עבור לתוכן

הווינדוס לא עולה כראוי וישנם ארטיפקטים על המסך

Featured Replies

פורסם

הדלקתם אותי.. יש לי 8800GTX ו - 9800GX2 שסבלו מהבעיה הזאת והם עדיין איפשהו בארון בבית אימי.

• תגובות 36
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
לא מסכים. מדובר בהלחמות בתקן RoHS, כך שלא תמלא את התנור באדי כספית. בנוסף, מדובר בכמות מזערית של הלחמות, שאפילו לא מותכות אלא רק מתרככות. זו גם שיטה שעובדת נפלא. הצלתי ככה כרטיס אחד.

גם לי

פורסם

התקן RoHS מדבר במקרה הזה על עופרת ולא כספית. בכל מה שמיוצר לפי התקן הזה אין עופרת בהלחמות. אבל גם מה שמכיל עופרת, היי, ההרכב בדיל/עופרת רק נמס ב 200+ מעלות. האפייה בתנור מספיקה בחיוק כדיי לרכך את ההלחמות ולא יותר

ההלחמות ללא עופרת קשורות לגורמים של הבעיה של הלחמות שבירות. הבדיל ללא עופרת כשלעצמו הוא לא הבעיה, אבל הוא הרבה יותר פגיע :

- הלחמות ללא עופרת הרבה יותר פגיעות לאי דיוקים בתהליכי ייצור. אם הלחמה שמכילה עופרת נעשית למשך זמן קצת קצר מידי, בטמפרטורה הלא ממש נכונה וכדומה ההלחמה עדיין תצא דיי טובה ולא תגרום לבעיות. בהלחמות ללא עופרת.... נדרשת טמפרטורה גבוהה יותר להלחמה, והדרישות לטמפרטורה וזמן מדוייקים גבוהות מאוד. מספיקה טעות קטנה מאוד כדיי שהרכיב לא יולחם כמו שצריך או כדיי שהוא יישרף (או יידפק בצורה שהוא יעבד זמן מה ויישרף מאוחר יותר) מהחימום של ההלחמה

- (רלוונטי פחות לפלאפונים ויותר לכרטיסי מסך) : הלחמות ללא עופרת יות קשיחות. אם הלחמה של מעבד בכרטיס מסך שמכילה עופרת יכולה להחזיק בקלות מאמצים של התפשטות והתכווצות תרמית של רכיבים, במקרה של הלחמות ללא עופרת, התפשטות תרמית דיי בינונית מספיקה כדיי לתלוש הלחמה מהמקום. תוצאה : אם בשביל כרטיס של 3dfx טמפ' עבודה תקינה היתה מעל 100 C ולא קרה לו כלום, בכרטיסי מסך של היום מספיק שהוא יגיע ל 70-80 כמה פעמים כדיי שהוא יידפק. לא בגלל שה GPU נשרף, צריך 120C+ כדיי לשרוף אותו, אלא כי ההתפשטות התרמית שלו קורעת את ההלחמות מהמעגל. אבל יצרני רוב כרטיסי המסך לא הגדילו ראש להתחיל לבנות כרטיסים לטמפ' נמוכה יותר, אלא הם מצפים שכרטיס RoHS יעבוד באותן טמפרטורות כמו כרטיס ישן.... אז הוא עובד רק לזמן לא ארוך

במקרה הזה אני חושב שהכוונה היתה לא לעופרת אלא לפליטת גזים מפלסטיקים/פלאקס/החומר של הכרטיס/קבלים וכדומה. אז נכון, נפלטים גזים, אבל ניתן לאוורר אותם מהתנור החוצה וזהו (וניתן לחמם את התנור ריק ולפתוח את הדלת שלו כדיי להוציא את כל השאריות אם יש, למרות שלא נראה לי שצריך)

מכירים את הריח שיש למנורות פלורסצנט חסכוניות ? מדובר באותם חומרים בדיוק (פליטת גזים מפלסטיקים ורכיבים אלקטרוניים שעובדים בטמפ' גבוהה מידי. הריח הזה לא מכיל כספית) והמנורה הזאת פולטת כמויות קטנות של הגזים האלה לחלל החדר כל הזמן במשך כל האלפיי שעות שהיא עובדת, רק ששם לאף אחד לא באמת אכפת..... ובהשוואה לזה הכרטיס מסך הוא חשיפה חד פעמית

פורסם

לפי וויקיפדיה גם כספית כלולה פה (אולי היא פשוט לא רלוונטית להלחמות?).

פורסם
  • מחבר

חברים במקרה נפלתם על כימאי ממכון וויצמן אז אני יכול להגיד לכם שבלוחות אלקטרוניקה ישנם חומרים מאוד מסוכנים מההלחמות,קבלים,טרנזיסטורים וכו'. ואתם צריכים להבין שמספיקה כמות מאוד! קטנה של חומרים כמו (קדמיום, סלניום , ארסן, תרכובות אורגניות ואורגנו מתכתיות) כדי לפנק אתכם באיזה סרטן טוב או שאר מחלות, אז אפילו במעבדה שמתעסקת עם חומרים כאלה הכל במנדף מאוורר (יש ארובה לכל הגזים שנפלטים מחוץ לבנין),כפפות ולבוש מגן ואת הכלים מנקים ביסודיות עם חומרים יותר מקצועיים וגם מחליפים אותם אחת לכמה שנים כי גזים נספחים על פני שטח של התנור (לא משנה כמה מאוורר זה יהיה) ומאוד קשה להביא את התנור לדרגת נקיון שהייתה. וכמובן לא משתמשים בתנור לצרכי אפיית מזון בכלל , אז אני ממש ממליץ ומבקש לכל האופים פה להפסיק עם ההתעסקות בדבר, זה אולי מרפא את הכרטיס אבל יגמור אתכם בסופו של דבר....

פורסם

בינתיים אני חיי... אבל לך תדע

פורסם

אוורור טוב אם חימום - טוב ומומלץ, מה שמעבר לזה נראה לי כמו אכילת סרטים. זה לא מנדף במכון וייצמן שסופג מידי יום את מעבדת הנפץ של גודמן, בסך הכול כרטיס מסך ואופים אותו פעם אחת אוליי לכמה חודשים מקס'

פורסם

אין קדמיום בכרטיס המסך אם הוא כשיר לפי RoHS.

פורסם
  • מחבר

אוי כמה שאני אוהב את כל מומחי האלקטרוניקה שנהיים גם מומחים לחומרים מנסיון אישי שלהם, תעשו מה שאתם רוצים אבל שתדעו שהכל נכנס לריאות ונספג באוכל אחרי זה. גם כמויות של ppm) parts per million) מספיקות כדי לדפוק את הבריאות.

פורסם

כאילו שבאוויר שאנחנו נושמים ובמזון שאנחנו אוכלים אין מספיק מה שידפוק לנו את הבריאות...

ותכלס, מי שבאמת מפחד מסרטן, שימרח קרם הגנה, ויגור רחוק מאזורי תעשיה ומרכזים אורבניים. זה יעזור לו יותר מאשר להמנע מאפיית כרטיס המסך.

פורסם
אוי כמה שאני אוהב את כל מומחי האלקטרוניקה שנהיים גם מומחים לחומרים מנסיון אישי שלהם, תעשו מה שאתם רוצים אבל שתדעו שהכל נכנס לריאות ונספג באוכל אחרי זה. גם כמויות של ppm) parts per million) מספיקות כדי לדפוק את הבריאות.

http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2012/276/c/c/hold_it_right_there__by_crazyartist12-d5gnjmv.jpg

פורסם

נחמד לראות פה דעה של מומחה מתחום החומרים - זה מעשיר מאוד

תודה

פורסם
  • מחבר

אתה מבין שאתה כמו מעשנים שאומרים שזה גם לא בסדר אבל הם רגילים לזה כבר. אין תירוץ\סיבה לוגית לאפיית כרטיסים (חוץ מההנאה בדבר אולי? בשבילך , מוזר). אז עדיף לשלם על כרטיס חדש מאשר להסתכן בנשימה ואכילה של חומרים מסוכנים. ולגבי מי שחושב שיודע ממה עשוי הכרטיס יש לי סוד קטן לגלות לך, כל היצרנים לא מפרסמים את ההרכב הכימי שהוא בגדר סוד תעשייתי ומוגן בפטנט בד"כ, אז אי אפשר באמת לדעת ממה עשוי כל רכיב בכרטיס ובמיוחד ששמים כל מיני טרנזיסטורים ורכיבים מספקי משנה של היצרן ופשוט כדאי להימנע מניחוש ההרכב ועשייה בכלל של אפיית הכרטיסים. זה יותר מסוכן ממה שאתה חושב ובזה יכול לשבת בגוף שלך שנים עד שזה בכלל יעשה נזק. ואז לך תיזכר שתשב מול האונקולוג שאפית פעם כרטיס מסך לפני 30 שנה, שהוא ישאל אותך לאיזה חומרים נחשפת בחייך...

יאללה יש צרות שלא נכנסים אליהם ובלי תירוצים והנחות לא מבוססות, גמר חתימה טובה לכל משתמשי הפורום ותשמרו על עצמכם...

ונא

פורסם

אתה גם נמנע מלהיכנס לרכב שעמד כמה שעות בשמש והפלסטיקים שבתוכו פלטו לך תדע מה ואז לנהוג ברכב הזה כמה שעות, ככה כל יום במשך כמה חודשים בשנה ?

אין כל סיבה לוגית באפיית כרטיס מסך ? כנראה שאין חוץ מזה שהוא עובד אחריי האפיה ולא צריך ליסוע באמצע ספטמבר (שעדיין דיי חם) לקנוח חדש, ובדרך להסניף עוד פעם את הפלסטיקים של הרכב בכמות הרבה יותר גדולה + את כל הזיהום אויר בכבישים

פורסם

אפשר לקנות תנור חדש כדי לאפות ת'כרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים