עבור לתוכן

כמה שווה מחשב נייח לגיימרים בן 4 שנים?

Featured Replies

פורסם

היי פעם ראשונה שלי פה בפורום , רציתי לדעת כמה שווה המחשב שלי עם המפרט הנוכחי:

מעבד - intel core 2 Dou E8500 3.16 GHz 6 mb Cache s775 1333MHz

קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer 7 pro (LGA 775)

לוח אם - Gigabyte GA-EP43-DS3L (775 C2Q 1333MHz, intel p43, DDR2 1066, PCI-E)

זכרון - samsung 2GB DDr2 800 MHz

דיסק קשיח - Seagate Barracuda 500GB 7200 rpm 32MB sata 2

כרטיס מסך - MSI Radeon HD4870 512MB GDDR5 DX 10.1 HDTV 2xDVI PCI - E 2.0

כונן אופטי - LG GH22NS DVD+RW x22 black sata

מארז - DiamondStone precision MID ATX Tower Black Case

ספק כוח - Chiftec 550W PSU 12cm fan, 24 pin, Active PFC

מאווררים נוספים במארז (סה"כ 3 מאוורים) - Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm Intake Case fan

זהו , עברו 4 שנים טובות עם החבר , עכשיו חושב להחליף , מה מחירו כשוק הנוכחי? תודה רבה.

פורסם

לא הרבה. בתור מחשב שלם, אולי 800 שקל, אולי פחות. בחלקים אפילו פחות מזה, שכן הרבה מרכיביו לא שווים כמעט כלום עקב העדר ביקוש או עקב היותם חלקים שמתבלים יחסית מהר שאף אחד לא ירצה כמשומשים בני 4 שנים (כמו כוננים או ספק).

אגב, 4 שנים אתה אומר? מוזר, היה לי מחשב דומה למדי, שכיום משמש את הורי (פרט לכרטיס המסך שלך - שלי במקור היה ישן יותר) בן כמעט 6.

פורסם

מעבד- 120

קירור- 30

לוח- 100

זכרון- 80 אם הוא סטיק בודד, 50 אם הוא שני סטיקים

דיסק- 120

כרטיס- 150

כונן אופטי- תן במתנה ביחד עם אחד הרכיבים שתמכור

מארז- לא יודע להעריך אותו

ספק- 150

מאווררים- לאחר 4 שנות עבודה, ספק אם מישהו ירצה לקנותם. תמכור אותם ביחד עם המארז.

כמחשב שלם תוכל לגרד 750, אולי אפילו קצת יותר.

פורסם
אגב, 4 שנים אתה אומר? מוזר, היה לי מחשב דומה למדי, שכיום משמש את הורי (פרט לכרטיס המסך שלך - שלי במקור היה ישן יותר) בן כמעט 6.

הרכיבים של המחשב הזה הושקו ב2008, אז הייתי מנחש שסביב ה5. אבל הדור שהחליף אותו רק התחיל להגיע לשוק בסוף 2009, אז אני יכול להאמין שהמחשב הספציפי נקנה לפני כ4 שנים.

פורסם
  • מחבר

המחשב נקנה בינואר 2009 , יש קבלה והכל אז אני לא מנפיץ את התאריך, אני מודה לכם על ההערכה , אנסה לפרסם ולמכור אותו כדי שלא יכאב הלב (ובמיוחד הכיס) כשאני אקנה מחשב גיימרי חדש עכשיו (לפי המפרט ב3 חנויות שונות יוצא באיזור ה6000 :( )

שנה טובה לכולם ותודה שוב על ההערכה...

פורסם

אני מאמין שאתה לא מנפיץ את התאריך (אגב, גם מינואר 2009 עברו כבר כמעט 5 שנים), אבל לכל קונה פוטנציאלי המחשב "ירגיש" ישן יותר מכך.

פורסם

אגב, אם אתה קונה מפרט חדש, החבר'ה הטובים פה יכולים לעזור לך לבנות מפרט משתלם ועוצמתי. תפתח בקשה בפורום מפרטים ותמלא תא השאלון שבחוקי פורום המפרטים, אולי יצא לך יקר מדי סתם.

פורסם
אני מאמין שאתה לא מנפיץ את התאריך (אגב, גם מינואר 2009 עברו כבר כמעט 5 שנים), אבל לכל קונה פוטנציאלי המחשב "ירגיש" ישן יותר מכך.

אתה מכיר אנשים שמתיישבים ליד מחשב ומתחילים דיונים בסגנון "-המחשב הזה מרגיש לי בן 4 וחצי בערך". "-מה פתאום, לפחות בן 6". ?

אני לא יודע איך אמור "להרגיש" מחשב בגיל מסוים, ואיך מרגישים את ההבדלים בין מחשב בן 4 למחשב בן 5 (אולי אתה יודע), אבל נראה לי שזה סתם דיבורים באוויר.

אני מנחש מאין אתה מגיע (גם אני מכיר הרבה מוכרים ביד-2 שמצהירים שיש להם "מחשב בן שנה וחצי בקושי היה בשימוש חודשיים", ואתה מגלה שהגיל יותר קרוב ל5 שנים מאשר לשנתיים), אך נראה לי שכאן זה לא המצב. גם נכון לסוף 2009 מדובר במחשב יחסית חזק.

פורסם

כמחשב שלם, לא הייתי ממליץ למישהו לקנות את הענתיקה הזאת ביותר מ 600 שקלים.

פורסם
אתה מכיר אנשים שמתיישבים ליד מחשב ומתחילים דיונים בסגנון "-המחשב הזה מרגיש לי בן 4 וחצי בערך". "-מה פתאום, לפחות בן 6". ?

כן, אני :rolleye0018:

אני פשוט לא אוהב שכשמנסים למכור לי משהו, מנסים לייפות את המציאות גם אם מדובר בפרט שולי.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא מנסה למכור לך פה משהו , לא בשביל זה הפורום הזה , אני קבעתי עובדה לגבי גיל המחשב , רק שתדע ששנה אחרי זה שאח שלי קנה מחשב הוא היה מוכן לקנות את אותו כרטיס מסך בגלל שהוא חזק אבל לא מכרו אותו יותר והוא הסתפק ב5770 שהוא פחות חזק , וגם כשקניתי השנה את הלפטופ שלי עם כרטיס מסך GT 650M שהוא היה בין החזקים, עדיין הכרטיס הזה יותר חזק לפי טבלאות באנצ'מארק באינטרנט אז המחשב לא מרגיש "עייף" או מיושן והוא שירת אותי נאמנה בכל 4 שנות משחקי מחשב כבדים.

פורסם

אז אני מבין שכרטיס המסך הסתדר? :)

פורסם
  • מחבר

זה בסדר , אני לא חדש ומבין בבניית מפרטים ועושה את כל המחקר לבדי אז תודה בכל אופן....

- - - תגובה אוחדה: - - -

הכרטיס מסך עדיין בטיפול , במידה והוא לא יסתדר אני אנסה למכור את המחשב בחלקים או לפחות בלי הכרטיס מסך, יש כבר הצעות על לוח האם , אבל אני מקווה שהוא יסתדר עוד הערב...

פורסם

מה זאת אומרת בטיפול? מה יש לו?

פורסם
  • מחבר

לכרטיס מסך יש בעיה של ארטיפקטים כרגע (פתחתי נושא עליו בפורום תמיכה טכנית) ועדיין לט ידוע אם ניתן לתקנו או לא, אני אבדוק היום בערב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים