עבור לתוכן

compaq 19pin pinout

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק ישן של compaq שאני מנסה להפוך לספק כוח שולחני.

הצבעים של הכבלים בספק הזה לא סטנדרטיים ואני לא מצליח להבין (אין לי איך לבדוק פיזית ובאינטרנט לא מצאתי כלום) מה המשמעות של כל כבל.

יש 8 צבעים:

אדום

שחור

כתום

חום

כחול

צהוב

לבן

ירוק

המחבר הראשי שיוצא מהספק הוא מחבר 20 פינים עם פין אחד ריק (יענו לא נכנס אליו כבל), ולטענת המדבקה שעל המארז יש לספק מינוס חמש וולט, אז לא אמור להיות פין ריק.

אני ממש אשמח אם מישהו פה יצליח לעזור לי ולמצוא מה התפקיד של כל כבל (למצוא זה הרבה לבקש, אם תגידו לי איך אני אוכל לגלות אני עדיין אשמח).

הדגם זה: PS-6201-6C3 של חברת Compaq

תודה רבה מראש!

פורסם

יש לי ספק דומה של 23 pin - תפתח את שלך ותשווה אם הדברים הלא סטנדרטיים שהם עשו הם אותו דבר....

compaq_15.jpg

compaq_02.jpg

compaq_01.jpg

רוב החוטים בחיבורים הם באותו תפקיד כמו בספק ATX רגיל, חלק לא (והוא נמצא במקום חוטים אחרים בספק רגיל) והם שינו הרבה צבעים

החוט החסר הוא PG ולא -5v. בספק הזה אין -5v אבל הם משתמשים אם המקום שלו בשביל חוט אחר שאין בספק רגיל

compaq_03.jpg

compaq_04.jpg

התפקידים של החוטים המיוחדים איך שאני מבין אותם מהמעגל בתוך הספק :

compaq_07a.jpg

החוטים של ה AUX (בתמונות הקודמות A_5v וכו) ם מתח ה stand by

בספק הזה יש בנוסף ל 5v standby מתח 3.3v standby שאין בספק רגיל, המתח הזה מתקבל ישר מהשנאי של ה stand by על ידיי מיישר משלו (אם אתה רוצה לנסות לחבר ספק רגיל למחשב של compaq תוכל אוליי ליצור את המתח הזה על ידיי ממיר DC-DC או LDO מה 5v standby)

האדמה של ה stand by מופרדת למה שהוא מהאדמה הרגילה אבל אני לא חושב שהספק של ה stand by צף (ברוב הספקים חלק מהפיקוד של הספק הראשי עובד מהמתח של ה stand by)

compaq_09a.jpg\

החוטים הלבנים אם פס כחול ופס אדום קשורים לבקרה של המאווררים, שנמצאת בכרטיס עומד בצד מתח נמוך. הכרטיס הזה מכיל את כל הבקרה של ייצוב מתחים + הפיקוד של המאווררים

הפס הכחול מחובר במקביל למאוורר של הספק על טרנזיסטור ששולט ליניארית במאוורר (לא נראה כמו PWM כי יש צלע קירר משמעותית וסימני התחממות במעגל לייד הטרנזיסטור). כנראה שיש מאוורר מארז שנשלט במקביל למאוורר של הספק

הפס האדום מעביר פיקוד כלשהוא על המאווררים, כנראה שהלוח יכול לכוון את המהירות של המאווררים דרך החוט הזה

compaq_10.jpg

יש גם חוט אדמה שחוזר מהלוח והולך למעגלי ייצוב מתחים של הספק. כנראה שהם לוקחים חוט אדמה ללוח ובחזרה ולא משתמשים אם האדמה של הספק כדיי שהייצוב יהיה מדוייק יותר לפי המתחים שיש על הלוח ולא בספק

החוט הזה מחובר על אותו פין אם אחד מהחוטים של האדמה בחיבור של הלוח

compaq_11a.jpg

זה קטע שלא ראיתי במקומות אחרים : המאווררים לא מקבלים 12v ממסילת 12v, הם מקבלים מתח מלא של 17v מהמסילות 5v ו -12v כשהטרנזיסטור מוריד אותו ליניארית. עכשו מובן למה הטרנזיסטור צריך צלע קירור כזאת.....

compaq_12a.jpg

יש חוט שנראה כמו 3.3v חוזר מהלוח. האמת שבהרבה ספקים סטנדרטיים יש כזה, אבל בספקים רגילים החוט מחובר ביחד אם אחד מהחוטים של ה 3.3 על אותו פין בחיבור ה ATX24. כאן, יש פין נפרד בחיבר של הלוח לחוט הזה, כלומר הוא לוקח את המתח מנקודה בתוך הלוח (ממש על איזה שהוא רכיב) ולא מהחיבור. עושים את זה כדיי שהמתח יהיה מדוייק יותר. אם הבנתי נכון, החוט הזה אמור להיות מחובר ישירות למסילת 3.3v דרך הלוח

כמו כן יש את החוט הלבן בלי פס צבע - כנראה שהוא עובד באותה צורה כמו החוט הירוק בספק ATX רגיל להדלקה של הספק

compaq_13a.jpg

מסילת -12v

compaq_14a.jpg

המעגל של הספק בכללי והמסילות הגדולות - 2 מסילות 12v וכן 5 ו 3.3

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת.

לצערי הספקים שלנו לא דומים. על המדבקה שעל הספק שלי כתוב שיש לו -5 וולט (0.3 אמפר אפילו).

בנוסף, אין לי את חוט ורוד, כחול/לבן ואדום/לבן.

התקדמתי קצת עם הזיהוי לפי מה שכתוב על הלוח של הספק שלי:

אדום זה +5 וולט

כחול זה -12 וולט

ירוק זה "+5VS" (אני מנחש שזה +5 וולט stand by, מה זה? איך/בשביל מה אני משתמש בזה?)

כתום זה +12 וולט

צהוב זה -5 וולט

זה משאיר לי את החום, השחור והלבן וחסר לי +3.3 וולט ואדמה.

אני מנחש שהשחור זה האדמה (כי יש הרבה חוטים שחורים) וחום זה +3.3 (כי יש כמה חוטים כאלו, ומהלבן יש רק חוט אחד דק).

אם הלבן אצלי הוא כמו הלבן שלך, מה אני צריך לעשות איתו? (לחבר ל+5 וולט או לאדמה?)

שוב פעם, תודה רבה.

פורסם

את המסילות אתה יכול לזהות דיי בקלות, אם בין החוט והאדמה יש קבל אלקטרוליטי זה מסילה. אם החוט הולך ישירות לטרנזיסטורים/נגדים/ציפ זה פיקוד או בקרה

+vs או כמו ש hp/compaq קוראים להם aux זה מתח stand by. כשספק מחובר לחשמל רק המתח הזה נמצא. כדיי להפעיל את הספק (מסילות עיקריות של כל המתחים) עליך לחבר את החוטים שיוצאים מהספק בצורה מסויימת. בספק דסקטופ רגיל מחברים את חוט ה ps_on לאדמה, בספקים האלה תנסה אותו דבר אם החוט onstby

מתחי ה stand by מיוצרים על ידיי שנאי נפרד - שנאי קטן יותר שעומד לייד השנאי הראשי, הרכיבים שלהם (מיישרים/קבלים) נפרדים מהראשיים ויכולים להיות על מעגל עומד כמו בספק שלי

פשוט תעבור על הספק שלך ותנסה לזהות דברים שהם אותו דבר בכללי כמו בתמונות ששלחתי

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם מולטימטר וכשאני מחבר את הספק לחשמל יש בחוט הירוק +5 וולט ובכל השאר אין כלום.

כשאני מחבר את הלבן (הלכתי על שיטת האילימינציה וניחשתי שזה הPS_ON) לאדמה משהו מוזר קורה:

בכבל החום (שניחשתי שהוא +3.3 וולט) יש בערך 0.3 וולט, בירוק יש עדיין +5 וולט ובשאר הכבלים עדיין אין כלום.

עוד דבר שקורה כשאני מחבר את הלבן לאדמה: המאוור של המארז מגיב, אבל הוא לא מסתובב כמו שצריך הוא רק זז כמה מעלות כאילו יש לו איזשהו עיוות וזהו.

יכול להיות שהספק שלי שבור או משהו כזה? הוא היה באיחסון במגירה כמה זמן, כבר אין לי את הלוח אם שמתאים לו, אז אני לא יכול לבדוק אם הוא עדיין עובד.

עריכה: טעות שלי, זה הכבל הכתום (שאמור לתת +12 וולט) שנותן 0.3 וולט

נערך על-ידי MuffinMan

פורסם

תבדוק מה כתוב על מעגל איםה שמתחבר הלבן, אוליי זה בכלל sense כלשהוא

תבדוק אם יש לספק כבל משוב שאמור להיות מחובר כמו ה R_3.3v בספק שלי

פורסם
  • מחבר

זה נראה לי כאילו החוט הלבן מתחבר לשנאי המשני בכלל. אני לא יכול לראות בדיוק איפה הוא מתחבר כי הוא מכוסה בבידוד או משהו כזה (מן חומר צהוב כזה, אין לי מושג מה זה)

על השנאי המשני יש צ'יפ KA3501, ולפי מה שראיתי בdata sheet שלו, יש לו פין Power good. אולי החוט הלבן זה Power good?

עוד דבר, לפי הסרטון הזה:

צריך לחבר dummy load resistor בין אדמה ל+5 וולט, יכול להיות שהבעיה שלי זה שלא עשיתי את זה?

פורסם

תמדוד את המתחים בין כל חוט לבין החוטים השחורים/קופסה של הספק כשהספק מחובר לחשמל ומכובה

הנגד load - כן גם אני קראתי עליהם אבל כמה שהשתמשתי אם ספקים של מחשב כדיי להםעיל דברים אחרים, מעולם לא חיברתי נגד כזה וזה לא גרם לבעיות

פורסם
  • מחבר

להלן התוצאות:

אדום 0.55 וולט

כתום 0.27 וולט

חום 0.01 וולט

כחול 0 וולט

צהוב 0.04 וולט

לבן 3.67 וולט

ירוק 5 וולט

הירוק הוא היחיד שעובד כמו שצריך, והתוצאה הכי מפתיעה זה ה3.5 וולט שיוצא מהחוט הלבן.

פורסם

לא הייתי מצפה מהחוטים של הספק הזה להיות מסודרים לפי אותם צבעים כמו ספק סטנדרטי לכן בוא לא ננסה להשוות לפי צבעים לחוטים של ספק סטנדרטי. טוב אתה יכול לזהות מה הצבעים שמשמשים ל 5 ו 12 לפי מה שהולך למולקסים אבל מעבר לזה כראה שהם בחרו צבעים משלהם

עכשו תפתח את הספק ותבדוק לאיפה מתחברים הירוק והלבן

פורסם
  • מחבר

על החיבור של החוט הירוק ללוח כתוב +5VS

החוט הלבן מתחבר ללוח (ככל הנראה ללוח המשני. לשנאי המשני שבספק) ממש בחיבור של הלוח המשני והלוח הראשי, והאזור הזה מכוסה באיזשהו בידוד, אז אני לא יכול לראות אם כתוב משהו איפה שהחוט הלבן מתחבר.

את החוט האדום והכתום זיהיתי בתור ה+5 ו+12 (בהתאמה) גם דרך הכיתוב שעל הPCB. זה לא ניחוש, זה מה שמצוין על הלוח...

פורסם

מהצד השני של המעגל (הקווים המוליכים), החוט הלבן מתחבר לרגל + של קבל אלקטרוליטי (כלומר, הוא מסילה) או לרכיבים אלקטרוניים קטנים/ציפ (כלומר, הוא חוט פיקוד/בקרה) ?

חוצמזה, איזה חוטים "מיוחדים" אחרים יש בצמה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים