עבור לתוכן

לקנות מחשב חדש או שלא?

Featured Replies

פורסם

יש לחבר שלי מחשב בן שנה בערך והוא רכש אותו עם ספק מאוד ג'נרי שבחודשים האחרונות עשה לו נזק למחשב והמחשב נכבה בפתאומיות, ידעתי בוודאות שזה הספק אז הוא החליף אותו והבעיה נפתרה, אבל המחשב נעשה איטי מאוד ונקפא הרבה גם עם הספק החדש, הוא ניסה לפרמט ולבדוק את הזיכרון ולא מצא משהו.. (הוא קנה ספק כוח ג'נרי עדיין אך הרבה יותר טוב מזה שהיה לו), הוא ניסה לפתוח את המארז לאחר מכן וראה ניצוץ כזה שהגיע מהמעבד (אור כזה), והמחשב נכבה ישר. הוא עדיין עובד, אבל טמפ' המעבד היא 105 מעלות... אם היה ניצוץ, זה אומר שמשהו נשרף? מה לעשות עם המחשב הזה? לקנות אחד חדש?

פורסם

בלי קשר לכלום - לרוב החלקים במחשב יש לפחות 3 שנות אחריות, כך שהדבר הראשון שאני מציע הוא שהוא ייקח את המחשב לחנות ממנו הוא קנה את המחשב ויממש את האחריות שלו.

לעניין הספק - ספק ג'נרי שנשרף יכול לגרום נזק לרכיבים אליו הוא מחובר, ובפרט ללוח האם. ייתכן בהחלט שנגרם נזק ללוח האם במחשב. יש להסתכל עליו אם יש עליו קבלים מנופחים/מפוצצים, ואם כן - לממש את האחריות על הלוח.

הערה: לא ברור לפי מה אתה מדרג את האיכות של ספקי הכח הג'נריים - יש ספקי כח של חברות לא מוכרות שהם לא הכי אמינים (כל אלה נחשבים ג'נריים), ויש ספקי כח של חברות מוכרות שיעמדו בעומסים שכתובים עליהם ולא סביר שייגרמו נזק לרכיבים אם קורה להם משהו.

לעניין האיטיות - כתבת שהמחשב איטי ו"קופא הרבה". אם הכל היה תקין לפני הבעיה עם ספק הכח, ולאחר החלפת ספק הכח בחדש (בהנחה שהוא הותקן נכון) וללא כל שינוי אחר במחשב, הבעיות האלו התחילו, הדבר מעיד ככל הנראה על אחת מהאפשרויות הבאות:

1. נגרם נזק לחומרה (לוח או/ו רכיבים אחרים) בגלל הספק שנשרף.

2. הספק החדש לא עומד בעומס הנדרש מהמחשב.

בקשר למעבד - קשה לי להאמין שהמעבד ייגרום לניצוץ, אז אני לא יודע מה החבר שלך ראה. הטמפרטורה הגבוהה שלו יכולה להסביר את הבעיות במחשב שתיארת, אז רצוי לבדוק שגוף הקירור יושב טוב על המעבד (אולי החבר שלך הזיז אותו כשהוא התקין את הספק החדש) ושהמאוורר שלו מחובר כראוי. ייתכן שיש צורך בפירוק גוף הקירור וריענון המשחה הטרמית של המעבד.

בקשר לשאר הרכיבים - יש לבדוק כל רכיב לגופו בכדי לוודא שהוא עדיין תקין (דיסקים קשיחים, כרטיס מסך וכד').

בכל מקרה, יש לדאוג לקנות רכיבים איכותיים כשקונים מחשב. זה שווה את תוספת המחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים