עבור לתוכן

הווינדוס לא עולה כראוי וישנם ארטיפקטים על המסך

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב בן 4 שנים בעל מעבד E8500 כפול ליבות וכרטיס מסך Radeon 4870 של MSI שעבד חלק עד לאחרונה. לפני מספר ימים ברגע התחלת המחשב, הופיעו על המסך ארטיפקטים בצורות שונות של פסים וריבועים והמחשב הגיע למצב של מסך שחור עם ארטיפקטים.

לאחר סקירה קצרה ברשת החלטתי לפרמט ולהתקין דרייבר חדש לכרטיס מסך ובאמת לאחר הפירמוט נראה שהכל תקין אך לאחר יום אחד בלבד חזר המצב לקדמותו. לאחר שיטוט נוסף ברשת ראיתי שיכול להיות שיש בעיה בחומרה של הכרטיס מסך עצמו ולא הדרייבר ואפילו לאחר ניקוי הכרטיס עם ספריי אויר , המצב לא השתנה, הא ישנה דרך כלשהי לתקן את המצב או שחייבים מעבדה (אני מעוניין להחליפו ולכן לא בטוח ששווה לי להשקיע בתיקון שלו במעבדה)??

אודה לכם על תשובות מהירות וענייניות

אריאל

• תגובות 36
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך אתה באפיה?

http://hwzone.co.il/hardware/articles/HWbakary_baking_an_8800GT

אחת מהתגובות

. כמה דברים מאת: 11010010110 (ב-13:27, 16.10.2012)

הבעיה בכרטיסי מסך מתחילה ומסתיימת בהלחמות RoHS - שנעשו על ידי בדיל נטול עופרת. זה בדיל שטמפ' ההתכה שלו גבוהה יותר - מעל 250C. וזה הטמפ' שבה באמת משהוא יקרה

כשהכרטיס מסך עובד אם קירור בעייתי קורה דבר אחר : הציפ עצמו יכול להחזיק טמפ' דיי גבוהות. אבל יש הפרש טמפרטורות בין הציפ והכרטיס, מה שאומר שההתפשטות התרמית שלהם שונה. ככל שהיא שונה יותר,יש מאמץ מכאני גדול יותר על ההלחמות והן נשברות. הלחמות RoHS במיוחד מועדות לבעיה הזאת בגלל שהן שבירות יותר

אחת מהבעיות בשיטה הזאת היא שניתן להעיף מהמקו ריבים אחרים. אנחנו יודעים ב99% שהבעיה היא מתחת ל GPU, אז אין סיבה לחמם את כל הרכיבים האחרים - יש שיטה לחמם את זה אם בלאוור תעשייתי, והיא עדיפה בהרבה

עוד משהוא - _לא_ להוציא את הכרטיס מסתנור בסוף האפייה. פשוט לכבות את התנור ולפתוח קצת את הדלת (חריץ דק), ושיתקרר הכי לאט שניתן. אם מוציאים את הכרטיס מהתנור יש סיכוי גבוה לדפוק אותו במקום כי רכיבים יכולים לזוז כשההלחמות עדיין נוזליות. חוצמזה ככל שההלחמות יתקררו לאט יותר יש יותר סיכוי שהן יהיו שלמות וללא סדקים

השיטה הטובה יותר לתקן את זה - שבה אני משתמש ואותה בלבד אני ממליץ - היא על ידיי בלאוור (פן תעשייתי שמגיע לטמפ' גבוהות) :

פירוק מלא כמו כאן

הכנת נייר אלומיניום ב 2 שכבות לעטיפת כל הכרטיס,ובו חור מרובע בדיוק בגודל של ה GPU

סליל של חוט בדיל

מחממים את הכרטיס חימום מקדים ל 100C מ 2 הצדדים (באיטיות מקסימלית), כך שיהיה חם במידה שווה ולכל העומק באיזור של ה GPU ובסביבה שלו

עוטפים את הכרטיס אם הנייר אלומיניום אם החלון מעל ה GPU

שמים אותו על הרצפה וחוט בדיל על הנייר אלומיניום לייד ה GPU (אבל שלא ייגע במעגל). החוט בדיל הזה הוא מה שאומר מה הטמפ'

מחממים ממרחק בינוני (לא מקרוב !) את ה GPU אם הבלאוור, ונותנים לטמפ' לעלות באיטיות תוך כמה דקות - עד שהחוט של הבדיל לייד נמס, ואז מחממים עוד כ 10 שניות

מרחיקים את הבלאוור באיטיות שהוא עדיין דלוק, כדיי שהטמפ' תתחיל לרדת אבל ממש לאט (ממשיכים לחמם את הכרטיס אבל פחות, כך שהטמפ' תרד)

אחריי שהתרחקנו מספיק ניתן להפסיק לחמם ופשוט לתת לו להתקרר לבד עדלטמפ' רגילה

פורסם

אותו דבר קורה גם במסכי ה BIOS ? או אם אתה מעלה דיסק לינוקס על המחשב ? אם כן - בעיית חומרה

אם זה בעיית חומרה יכול להיות שבירת הלחמה בכרטיס מסך בגלל התחממות יתר, או בגלל קבלים מנופחים

נתחיל מהקבלים, הם תקלה פחות נפוצה אבל יותר קל לזהות אותה ולהחליף את מה שצריך. תבדוק אם יש קבלים שנראים מנופחים על הכרטיס / בלוח / בתוך הספק (כשאה פותח את הספק - שלא יהיה בחשמל ואל תיגע ברכיבים פנימיים שיכולים עדיין להיות טעונים)

אם זה לא קבלים כנראה שיש לך שבירת הלחמה ואת זה ניתן לנסות לסדר על ידיי חימום הכרטיס בתנור כמו ש idan כתב לך. במקרה הזה תבדוק ממה ההתחממות יתר קרתה - מאוורר תקוע ? התחממות יתר של המארז ?

פורסם

^הוספתי את התגובה שלך שלדעתי נכונה ביותר מה שנקרא בשפה מקצועית ריפוי:

• ריפוי - חימום איטי של הפלדה והשהייתה בתנור וקירור איטי. הריפוי משחרר מאמצים פנימיים הנוצרים בזמן טיפולים טרמיים. מתקבלת פלדה רכה המתאימה לעיבוד ושיבוב.

במקרה הזה אנו רוצים שהיא תהיה רכה ועמידה, אם נוציא את הכרטיס מהר מהתנור הדבר יהיה קרוב יותר לחיסום למרות שחיסום נעשה עם נוזל(קירור מהיר) מה שהופך את המתכת לקשה ופריכה.

פורסם
  • מחבר

תודה , על העצות אני אנסה להתקין לינוקס מהדיסק ולראות באמת שזו בעיה של חומרה (שרוב הסיכויים שזו באמת כזו) , ובמידה וזו בעית חומרה, אני אבדוק את הקבלים ואנסה לחמם מקומית את האיזור החשוד בשבירת ההלחמות , תודה בינתיים ועדכונים בהמשך...

פורסם

אתה יכול להוריד מערכת לינוקס ולהתקין אותה על USB או לצרוב על DVD, ולעשות boot מנה. אתה לא צריך להתקין אותה לדיסק הקשיח בשביל הבדיקה

כל מערכת תתאים למשל http://chakra-linux.org/

פורסם
  • מחבר

טוב שיניתי את הכותרת , מקווה שהיא בסדר עכשיו , אני חדש פה ולא מודע לכל הכללים , תודה על ההערות...

פורסם

בבקשה, אם תצטרך עוד עזרה תגיד..לילה טוב.

פורסם

בניגוד למוצע לעיל - אני לא ממליץ על "אפיית" חומרה.

בהמלך האפיה יכולים להשתחרר רעלים לתוך חלל התנור - תנור שאתה מבשל בו - רק מסיבה זו לא כדאי

במידה וזה הכרטיס מסך - כרטיס ברמה דומה לא צריך לעלות יותר מכמה מאוד שקלים

פורסם

ניסיתה להוציא את הכרטיס מהתושבת ולנקות את הסלוט ואת המגעים של הכרטיס ?

תבדוק את הכרטיס הזה על מחשב אחר, אם תקבל אותה תוצאה תדע בוודאות שהבעיה בכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אני עוד צריך להתקין אובונטו ולראות האם זה יעבוד , פשוט אני לחוץ בזמן כרגע בתור סטודנט...

פורסם

אל תתקין, תעלה את ה USB/דיסק ותבדוק ישר ממנו

(וממתי "אובונטו" זה דוגמה טובה ללינוקס ? מערכת הלינוקס הגרועה ביותר)

פורסם
  • מחבר

ברור שאני לא מתקין אותו, זה הרעיון , ומה אכפת לי איזה רמה של לינוקס האובונטו זה מה שיש לי בבית וזה רק לבדיקה של הבעיה ולא לשימוש יומיומי אז זה לא משמעותי

פורסם
בניגוד למוצע לעיל - אני לא ממליץ על "אפיית" חומרה.

בהמלך האפיה יכולים להשתחרר רעלים לתוך חלל התנור - תנור שאתה מבשל בו - רק מסיבה זו לא כדאי

במידה וזה הכרטיס מסך - כרטיס ברמה דומה לא צריך לעלות יותר מכמה מאוד שקלים

לא מסכים. מדובר בהלחמות בתקן RoHS, כך שלא תמלא את התנור באדי כספית. בנוסף, מדובר בכמות מזערית של הלחמות, שאפילו לא מותכות אלא רק מתרככות. זו גם שיטה שעובדת נפלא. הצלתי ככה כרטיס אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים