עבור לתוכן

האם כידי להיסתכן ולעשות OC אני לא יודע

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר שאני והוא מרכיבים מחשב

אני ממש לא מבין בOC אז אני לא יודע מה רמת הסיכון שלו ואם זה בכלל שווה לי לעשות את זה למעבד שלי אני ממש רוצה מחשב וזה מה שתוקע אותי.

השמח לעזרה

פורסם

מחשב יהיה לך בין אם OC או בלי

אם עושים OC קטן בלי שינוי מתח, ויודעים מה עושים (לוח טוב שיש לו ממיר מתח נורמלי ולא כמה דברים פאתטיים שיש בלוחות "פשוטים" של חברות מסוימות, קירור שמקרר טוב את המעבד וגם את ממיר המתח בלוח כמו שצריך - משהוא שהרבה קירורים לא עושים), אין סיכון משמעותי, אבל אני מאוד בספק שגם תרגיש הבדל ביצועים

אם נוגעים במתח - ACHTUNG

ובין אם המחשב יהיה באוברקלוק או בלי אוברקלוק, חשוב ספק כוח באיכות נורמלית

פורסם

קודם כל - יש פורום שמיועד לאוברקלוקינג ומודינג, כך שסביר להניח ששם יוכלו לעזור לך יותר.

בגדול, ביצוע המהרה (overclocking) יגרום לרכיב המומהר לעבוד מהר יותר, ולכן הוא אמור לתת ביצועים טובים יותר. הבעיה - רכיב שעובד מהר יותר מתחמם יותר ודורש יותר מתח. לכן יש צורך ברכיבים איכותיים (כמו לוח וספק) וכן בקירור טוב יותר. בנוסף, יכולת ההמהרה של כל רכיב שונה, כך שייתכן שגם אם מדובר ב-2 רכיבים זהים, רכיב אחד יאפשר המהרה "טובה" בעוד שאחר לא יאפשר המהרה בכלל. חוץ מזה, צריך להבין איך המחשב עובד, מכיוון שהגדלת התדר של רכיב אחד יכולה לדרוש שינוי בתדר/הגדרות של רכיב אחר.

הסיכונים - אם לא מעלים מתח לרכיב, ודואגים שהטמפרטורה שלו תהיה סבירה, במקרה הכי גרוע המחשב לא יעלה או ייקרוס, ואז יהיה צורך באיפוס נתוני ה BIOS. אם מעלים מתח לרכיב - קיים סיכוי ממשי לקיצור חייו של הרכיב ואפילו לשריפתו (אחריות בד"כ לא מכסה מקרים כאלה).

יש לציין שיש רכיבים שמיועדים לביצוע המהרה, כמו מעבדים עם מכפלה פתוחה (סיומת K עבור מעבדי Core i של אינטל), זיכרונות שמסוגלים לעבוד בתדר הגדול מ 1600MHz וכמובן ערכות שבבים שמיועדות להמהרה (בד"כ - סדרות Zxx עבור מעבדי אינטל).

בכל מקרה, אני מציע שאם אתה לא זקוק לכל טיפת ביצועים שניתן לסחוט מהמחשב, ואם אתה לא מוכן לקחת את הסיכון בקיצור חיי הרכיבים או שאתה לא רוצה להשקיע כסף נוסף בקירור למעבד/זכרונות/לוח או ברכיבים שמיועדים להמהרה, אין טעם לעשות המהרה. תרכיב את המחשב הכי איכותי שאתה יכול ותהנה ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים