עבור לתוכן

מחשב חזק עד 5.5K - בעיקר לתוכנות עריכה וגיימינג.

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים, אני מקציב את התקציב שלי ל-PC עצמו עד 5.5K , לא כולל מסך מקלדת ועכבר (ועוד ציוד היקפי אם קיים)

חשוב לציין שכבר הרכיבו לי בTMS מפרט מסוים, אבל אני לא קונה שום דבר עד שאני לא בודק את כל האופציות, הייתי רוצה גם לשמוע את הדעה שלכם \ כולל בניית מפרט שאתם ממליצים עליו בהתאם לדרישות שלי.

להלן המפרט : (SSD לא כלול בפנים היות וכבר יש לי אחד)

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 20%]מעבד[/TD]

[TD=width: 35%]Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]1[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1174[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD]

[TD=width: 35%]קירור מים Asetek 550LC - כולל מאוורר 120MM. בלוק ומשאבה משופרים![/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪323[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם[/TD]

[TD=width: 35%]MSI Z87-G45 Gaming[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪838[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מארז[/TD]

[TD=width: 35%]באנדל - Lancool PC-K65B + Seasonic 620W - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪720[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון[/TD]

[TD=width: 35%]Crucial 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪645[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כרטיס מסך[/TD]

[TD=width: 35%]Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1080[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני[/TD]

[TD=width: 35%]Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA3[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪641[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כונן אופטי[/TD]

[TD=width: 35%]DVDRW LITE-ON x24[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪98[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

השאלון :

1. מה התקציב המקסימאלי?

5,500 ש"ח (רק עבור הPC) לא כולל מסך מקלדת ועכבר.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לנצל עד 100 %, אבל היות והמחשב לא מיועד למשהו ספציפי לחלוטין אז אם אפשר לחסוך, מבורך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

בPC עצמו עד ל200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עבודה משרדית \ אינטרנט (הפרנסה שלי היא דרך האינטרנט) \ עריכת מוסיקה (הכי חשוב לי) \ גיימינג (לא פריק, אבל בהחלט חשוב לי) תוכנות שבהן אני משתמש הרבה : Ableton Live 9 \ ProTools10 (עריכת מוסיקה) , פוטושופ ותוכנות אדובי למיניהן (כאשר אני מעצב אתרים\ לוגואים) משחקים - Crysis, Maxpayne,Call OF Duty GTA וכדומה....

חשוב לציין שהמסך הולך להיות (כנראה) 29 אינץ WIDE 2560X1080 כנראה של DELL (עדיין פתוח להצעות).

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אני רוצה לרכוש מקלדת מכנית היות ואני כותב המווןןן טקסטים ביום וגם לפעמים עושה גיימינג, יש לי התלבטות בין 2 דגמים :

CM Storm Quickfire TK Gaming Red Switch

Thermaltake Tt eSports MEKA G1 COMBAT WHITE Gaming

לגבי עכבר, משהו שלא יעלה על 300 שקל, שיהיה איכותי, נוח, ניטרלי ומתאים כמעט לכל דבר.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

Samsung 840 120gb SSD - אמנם 120GB זה לא הרבה בשבילי אבל היום בשביל להביא SSD עם הרבה מקום צריך למשכן את הבית, כרגע זה מספיק לי להרצת התוכנות והמשחקים החשובים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

בגלל שאני רוצה שלא יהיה סיכוי שאשמע את המחשב שלי ארשום 10, אבל אם גם 9 \ 8 זה שקט ביותר אז אפשר לחסוך.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

מתוכנן אובר קלוק בינוני.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

גם האובר קלוק וגם הרכבת המערכת מתבצעים על ידי חבר שלי, המערכות שאתקין הן WIN7\8 ומתוכנן גם האקינטוש, אבל אם

ההאקינטוש דורש מפרט שונה אז אני אוותר עליו.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

איזור השרון \ גוש דן.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה)

שיהיה מארז איכותי עם מספיק חיבורי USB לא חובה FIREWIRE , ראוי לציין שאני משתמש גם בכרטיס קול חיצוני !

חשוב גם לציין שאני מוריד המון טורנטים, פלאגינים , סרטים וכדומה... חשוב לי שיהיה הרבה מקום (לא יותר מ3-5) טרה בכל המחשב.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כל עוד לא אעבור למקינטוש \ איימק אז אני מניח שאחליף חלקים בעתיד, כמו שעשיתי עד עכשיו.

תודה רבה וחג שמח :)

פורסם

עד כמה חשוב עניין ה-OC? אני מניח שאתה לא עושה זאת בשביל הפאן מאחר ומישהו אחר עושה זאת בשבילך, כמובן

שבחלק מהמקרים תדר גבוה יותר יניב תוספת ביצועים אך עדיין זו לא תוספת חינמית ומדובר במאות שקלים רבים נוספים שיכולים לבוא לטובת מספר דברים אחרים.

במקרה יש ברשותי את המסך המדובר, אני אישית מאוד נהנה ממנו, אך ההמלצה צריכה להיות בהתאם לתקציב

כמובן, ז"א שאםאתה מוכן להשקיע כמה מאות שקלים יותר יש כבר את הדל ברזולוציה גבוהה יותר של 2560X1440.

אולי בכלל יהיה לך נוח יותר לעבוד עם יותר ממסך אחד לדוגמה..

לגבי הציוד ההיקפי זה עניין של נוחות אישית, במיוחד שמדובר בהשקעה לא קטנה כמו שאתה מתכנן להשקיע, כל

עניין של רגישות ורעש הסוויצ'ים יכול מאוד לבלבל בלי שתתנסה אישית בסוויצ'ים השונים. אני לאחר התלבטות הלכתי

על סוויצ'ים חומים שאמורים להיות שילוב של רגישות בינונית ורמת רעש סבירה, אבל אני מאמין שגם השחורים היו

עושים את העבודה. בכל מקרה שווה לפתוח שירשור נפרד בפורום המתאים לגבי הציוד

ההיקפי, ועל הדרך לקרוא שירשורים של אחרים שבאותם ההתלבטויות.

מאחר ולא מדובר במסך סטנדרטי ובתקציב גבוה שווה אולי להתייעץ לגביו בפורום המתאים גם כן.

פורסם
  • מחבר

את האובר קלוק עושה לי חבר שלי שהוא בין היתר אחד מהטובים בארץ בOC (זכה גם בתחרות, עד כמה שזה GEEK :) ) בכל מקרה, הוא ידאג לעשות את זה טוב.

אני מתלהב מהמסך הרחב בגלל שהוא נראה לי מושלם לגיימינג ועריכת מוסיקה, ובכלל, פשוט נראה קטלני.

כמו שציינתי ציוד היקפי הוא לא כלול ב5.5K.....אני אדאג גם לגבי שרשור בפורומים נפרדים, עדיין מחכה לתשובה לגבי המפרט והצעות נוספות :)

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה אני עדיין מחכה לתשובה ממישהו שמבין עניין, לא רוצה להישמע חצוף או משהו, אבל אני די חושב שפירטתי היטב את כל הדברים :]

אני אקצר את זה כאן ואשאל שוב :

מה אתם אומרים על המפרט שהצגתי, והאם אתם חושבים שעל פי השאלון שלי הוא מתאים למה שאני מחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים