עבור לתוכן

קניית ספק כוח למחשב ישן (כנראה שהספק הלך)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

יש לי מחשב ממש ישן, סדר גודל של 6 שנים (כן אני יודע ישן, אבל מספיק).

לאחרונה המחשב פשוט הפסיק להידלק (אני חושב שהספק כוח כנראה התעייף / או הלוח אם).

אני מתלבט אם פשוט לקנות הכל חדש או לנסות להחליף את הספק כוח.

מאפייני המחשב הקיים

* ספק כוח: HEC 400TR-TF

* מעבד מבוסס Core Due

* לוח אם - GA-965P-DS3

השאלה שלי היא אם הספקי כוח שמוכרים היום תומכים מבחינת חיבוריות בלוח אם הישן הזה ובכרטיסי מסך שהיו לפני 6 שנים.

אם צריך עוד אינפורמציה אני אשמח לספק.

תודה מראש

פורסם

הכל יתמוך כמובן. רק תוודא שהספק אכן הבעיה. אם המחשב לא נדלק, תנסה למשל להפעיל את הספק כשהוא לא מחובר ללוח (קיצור החוטים השחור והירוק הצמודים).

כמובן שכדאי להשאיל ממישהו ספק תקין ולבדוק.

אתה יכול גם לחפש קבלים מפוצצים\נפוחים על הלוח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אני באמת אנסה לבדוק את זה קודם עם ספק כוח אחר.

אני לא מכיר את מה שהצעת (הפעלת הספק על ידי קיצור שני חוטים). אפשר עוד טיפה אינפורמציה על זה?

איפה אני מוצא את החוטים האלו? צריך לפתוח את הספק כוח בשביל זה או שזה משהו שאפשר לעשות בצורה חיצונית?

תודה

פורסם

הבדיקה עם השני חוטים זה רק לבדוק שהספק נדלק, זה לא אומר שהוא נותן את כל המתחים כנדרש.

ממליץ כפי שאמר גיל להביא ספק תקין ולבדוק איתו.

אגב לי יש מחשב קולנוע ביתי מבוסס תושבת 775 המזדקנת ובהחלט אפשר להשתמש עם כזאת חומרה בימינו.

אתה יכול לקנות בזול מעבד ארבע ליבות מסדרת Q9000 ולשים 4 ג'יגה זיכרון ויש לך אחלה מחשב בשביל שימושים משרדיים.

פורסם

תנתק את הספק מכל החומרה במחשב (כולל דיסקים קשיחים, חיבור 12V ללוח וכו). בחיבור הראשי של הלוח יש חוטים בצבעים שונים, תמצא שם חוט ירוק (במקום ה 4 מהקצה בצד שיש בו את הפלסטיק), ותתקע מהדק נייר או כל דבר אחר שיחבר אותו אםחוט שחור לייד. תחבר את הספק לחשמל. עובד ? (המאוורר מסובב ?)

אם לבד הספק כן עובד יכול להיות שיש קצר במחשב (קלאסי : USB שהפלסטיק הפנימי שלו שבור והפינים נוגעים בחלק החיצוני) ואז הקצר מקפיץ אותו -תעבור על כל ה USB,תנתק USB קדמיים מהלוח, תנתק את כל יתר החומרה ותשאיר רק לוח מחובר, תבדוק אם נדלק

אם אתה לוקח ספק מחבר לבדיקה : אם זה ספק גנרי רצוי לבדוק שהוא לא בעצמו מת או הולך למות (להציץ פנימה לראות אם הקבלים בסדר, שאין סימנים של שרוף, להריח אם יש ריח שרוף). אם הספק תקין תבדק איתו, אבל אם יש לך כרטיס מסך כבד תוציא את הכרטיס מסך כדיי שלא יעמיס את הספק (תבדוק אם המובנה או תבדוק שבכלל נדלק בלי כרטיס מסך מחובר)

ומעבד dual core הוא מעבד חזק וטוב. אם לא טוחנים אותו במשחקים ואם הוא לא מבזבז 1/2 מהכוח שלו להריץ וירוסים שמייצרים כסף וירטואלי בשביל מישהוא, הוא ירוץ מהר. ואת זה אני אומר לך כמי שמשתמש אם פנטיום 4 לגלישה/גרפיקה בסיסית/סרטים והמחשב עובד חלק כמו כל מחשב חדש, לא רואים שהוא בן 10....

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

0x696 תודה על ההדרכה המופרטת.

ניסיתי ולא נראה שום שינוי ויזואלי (שום רעש מהספק כוח / מאוורר מסתובב וכו). כנראה באמת שהספק עצמו הלך.

אני אשתדל לבדוק אם זה במקביל עם הספק כוח במחשב של אחי (זהה לספק כוח שהיה לי).

בכל מקרה כנראה שאני אצטרך לקנות ספק חדש.

תודה לכולם על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים