותאורה שגם אם אתה לא חובב כדורגל גדול אתה יכול להתרגש מכל הקטע באיצטדיון ולחזור שמח (חסר שיניים) וטוב לב הביתה. 8)

בהרבה מקומות אבוקות עדיין לא חוקיות וגם פצצות תאורה אבל דווקא בגלל שהחוליגנים לא מפחדים מהשוטרים (אלא להיפך) הם משתמשים בהן. הם כמו צבא שלם שעומד מאחורי הקבוצה שלהם. אולי אתה מכיר משחק שקוראים לו Hooligans Storm Over Europe, אז זה כמעט ככה בחיים.

מטרידה אותי העובדה שכשאוהדים שלנו נוסעים לחו"ל למשחקים הם מקבלים מכות רצח ואפילו המשטרה לא מתערבת. אז אני אומרת, ברומא תנהג כרומאי - קח לך זוג דר. מרטינס עם בוהנות מתכת, אגרופן, אלה, וכל מה שצרייך כדי לשמור על עצמך בחתיכה אחת כי המשטרה המקומית לא תעשה את זה בשבילך מ-2 סיבות: א': הם פוחדים מהחוליגנים. ב': הם לא סובלים ישראלים.

פורסם
  • מחבר

1) כל עניין החוליגנים מטומטם, אמנם מרגש, אבל מטומטם. זה כמו שתגידי שיש אנשים שנהיגה מרגשת אותם וכשחותכים אותם הם קורעים אנשים אחרים מכות.

2) את שומעת את זה ממישהו שכן הולך למגרשים.

3) אין שום דבר רע באבוקות.

פורסם

להפועל ת"א יש את האוהדים הכי טובים, שעושים את האווירה הכי טובה במגרשים, ודווקא הם - אנחנו (אני אוהד הפועל) נפגעים הכי הרבה

גם מהמשטרה שרודפים אותנו כאילו אין מחר, וגם מהאוהדים של הקבוצות היריבות שזורקים עלינו חזיזים

המצב לא טוב!

לראיה, המשחק מול בני יהודה לפני שנה (אני כבר לא זוכר בדיוק מתי זה היה)

האוהדים הכתומים זרקו עלינו סלעים!, התנהגו כמו ערבים, באמא שלי.

פורסם

אני אין לי ממש קבוצה שאני שרופה עליה אבל הפועל ת"א היא שזוכה בליבי.

אישית, אותי מעניין החוליגניזם, אני מכורה לאדרנלין ולפעמים יש אגרסייה שצרייך להוציא. תראו "מועדון קרב" ותבינו. ;D

פורסם
  • מחבר

טוב שאתם אומרים שאתם אוהדי הפועל -אחרי- שהתייאשתי מלמצוא אוהד הפועל שאני מכיר לפחות קצת שיבוא איתי למשחק...

פורסם

הייתי באה אבל המשכורת שלי לא בדיוק מאפשרת אבל יש לי ידיד סקינהד נוסף פה בארץ (ישראלי), יותר מתורבת ולא חוליגן כמוני ויכול להיות שהוא ישמח.

פורסם

גרים באיזור כפר סבא, במקרה?

גם אני מחפש ללכת עם אנשים למשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים