עבור לתוכן

הווינדוס לא עולה כראוי וישנם ארטיפקטים על המסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב אם אתה מחשיב את החומרים שיש לך בתוך הכרטיס למה שנפלט לך מהאוטו אז בחומרים אתה ממש אבל ממש לא מבין. וכמו שאני מקשיב לך ולא מנסה להתווכח על נושא חומרה שאני לא מבין בו כמוך , אולי תבין שלהתווכח עם כימאי איזה כימיקלים יותר מסוכנים זה לא מעשה חכם במיוחד , אתה ממציא תירוצים ומתלונן על זה שאתה מסרטן את עצמך בחומרים רק כדי לחסוך כסף (זה בסדר יש אנשים שמעשנים כי הם נהנים מהם אבל לפחות הם כבר מבינים שמה שהם עושים זה לא בריא). ואני מעדיף לשאוף את כל התחמוצות חנקן, הפחמימנים והפחמן חד חמצני מהאגזוז של הרכב מאשר לאכול מתנור שאפית לך כרטיסים ממתכות וסגסוגות רעילות פי כמה וכמה. הפלסטיק באוטו הוא פולימר ולכן הוא לא נדיף ולא משחרר חומרים לסביבה. (רק שתבין שאולי להמציא תירוצים זה לא באמת תשובה טובה)...

• תגובות 36
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בא לך לפרט אילו מתכות וסגסוגות יש בכרטיס שמתאדות בטמפ' של 200 מעלות ????

פורסם
  • מחבר

בוא נתחיל שזה 200 מעלות זה מספיק להתיך את המתכת כדי ההלחמות יהיו טובות. במצב כזה יש לחץ אדים גבוה יחסית של המתכת הנוזלית (אפרט על זה בהמשך) ולכן נפלטים אטומי ומולקולות מתכת לחלל התנור שאחרי זה נספחות על דפנות התנור ובחימום עם אוכל יכולות להתנדף שוב ולהיכנס לאוכל המבושל. לגבי החומרים אמרתי לך כבר שרוב החומרים של הטרנזיסטורים לא מפורטים כיון שהם מספקי משנה וסודות תעשייתים. מנסיון שלי ודיבורים עם אנשים שעבדו ועובדים באינטל ושאר חברות הייטק , יש שמה חומרים מאוד רעילים שלא כדאי להכניס לגוף בכלל. עכשיו תלמד משהו חדש בעולם , לכל חומר יש דבר כזה שנקרא לחץ אדים. לחץ אדים זה כמות החומר בשיווי משקל עם האטמוספירה. בכל טמפ' יש לחץ אדים שונה אבל ככל שמחממים ככה הלחץ עולה ולכן, בלי קשר לנק' האידוי גם למתכות יש התנדפות לפני! שהם בכלל מגיעים לנק' האידוי שלהם. בטמפ' החדר ובפיזור חום טוב הלחץ אדים מאוד נמוך ולכן הם בטוחות לשימוש אבל ברגע שאתה שם את כל הכרטיס בתנור, ישנם חלקים שלא היו מיועדים לחימום ולכן בלי הולכת חום טובה, נוצר חום מקומי גבוה שגורם לנידוף החומרים , בין אם זה חומרים אורגניים או סגסוגות (שלא חסר כאלו עם נק' התכה ואידוי נמוכות). עכשיו יבואו המקטרגים ויגידו מה כבר כמה יתנדף מטמפ' כזו , בטח כמות קטנה , ובכן בפעם המליון, כן זו תהיה כמות מאוד קטנה , אבל זה מספיק כדי שאם תנשום או תאכל את זה, זה יגרום לך למחלות ובעיות בגוף. ואת זה אפשר למצוא בהרבה דפי בטיחות חומרים (ברמות מזעריות של חלקיק אחד למליון). אז שוב אם אתה רוצה להרעיל את עצמך יותר (בלי קשר לזיהום אויר או מכוניות שאתה כבר סובל ממנו) אז תהנה לך , אבל אנא אל תנסה למצוא תירוצים וטענות לא מבוססות שאתה רוצה לנהל דיון רציני בנושא.

אגב אם יש לך תנור לחומרים בלבד כמו במעבדה והוא נמצא במקום מאוור ואתה באמת מבין בחומרים ומה שאתה עושה (אף מדען או מהנדס לא יעז לגעת בחומר שהוא לא יודע עליו לפחות את כללי הבטיחות איתו), אז תרגיש חופשי לאפות כאוות נפשך, אבל בתנור במטבח , זה לא נכון מכל הסיבות שתרצה...

פורסם

כן ת'אמת מפנים את כל ה FAB כשמגלים דליפה הכי מזערית של אחד הכימיקלים בחדר הנקי.. יש מאגר שנקרא MSDS שווה להסתכל שם לגבי אמצעי בטיחות עבור כל חומר.

פורסם

המתכת היחידה שניתכת בקלות שיש בדבר הזה היא בדיל. להערכה של כמה בדיל הוא חומר רעיל, הוא משמש לציפוי של פחיות שימורים שמכילות אוכל. אף מתכת אחרת כמו נחושת (מוליכים בכרטיס), ניקל (ציפויים על מגעים) ואחרות פשוט לא ניתכות בטמפרטורה כזאת, אלה חומרים שלא ממריאים ממצב מוצק, ואין דרך שבה הם יכולים לעבור מהכרטיס מסך לאוכל שאתה מבשל

בייצור של רכיב אלקטרוני יש חומרים רעילים בליטוגרפיה, וחומרים אחרים כחלק מהמוליך למחצה. החומרים של הליטוגרפיה נשטפים מהמוליך למחצה לפני שהוא מורכב לתוך רכיב אלקטרוני, כלומר מה שנשאר ברכיב הסופי זה המוליך למחצה בלבד. החומרים שהם חלק מהמוליך למחצה נשארים במצב מוצק (אם הם היו הופכים לנוזל הכרטיס מסך לא היה עובד אחריי שהוא יוצא מהתנור), שנית המוליך למחצה אטום בתוך גוף פלסטיק יצוק של רכיב אלקטרוני. אתה צריך לאפות את הכרטיס בהרבה יותר מ 200 C כדיי שהמוליך למחצה יותך, הפלסטיק של הרכיב יותך, ומשהוא מהחומרים הנל ייפלט

"ולכן בלי הולכת חום טובה, נוצר חום מקומי גבוה שגורם לנידוף החומרים" - מישהוא כאן לא למד תרמודינמיקה ?

פורסם

לא מדוייק שכל החומרים בתהליך הליטוגרפיה נשטפים, יש שכבות מסויימות שמשתמשים ברסיסט שנשאר על השבב (משתמשים בו לשם בידוד) ומחממים אותו ב - 400 מעלות צלזיוס בערך, ככה שאולי באמת 200 לא כ"כ מספיק כדי לשנות משהו כבר כאשר המוצר כבר בגופו הסופי. בכל מקרה זה רלוונטי בייצור מעבד ואין לי שמץ של מושג לגבי כרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

טוב אדון מומחה לאלקטרוניקה לחשמל , אם בא לך להמשיך את הויכוח המיותר בדברים שאתה לא מבין ושאני אכנס איתך לעובי הקורה מה זה תרמודינמיקה ברמה אקדמית , אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי. זה שאתה חושב שאתה מבין בחומרים כי שמעת שבדיל זו המתכת הכי רכה שמשתמשים איתה אז אתה טועה חמוד , ולא רק במתכות מדובר אלא גם בחומרים אורגנייים ואורגנומתכתיים בעלי נדיפות גבוהה יותר. אז אל תנסה להיות יותר חכם ממה שאתה באמת ולנסות להציג את הבדיל (מי משתמש בכלל בהלחמות בדיל היום בכרטיסים - שנות ה70 נגמרו כבר היום הכל מודפס עם מתכות טובות יותר) אבל השרשור הזה כבר איבד את עיקרו , והכרטיס המסך שלי מת כנראה ולא אני לא מתכוון לאפות אותו בתנור שלי.

עכשיו תאמין לי שאני למדתי תרמודינמיקה ברמה גבוהה אפילו יותר ממה שלומדים בהנדסה. אז נא לא לנסות להציג אותי כאילו אני לא מבין במה שאני מדבר , תתן כבוד לאנשים שמבינים יותר ממך (בתור סטודנט לכימיה במכון וויצמן שמתעסק עם חומרים ואלקטרוניקה) למרות האגו הישראלי שלך. וכן בלי הולכת חום טובה אנרגית החום מצטברת באופן מקומי ויש עלייה בטמפ' , רק שתדע לפני שאתה פותח את הפה ומצהיר (שוב) הצהרות לא מבוססות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים