עבור לתוכן

האם לקנות בחנות קטנה שמציעה מחירים טובים או לפנות לרשת גדולה ולבקש להשוות מחיר?

Featured Replies

פורסם

יש לי התלבטות.

מצד אחד ישנה חנות קטנה(נדמה לי) שכשבונים בה מפרט הוא יוצא זול יותר מTMS ב200 ש"ח (ומIVORY/KSP ב 300), אני רוצה לתמוך בה כי צריך לעזור לכל מי שמציע תחרות.

מן הצד השני, אני קצת חושש מכך שהיא תיסגר לפני תום האחריות.

כמו כן, אם אני ניגש לTMS ומבקש להשוואת הצעת המחיר אני מקבל יתרונות נוספים כגון מחיר נמוך יותר (הם מצהירים שיתחרו בכל הצעה), משלוח חינם בשביל מימוש אחריות (בניגוד ל30 ש"ח שהחנות השניה גובה) והבנתי שיש להם 20% הנחה על רמקולים בקניית מחשב חדש מה שיחסוך לי עוד 60 ש"ח.

בקיצור, אני מניח שאני מנסה להשקיט יסורי מצפון (:D) ולברר מה ההשלכות של הבחירה שלי בחנויות המבוססות יותר ומה לדעתכם האסטרטגיה הנכונה לפעול בה?

(וכן, אני די תפרן וסופר כל שקל).

פורסם

תלוי מה המוניטין של החנות, האם אתה מכיר את החנות והשירות שלה וכו'... בעיקרון השיקול שלך אמור להיות מחיר במיוחד בארצינו, אבל יש מיקרים שבהם כדאי לשלם יותר בחנות טובה שמספקת שירות על הצעד הטוב ביותר בשביל ראש שקט.

פורסם

אנו מתחרים בכל הצעת מחיר:)

פורסם

הייתי תומך בחנות הקטנה , אם יש לה מוניטין טוב , והסיכויים שתסגר נמוכים .

עם זאת , תעשה את השיקולים שלך . (אני דיי בטוח שקיריל כבר שלח לך ה"פ)

פורסם

לא שלחתי:) ולא אשלח.... כל אחד עושה את השיקולים שלו.

פורסם
  • מחבר
תלוי מה המוניטין של החנות, האם אתה מכיר את החנות והשירות שלה וכו'... בעיקרון השיקול שלך אמור להיות מחיר במיוחד בארצינו, אבל יש מיקרים שבהם כדאי לשלם יותר בחנות טובה שמספקת שירות על הצעד הטוב ביותר בשביל ראש שקט.

זהו, שמבחינת מוניטין היא דווקא עושה רושם טוב. כלומר מעמד המכירה והאספקה הוא מקצועי, הבעלים (שעובד מול הלקוחות) נוהג בהגינות ולא מנסה לדחוף כל מיני moneymakers (אגב, כיצד לתרגם את המונח לעיברית?), והשירות בנתיים נראה ללא בעיות... לפחות לפי הביקורות (הלא מרובות) ברשת.

משיטוט באתר שלהם קיבלתי גם את הרושם שמדובר בעסק מסוג ה 'by users for users', (כמו שהרבה עסקים מתחילים ומתקלקלים בהמשך הדרך) שזה פלוס, נראה לי... לא?...

החשש שלי נובע בחלקו בעקבות רמת הנסועה של החנות שמבחינת המכירה לציבור הרחב לא כל כך מוכרת לי.

ואוף. מצד אחד אני באמת מתפתה ללכת לגדולים ולקבל תמורה טובה יותר בטווח הקצר, אבל למשל בסלולר, כשגולן טלקום החלו להכות באורנג'- ואלו אחרי שנים של ניפוח שווי החברה והחזרת חובות הבעלים על חשבון הצרכנים, לפתע שינו פניהם והחלו להציע חבילה יותר משתלמת מהמתחרים- עדיין עברתי לגולן, כי אני מבין שההשלכות של תימחור דורסני הן סילוק הקטליזטור שדירבן את ירידת המחירים מלכתחילה, מה שתועלתנית יפגע בי בטווח הארוך. כמובן יש את הפן הריגשי/מצפוני של תגמול למי שעוזר לך.

אם היום אני קונה במחיר קצת יותר יקר אז אני משאיר את החנות פתוחה למישהו אחר, ואם מישהו אחר יקנה במחיר הקצת יותר יקר הזה אז הוא משאיר אותה פתוחה בשבילי בעוד 5-6 שנים (תחלופת מחשב אצלי)...

מצד שני, אם אף אחד אחר לא יעשה כך...

מצד שלישי...

כמו כן, אני גם לא יודע ממש להעריך את חשיבות הקניה שלי ועד כמה זה יפגע אם אני לא אקנה שם. כן, אני יודע, brick in the wall וכל זה, אבל עדיין...

בההההההההההההההההההההההה.:mad0233:

אנו מתחרים בכל הצעת מחיר

:biglaugh:

הייתי תומך בחנות הקטנה , אם יש לה מוניטין טוב , והסיכויים שתסגר נמוכים .

)

גם אם תוכל לחסוך עוד 100+ ש"ח? (בהנחה ואתה חסר בכסף).

אתה חושב שהקניה שלי משפיעה?

(אני דיי בטוח שקיריל כבר שלח לך ה"פ)

לא שלח. :smiley1:

אשמח לשמוע עוד דעות של אנשים.:)

פורסם

תשמע, לתמוך בחנויות קטנות שמשתדלות להיות זולות זה דבר טוב בעיני. זה מחזק את התחרות בשוק, וזה חוסך לך כסף :) במקרה של פשיטת רגל מצד החנות אתה יכול ללכת לממש אחריות אצל היבואן.

אבל זו בחירה שלך.

פורסם

למה פשוט לא לשאול אם "החנות X" אמינה או אם למישהו יש מה לספר על חווית הקנייה בא, פשוט תרשום את שם החנות ונדע יותר פרטים.

בסופו של דבר בארץ אין לך אפשרות לקבוע מי עדיף והיו מקרים לכאן לכאן, כמו נושא האחריות, מקצועיות הטכנאים.

פורסם

לדעתי עדיף ללכת לחנויות בינוניות ומעלה.

אם יש בעיה הם יכולים ללחוץ על היבואן

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להימנע מלציין את שם החנות למקרה שאולי זה יצור לבעלים בעיות כלשהן שלא חשבתי עליהן... אבל אני מניח שבדיון מהסוג הזה זה די אימננטי, כי מעבר לפן המוסרי/מצפוני [שאני מאוד רוצה לשמוע דעות של כמה שיותר אנשים ומה הם עצמם היו עושים] יש גם זווית פרקטית שבה צריך להעריך את החנות עצמה....

אוקיי, אז מדובר ב http://startpc.co.il/.

זו חנות מספיק בינונית (בגודל)?

וכמה חשובה הקניה שלי לדעתכם? (סה"כ כ4000 ש"ח, פלוס מינוס).

מישהו יודע במקרה מהם שולי הרווח בעסקים כאלו?

פורסם

נראה לך שמישהו יענה לך בכנות על שאלה הזאת:)?

פורסם

זאת חברה בינונית (לטעמי) , לא קטנה . היא גם קיימת 6 שנים , כך שיש לה בסיס כלשהו .

לגבי השולי-רווח , מה זה קשור ?

פורסם

גם חנויות ותיקות ונפוצות ועם הרבה המלצות בפורום יכולות להסגר , זה לא הבטחה לשום דבר . אתה יכול לראות את רשימת החנויות שהומלצו עליהם בפורום הזה , חנויות כמו SKYPC וחנות כמו PANDA או נועה מחשבים או אפילו TMS בגלגול הישן שלה - כל החנויות הללו היו חביבות הפורום ובסופו של דבר קרסו . לעומת זאת חנות קטנה בלי הרבה הוצאות תפעול שונות של עובדים ותשלומי ארנונה יכולות להחזיק הרבה מאוד זמן ושנים רבות . אני מאחל לך שלא תיהיה לך בעיה במחשב לאורך כל תקופת האחריות אבל לפי דעתי תיהיה אופטימי שהמחשב לא יתקלקל לך .

פורסם
  • מחבר
נראה לך שמישהו יענה לך בכנות על שאלה הזאת:)?

:lol:

אני הייתי עונה. אני מקווה שעוד מישהו יסתכל לתוך עצמו, יעמיד פנים שהוא בסיטואציה המדוברת וירשום את מה שהוא מרגיש.

אחרי הכל, אנחנו לא מדברים על משהו כזה רע, לחסוך כסף זה גם חשוב ואף אחד לא בועט כאן בכלבלבים חולים שמתחננים לעוד דייסה... להציל את אימא...

לגבי השולי-רווח , מה זה קשור ?

כדי להבין חשיבות הקניה שלי כמובן.

טוב, החלטתי. אני מרים טלפון לחנות ואם אפשר לארגן שאחרי קילקול אחד או שניים שבהם אשלם על המשלוח, הבאים יהיו בחינם- אני קונה שם.

(כי אחרת ניתן להיתקע עם חשבון פוטנציאלי עצום. בנוסף, יותר מ2 קילקולים לאורך חיי המחשב/אחריות ,מהנסיון שלי, זה כבר קצת מוזר).

אם אין אופציה כזו לחלוטין ולא ניתן להגיע להסכמה כלשהי על גידור סיכונים- אפנה לאחת הרשתות.

זה גם יותר הוגן וגם מועיל לכולם, כך שבטווח הארוך ההשקעה שלי תחזור אלי. מקווה שאחרים ינהגו כמוני.

תורת המשחקים, Here I come...

פורסם

תעשה חיפוש בגוגל , אולי תמצא חו"ד על החנות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים