עבור לתוכן

תריס האויר האנכי של מזגן Electra 10, לא נפתח בעת הפעלת המזגן

Featured Replies

פורסם

יש לי במזגן בחדר שהוא בעל יחידה פנימית של אלקטרה מדגם Electra 10 ויחידה חיצונית Mega Air.

הבעייה היא כזאת: קורה לפעמים שתריס האויר האנכי של המזגן, נשאר סגור כאשר אני מפעיל את המזגן, ואני נאלץ ללחץ על כפתור ה-Swing בשלט על מנת לפתוח אותו. כתוצאה מכך, בזמנים שבהם הייתי שוכח להפעיל את אופציית ה-Swing על מנת שהמזגן יפזר את האויר לכל החדר, היו מקרים והמזגן עבד למשך שעות ארוכות כאשר התריס שלו סגור (כפי שהוא אמור להיות במצב כבוי) מבלי השהייתי מודע לכך, דבר שגרם לו לטחון חשמל לשווא, ולא לקרר כהלכה (מצב שאם יימשך כך יגרום לנזק למזגן או לנזילות).

מה יכול לגרום לבעייה?

פורסם

קורה לי בדיוק את אותו הדבר גם עם מזגן של אלקטה, אם אני מכבה אותו כשהוא על swing התריס אחרי זה לא נפתח (רק אם לוחצים שוב).

פורסם

יש פקד ומערכת פשוטה שמזיזה את התריס. כדאי לקרוא לטכנאי. אם הוא יירצה יותר ממאתיים - חאפר...

פורסם

קורה שמישהו נוגע בתריס עם היד ומטה אותו, בכך נהרס לו הכיוון/סנכרון.

פורסם
  • מחבר

הפעמים היחידות שבהן הזיזו את התריס במזגן שלי ידנית, היה כאשר טכנאים תיקנו אותו, ואז הם ניתקו את המזגן מהחשמל לפני כן.

הכיוון האוטומטי של התריס אמור להסתדר מעצמו לאחר חיבור המזגן לחשמל.

אני מקווה שזה לא קשור לכרטיס האלקטרוני. מאחר והמזגן איננו רכושי, מאחר ומדובר בדיור מוגן של א.ד.נ.ם, מאחר והם משתמשים בטכנאי מזגנים פרטי, כל החלפה של כרטיס, תסתכם בהתקנה של פאנל בסיסי של מיטב טק ERT-50, אשר חסר את כל האפשרויות היעילות שיש לכרטיס המקורי. במקרים מסוימים זה גם יכול להסתכם בהחלפת המזגן כולו.

פורסם

יש גם הרבה טכנאי מזגנים שלצערי לא יודעים מה הם עושים(מניסיון).

לא תמיד אבל בחלק מהמזגנים כאשר נוגעים בתריס, מהלך הפעולה של התריס משתנה כאלו לעבוד לטווח שבעצם הוא לא אמור להפתח אליו אך כיוון שיש סטופרים לתריס שאמורים לא לתת לו לחרוג מטווח זה הוא בעצם עובד על ריק מה שנקרא.

נסה לפתוח את התריס ידנית פעם פעמיים ולראות מה קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים