עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שהרכבתי, תקציב ~3500

Featured Replies

פורסם

בניתי מפרט לצורכי מולטימדיה (סרטי HD והרבה מוזיקה), עבודה משרדית וטיפה גיימינג בדגש על זריזות בתקציב של ~3500 (חריגה קלה)

כמה פרטים נוספים:

- לא מעוניין באוברקלוק

- ביחד עם המחשב אני מתכנן לקנות DELL U2713HM כך שמדובר על רזולוציה גבוהה 2560X1440

- כרטיס מסך אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן Geforce GTS250 . חלש, אבל בגלל שכרגע אני לא מריץ משחקים אני מעדיף לחכות עם זה ולשדרג בעתיד לפי הצורך

- מבחינת שקט, מעדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה טרקטור

- אין לי צורך בהרבה מקום במחשב לכן העדפתי להתמקד בSSD גדול שייתן לי מענה מהיר לרוב העבודה היום-יומית

מה דעתכם? מה הייתם משנים/מוסיפים/מורידים?

*קובץ המפרט מצורף

פורסם

הלוח פה יקר ולא נצרך, למעשה אין צורך במעבד מרובע ליבות לצפייה בסרטים\מוזיקה\ועבודת משרד, אז אם הולכים כבר על

מרובע אפשר ללכת על אחד זול יותר ולא חלש בהרבה לטובת גיימינג עתידי בשילוב כרטיס מסך עדכני וחזק יותר מה

שיאפשר הוזלה של הלוח בלא מעט.

אם אתה ממלא את האיחסון במוזיקה וסרטים הייתי בכל זאת הולך על קשיח של 1TB לפחות ואחד מהיר ומשתלם יותר, סה"כ

הבדל של כמה עשרות שקלים.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪388

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪338

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪312

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 250GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪854

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3432

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3364 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7hledgkr

הפרש רמת הביצועים זניחה ולא תרגיש בשום הבדל, לוח מפוצ'ר גם כן בערכת שבבים דומה, בחיסכון של כ-250 שקלים,

ובתוספת קשיח 1TB מהיר ומשתלם יותר.

אם בתכלס אין צורל במעבר ללוח בסיסי אפשר גם להוזיל את הלוח לאחד מאוד משתלם שכולל SATA3\USB3 קידמי ואחורי

וכמובן יאפשר חיבור כרטיס מסך מתקדם:

http://www.tms.co.il/product/12844

אפשר גם להוזיל את המעבד למרובע ליבות שעובר בתדר נמוך מעט:

http://www.tms.co.il/product/12849

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

מספר דברים:

- אני קונה ברשת KSP (יש לי שם הנחה מסוימת). המעבד ולוח האם שהצאת לא מופיעים שם. לגבי המעבד אני חושב שההפרש במחיר זניח ולכן כדאי לי להישאר עם ה 4570. לגבי הלוח אם... אני באמת לא מבין בזה מספיק ואם אתה אומר שאפשר לחסוך אני חופשי אלך איתך על משהו יותר זול. בסך הכל אני צריך כמה שקעים של USB (עדיף לפחות 2 של USB3). מקום לכרטיס מסך איכותי בעתיד וצ'יפסט זריז.(לא צריך קרוספייר או דברים כאלה)

- קירור למעבד אני אלך על משהו יותר זול כמו שהצעת. Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 ב50 ש"ח נראה לי מתאים.

- קיבלתי גם את הצעתך לגבי הכונן הקשיח בנפח טרה.

ושוב, המטרה היא ליצור מחשב כמה שיותר זריז בתקציב שציינתי גם אם זה אומר להשקיע עוד 30 ש"ח על זיכרונות יותר טובים או דגם עדיף של SSD. לחילופין, אם אפשר לחסוך זה תמיד מבורך.

ושוב תודה על התגובה המהירה!

פורסם

במידה והעלות המחשב שתקבל גבוהה במאות שקלים מזו שהוצעה לך כאן מ-TMS (אחרי ההנחה כמובן), שקול שנית את מקום הקניה.

בהתייחס למפרט המקורי שלך (מ-KSP כמובן), הייתי משנה:

- המעבד לא ממש קריטי. יש קפיצות של 200Mhz בין מעבדי האסוול i5, וכן קפיצות מחיר של סביב ה-100 ש"ח ביניהם. לכן אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול לקחת את ה-4430, או אם אתה מוכן לשלם יותר קח אפילו את ה-4670 (כמובן שאני מדבר על גרסאות ה-Tray). בכללי, אתה לא תרגיש שום הבדל ביניהם.

- את הקירור למעבד אמליץ להחליף ל- Arctic Alpine 20 PLUS CO. הוא עולה מעט יותר, אך כולל יכולת קירור גבוהה יותר (עד TDP של 130W) מה שאומר שגם בימים החמים יותר הוא אמור להשאר קריר יחסית.

- הלוח בסדר, אם אתה רוצה מגוון יציאות. יש לך את GA-B85M-HD3 שעולה 390 אך כולל מגוון מצומצם יותר של יציאות וללא תמיכות מסויימות (כמו רייד למשל). כל לוחות האם מהסדרה הנוכחית לא משתלמים, לכן חבל שאין ל-KSP את מעבדי הסדרה הקודמת.

- כפי שהומלץ לך, עדיף לך להחליף לכונן של טרה - לא מדובר על תוספת כספית גדולה, אך אתה מקבל נפח כפול וכונן מהיר יותר. ממליץ על Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 שכן הוא מעט מהיר יותר מהמקביל מצד WD.

- זיכרון ניתן להחליף לסטיק אחד של 8 ג'יגה ע"מ לחסוך חשמל וסלוט בלוח. יש למשל את הדגם הזה Kingston ValueRam 8GB DDR3 1600Mhz.

- הספק בסדר, המארז נתון לשיקולך. במידה ואתה בוחר בזה, תוסיף מאוורר נוסף (שכן הוא כולל רק אחד) ע"מ שתהיה זרימת אויר טובה יותר במערכת, או שכבר תחליף למארז Antec One שכבר כולל זוג מאווררים איכותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים