עבור לתוכן

מסך לא עולה, עולה ואז נתקע

Featured Replies

פורסם

שלום ,

בזמן האחרון יש לי בעיה שהמחשב נתקע , אם אני עושה ריסטארט אז אני רואה שהמחשב נדלק ( המחשב פתוח ) אבל המסך לא עולה או לפעמים מראה לי digital analog בפינה השמאלית למעלה . לפעמים הוא נדלק לאחר כמה שעות אבל קופא ומסרב להדלק שוב.

יש לי כטיס מסך ati 5800

4 ג'יגה זכרון

intel i5

לוח אם של אסוס - אני לא יודע את הדגם ואני לא יכול להריץ everst כי המחשב לא עולה .

ספק 650 וואט

ניסיתי לפרמט אבל זה פשוט נתקע באמצע.

קראתי את הסטיקי ואני לא יכול להריץ אף אחת מהתוכנות מכיוון שהמחשב לא עולה .

אין לי מחשב נוסף כדי לבדוק חלק חלק אם כל החלקים .

השאלה שלי זה אם יש לי דרך למצוא במה הבעיה כדי לחסוך את הכסף של בדיקה ותיקון במעבדה.

תודה.

פורסם

הבנתי שהמחשב נתקע לפעמים, לא בכל פעם הוא נדלק, וגם כאשר הוא נדלק לא תמיד עולה. האינסטינקט הראשוני מצביע על לוח או ספק.

בדיקות סטנדרטיות שרצוי לעשות בכל מקרה:

1. אם יש לך כרטיס מסך מובנה - תנתק את כרטיס המסך שלך ונסה שוב.

2. תשאיר רק מודול זיכרון אחד ותנתק את השאר. תנסה אותו בכל אחד מהסלוטים האפשריים. חזור עם מודול זיכרון אחר. בקיצור - לבדוק את כל האפשרויות לחבר מודול זיכרון אחד.

3. תבדוק שהכל מחובר כמו שצריך, ובעיקר שהקירור של המעבד נעול היטב במקום. ייתכן שתצטרך לפרק את הקירור למעבד ולהחליף משחה טרמית.

4. תסתכל טוב על הלוח (ועל כרטיסים אחרים) ותראה אם יש לך קבלים נפוחים/מפוצצים.

5. נסה להפעיל את רק עם הרכיבים המינימליים ההכרחיים (לוח, מעבד, זיכרון אחד, כרטיס מסך אם אין מובנה, דיסק קשיח אחד).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה הדגם של הלוח אם שלי והמחשב נתקע כל פעם כשהוא עולה כך שאני לא יכול לבדוק אם יש לי כרטיס מובנה או לא .

לגבי פירוק הקירור שלי , יש לי קירור אלומניום בצורת קוביה ( שכחתי את שם החברה ) ועליו מאוורר 120 ( שלא עובד אגב ) , הבעיה היא שהקירור לא לגמרי תאם את לוח האם שלי והצלחתי בזמנו לחבר 3 מתוך 4 הברגים, הכל עבד מצויין אפילו שלא הברגתי את הבורג האחרון הקירור ישב טוב , לא בא לי לפרק אותו כי אני לא יודע אם אני אצליח לחבר אותו בחזרה , יש איזה חשיבות שווה לי לפרק את הקירור ?

פורסם

1. כדי לבדוק האם יש לך כרטיס מסך מובנה, פשוט תסתכל בפאנל האחורי של הלוח (לא על כרטיס המסך עצמו, אלא על האיזור המלבני שבו יש את כל חיבורי ה USB והקול) ותראה אם יש לך יציאות שמתאימות למסך (D-Sub, DVI, או HDMI).

2. את דגם הלוח שלך בד"כ אפשר למצוא גם על הלוח עצמו - הוא בד"כ מודפס שם. אם תצלם מקרוב את הלוח שלך ותעלה את התמונות לכאן, סביר להניח שיהיה אפשר לזהות את הדגם המדוייק של הלוח שלך. דגם הלוח גם יגלה אם יש לך כרטיס מסך מובנה או לא.

3. לפי מה שאתה מתאר, גוף הקירור של המעבד ("קירור אלומניום בצורת קוביה") לא מורכב טוב בכלל ("קירור לא לגמרי תאם את לוח האם שלי והצלחתי בזמנו לחבר 3 מתוך 4 הברגים"). חוץ מזה אתה אומר שהמאוורר שמורכב עליו לא פועל (אני מניח שהוא לא פועל כאשר המחשב כן עובד). כפי שזה נשמע, זה המקור לצרות שלך - הטמפרטורה של המעבד מגיעה לרמות גבוהות מדיי בגלל שגוף הקירור לא מצליח לפזר את החום בצורה טובה. אני לא יודע אם אתה משתמש בקירור הסטוק שהגיע עם המעבד או בקירור אחר, אבל זה הדבר הראשון שיש לטפל בו - יש להתקין את הקירור בצורה נכונה, כאשר הדבר דורש ניקוי של המעבד משאריות המשחה הטרמית הקיימת (אפשר לעשות עם אלכוהול רפואי) ומריחת משחה טרמית חדשה. אם המאוורר של המעבד לא עובד, יש להחליף אותו.

היה נחמד לדעת איזה סוקט יש לך בלוח (דגם הלוח יכול לגלות את זה) ואיזה קירור יש לך (דגם מדוייק). יכול להיות שהקירור בכלל לא מתאים לסוקט שלך (כתבת שהייתה בעיה בהתקנתו), ואז תצטרך לקנות קירור חדש. אני רק מקווה שלא נגרם נזק למעבד כתוצאה מעבודה לאורך זמן במצב לא תקין כזה.

פורסם
  • מחבר

3. לפי מה שאתה מתאר, גוף הקירור של המעבד ("קירור אלומניום בצורת קוביה") לא מורכב טוב בכלל ("קירור לא לגמרי תאם את לוח האם שלי והצלחתי בזמנו לחבר 3 מתוך 4 הברגים"). חוץ מזה אתה אומר שהמאוורר שמורכב עליו לא פועל (אני מניח שהוא לא פועל כאשר המחשב כן עובד). כפי שזה נשמע, זה המקור לצרות שלך - הטמפרטורה של המעבד מגיעה לרמות גבוהות מדיי בגלל שגוף הקירור לא מצליח לפזר את החום בצורה טובה. אני לא יודע אם אתה משתמש בקירור הסטוק שהגיע עם המעבד או בקירור אחר, אבל זה הדבר הראשון שיש לטפל בו - יש להתקין את הקירור בצורה נכונה, כאשר הדבר דורש ניקוי של המעבד משאריות המשחה הטרמית הקיימת (אפשר לעשות עם אלכוהול רפואי) ומריחת משחה טרמית חדשה. אם המאוורר של המעבד לא עובד, יש להחליף אותו.

הגוף קירור נקנה במיוחד למעבד וזה לא מסטוק , לא זוכר את שם החברה בדיוק , בכך מקרה המעבד עבד מצויין עד אכשיו אם איך שזה היה מורכב , אתה חושב שזה עדיןן יכול להיות הבעיה ?

פורסם

גוף קיור סטוק - הכוונה לגוף הקירור שמגיע עם המעבד באריזת ה BOX. סטוק זה לא שם של חברה.

בכל מקרה, אתה בעצמך כתבת שלא הצלחת לנעול במקום את כל הברגים, ולכן בהכרח גוף הקירור לא היה מותקן בצורה טובה. יכול להיות שבמשך זמן מסויים גוף הקירור הצליח לפזר מספיק חום מהמעבד למרות שהוא לא הורכב בצורה נכונה, אבל אז ייתכן שגוף הקירור קצת זז, שהמשחה הטרמית התייבשה או שלכלוך הצליח להיכנס בין המעבד וגוף הקירור, וזה גרם לטמפרטורה של המעבד לעלות מעבר לסף המותר. התוצאה - המחשב מכבה את עצמו או נתקע. כמו כן כתבת שהמאוורר של גוף הקירור לא עובד, וזו יכולה להיות סיבה נוספת מדוע המעבד מתחמם ייתר על המידה.

אני מציע שקודם תטפל בנושא של גוף הקירור של המעבד - תפרק אותו, תשים משחה טרמית חדשה ותרכיב אותו בצורה הנכונה. אם המאוורר של גוף הקירור לא עובד - תחליף אותו. אם אחרי כל זה הבעיות ממשיכות, אז תבדוק לפי מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים