עבור לתוכן

פרוייקט לפטופ באוטו, רעשים סטטים מכרטיס קול בחיבור הלפטופ לחשמל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סובארו B4 .

לרכב הנ"ל יש בעיה לשתול פאנל דואלי.

רכשתי כרטיס קול 5.1 של קריטיב שמתחבר יו אס בי.

חיברתי את הכל למגברים .

הכל עובד מעולה!

כשמחברים את המחשב הנייד לטעינה דרך שקע המצת מתחיל לזרום רעש מציק ביותר לרמקולים.

מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה?

תודה מראש.

פורסם

א. להחליף את המטען של הלפטופ למטען 12V

א. לא לחבר את הלפטופ לשקע המצת מלכתחילה, אלא להשתמש בשנאי נורמלי...

פורסם

כנראה שהשנאי פשוט גרוע, נסה להחליף מטען/מתאם לאחד טוב יותר...

עם איזה מטען אתה משתמש?

פורסם

לא נראה לי קשור לספק הכוח - החשמל שיש באוטו מלוכלך ביותר והספק של הלפטופ מסנן אותו טוב - כפי שניתן לראות כשאתה מנגן ברמקולים של הלפטופ עצמו. כשאתה מחבר את המגבר הרעש מצתרף דרך ה "אדמה" - מארז מתכתי של האוטו בדרך למגבר

כדיי לפתור את זה תוסיף שנאי מפריד 1:1 בקו של הול בין הלפטופ והמגבר (יש מתאמים מוכנים, אבל בכל מקרה אין בהם אף רכיב אלקטרוני חוץ מהשנאים עצמם - יש 2 שנאים כדיי להעביר סטריאו)

יש כאלה ב ebay במחיר מופקע לחלוטין, תבדוק בחנויות אלקטרוניקה/סאונד בארץ אם יש את המתאם המוכן או את השנאים עצמם

פורסם
לא נראה לי קשור לספק הכוח - החשמל שיש באוטו מלוכלך ביותר והספק של הלפטופ מסנן אותו טוב - כפי שניתן לראות כשאתה מנגן ברמקולים של הלפטופ עצמו. כשאתה מחבר את המגבר הרעש מצתרף דרך ה "אדמה" - מארז מתכתי של האוטו בדרך למגבר

בעיה בהבנת הנקרא?

תקרא את ההודעה שלו שוב.

פורסם

הוא הבין טוב מאוד, הוא מדבר על משהו אחר - והוא ככל הנראה צודק.

לפתור את הבעיה ולהתעסק עם ה ground loop הזה עלול להיות מורכב או יקר.

לכן הצעתי מראש לעבור לשנאי 12V נפרד שלא אמור לגרום לבעיה.

אגב, קומבינה אפשרית (לא מומלץ!) תהיה לחבר את ההארקה של המערכת עם שקע המצת, ובכך לעקוף את כל הבלאגן הזה.

אבל הפתרון הפשוט הזה עלול להתברר כמסובך, בעיקר אם אין לך את הידע להבין בדיוק מה מחובר לשם כי זה יכול לדפוק דברים אחרים...

פורסם

בעיה בהבנת מעגל חשמלי ? כשספק הכוח לא מחובר אין מסלול שבו ההפרעות מהכוח יכולות לעבור ליציאה של הקול

פורסם
  • מחבר

אני אסביר שוב...

כשאני מחבר את הלפטופ מבלי להטעין אותו (זה מה שאני עושה לרוב ומשתמש בנייד עד שהסוללה נגמרת)

זה עובד מעולה.

לפני שהסוללה נגמרת אני מחבר את המטען האוניברסלי לרכב אל הלפטופ ואז נוסף רעש מציק לכל הרמקולים..

בווליום גבוהה כמעט ולא שומעים אותו..

כשמנמיכים זה מציק באופן מחריד...

ניסיתי גם להביא ממיר מתח ןלחבר את השנאי המקורי של המחשב , הבעיה חוזרת על עצמה.

פורסם
הוא הבין טוב מאוד

לא, הוא לא הבין כלום. יש לו בעיה בהבנת הנקרא.

הוא כתב: "כפי שניתן לראות כשאתה מנגן ברמקולים של הלפטופ עצמו. כשאתה מחבר את המגבר הרעש מצתרף"

שזה פשוט לא נכון, זה לא מה שפותח הדיון כתב. הוא כתב שגם דרך המגבר הכל בסדר - אין קשר למגבר לעומת הרמקולים של הלפטופ עצמו. החיבור למגבר בסדר גמור. הבעיה היא נטו בחיבור לחשמל של הלפטופ - כשהוא עובד על הסוללה הפנימית שלו (כולל חיבור למגבר ברכב!) הכל עובד כמו שצריך.

פורסם

הוא הבין כמו שצריך והתשובה שלו נכונה, הכל תלוי בהארקה/אדמה.

מינוס של רכב והתקלות שלו יכולות לחרפן אותך.

למשל יש כמה כללים כשמרכיבים מערכת סטריאו עם מגבר ברכב.

1. להרכיב את המגבר על פלטת עץ כדי שלא יגע בגוף הרכב.

2. להעביר חיווט חשמל מקדמת הרכב בצד אחד דרך מדרכות הרכב ואת כבלי ה-RCA בצד השני(עדיף לא ליד צמות מערכת החשמל) כדי לא לקבל השראה.

מינוס למגבר חשוב חשוב כבל מינוס עבה וקצר כמה שיותר שיתחבר עם סופית לגוף הרכב לאחר ששפשפנו והורדנו את צבע הרכב.

יש עוד כללים אבל אם לא תבצע את כל אלו תקבל צליל שריקה בכל פעם שתלחץ על הגז דרך הרמקולים.

בקיצור הבעיה של הבחור במינוס.

פורסם

כשהמחשב עובד על סוללה ומחובר לרמקולים של הרכב, יש חיבור יחיד בינו לחשמל של הרכב - כבל האדיו

כשהמחשב עובד על החשמל של הרכב ומנגן מהרמקולים של עצמו, יש חיבור יחיד בינו לחשמל של הרכב - כבל החשמל

כששתי הכבלים מחוברים בו זמנית נוצר מעגל סגור בין המחשב והרכב דרך 2 הכבלים, שמאפשר להפרעות מהרכב (מערכת הצתה וכו') ומהמטען של המחשב הנייד להצתרף לאות האודיו המקורי

צריך גם ציור ?

פורסם
  • מחבר
הוא הבין כמו שצריך והתשובה שלו נכונה, הכל תלוי בהארקה/אדמה.

מינוס של רכב והתקלות שלו יכולות לחרפן אותך.

למשל יש כמה כללים כשמרכיבים מערכת סטריאו עם מגבר ברכב.

1. להרכיב את המגבר על פלטת עץ כדי שלא יגע בגוף הרכב.

2. להעביר חיווט חשמל מקדמת הרכב בצד אחד דרך מדרכות הרכב ואת כבלי ה-RCA בצד השני(עדיף לא ליד צמות מערכת החשמל) כדי לא לקבל השראה.

מינוס למגבר חשוב חשוב כבל מינוס עבה וקצר כמה שיותר שיתחבר עם סופית לגוף הרכב לאחר ששפשפנו והורדנו את צבע הרכב.

יש עוד כללים אבל אם לא תבצע את כל אלו תקבל צליל שריקה בכל פעם שתלחץ על הגז דרך הרמקולים.

בקיצור הבעיה של הבחור במינוס.

אבל זה לא קורה כשהמחשב לא מחובר לחשמל..

חוץ מזה שיש לי סט של חוטים 0 גייג' (עבים במיוחד)

והמינוס מגיע ישירות מהמצבר...

הrca's עוברים בצד אחד ושאר חוטי החשמל מהצד השני.

זה עדיין קשור ?

כשהמחשב עובד על סוללה ומחובר לרמקולים של הרכב, יש חיבור יחיד בינו לחשמל של הרכב - כבל האדיו

כשהמחשב עובד על החשמל של הרכב ומנגן מהרמקולים של עצמו, יש חיבור יחיד בינו לחשמל של הרכב - כבל החשמל

כששתי הכבלים מחוברים בו זמנית נוצר מעגל סגור בין המחשב והרכב דרך 2 הכבלים, שמאפשר להפרעות מהרכב (מערכת הצתה וכו') ומהמטען של המחשב הנייד להצתרף לאות האודיו המקורי

צריך גם ציור ?

יש פתרון למצב הזה?

--------------------------

תמונות:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/v/1208872_10201015707693044_1630552627_n.jpg?oh=f43162adcc1d8c48a132ae443b2d2e25&oe=522C6415&__gda__=1378687773_cb4240231070b68bbe91420759862ce8

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1291601_10201015707493039_1966410960_n.jpg?oh=5be8bb6e58ca07343fbd9d5e51de8f39&oe=522C37A7&__gda__=1378713301_4a6fac9c503361314a84e70090889557

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/v/565889_10201016948004051_1388817831_n.jpg?oh=e848c990b63cbf36b6587b5f3a9033f4&oe=522C6580&__gda__=1378672614_63564285afcdc493b20792000a7ab5ef

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/962985_10201016947124029_2052607959_n.jpg?oh=aeebc54051e47ba75dffbb25f25e7f44&oe=522C669E&__gda__=1378663267_53b795294bf1074785860d9d6387f7ef

פורסם

במקרה הזה זה לא קשור למגבר, זה קשור להארקה שנותן המטען למכשיר עצמו כמו שהסביר בינארי.

אני זוכר שהיתה לי בעיה דומה עם DVD נייד שחיברתי למצית לטעינה והוצאתי ממנו קול.

ממליץ לך על קארספורום שם יוכלו לעזור לך יותר לעומק.

אני לא זוכר איך נפתרתי מזה(היה לפני איזה 8 שנים).

פורסם

אם אכן זה הבעיה (בדיקה פשוטה : יש את הרעש כשהלפטופ בחשמל אבל מנגן מהרמקולים שלו ? אם אין רעש במצב הזה אז הבעיה שלך היא אכן לולאת אדמה), הפתרון הוא להפריד את יציאת הקול - יש כמה דרכים אפשריות :

אם כרטיס הקול שלך הוא USB, תחבר אותו דרך USB isolator כמו זה :

http://www.ebay.com/itm/USB-Isolator-Built-in-DC-DC-Support-Low-Full-Speed-and-usb-off-mode-/111119735839

http://www.ebay.com/itm/Full-speed-USB-2-0-isolator-with-build-in-power-transfer-/161087654455

בעיות אפשריות : חלק מהמתאמים האלה לא בדיוק מעבירים 480Mbit/s מלאים (מהירות של Hi Speed USB2.0). תבדוק מה המהירות שהכרטיס קול שלך צריך ותוודא שה USB isolator תומך במהירות הזאת. בחלק יש ג'אמפרים/מפסק לשינוי מהירות

יש שנאים ל audio שהם 1:1 כלומר לא משנים את המתח. יש מתאם שמורכב מ 2 שנאים כאלה (2 בשביל סטריאו, 4 בשביל quad וכו) שאתה מחבר בין הלפטופ והמגבר והוא מסדר את זה. אתה יכול להשתמש אם מתאם מוכן או לקנות את השנאים עצמם ולחבר להם line in/line out, או אפילו לקמבן בעצמך אחד כזה אם שנאים רגילים של 240V-12V וכאלה (2 שנאים זהים שמחוברים אחד נגד השני)

בכללי זה נקרא audio isolation transformer או hum killer. יש כמה ב ebay אבל הם במחירים לא הגיוניים ואני חושב שיותר זול בהרבה להכין לבד מכמה שנאים

בעיות אפשריות : לדברים האלה יש נקודה חלשה והיא באסים - ככלל ככל שהשנאי גדול וכבד יותר הוא אמור להתמודד טוב יותר אבל לא יודע אם הוא יתן את הבאסים שאתה רוצה

והאפשרות הכי כבדה היא לשים את השנאי בכבל החשמל של הלפטופ, אבל אתה לא תוכל להשתמש אם מטען לפטופ של 12V אלא תצתרך להמיר מ 12 ל 240 V AC, לשים שנאי הפרד מגן על ה 240V (וזה שנאי הרבה יותר גדול מהמתאם USB או audio), ואז ממנו המטען המקורי של הלפטופ

פורסם
  • מחבר
אם אכן זה הבעיה (בדיקה פשוטה : יש את הרעש כשהלפטופ בחשמל אבל מנגן מהרמקולים שלו ? אם אין רעש במצב הזה אז הבעיה שלך היא אכן לולאת אדמה), הפתרון הוא להפריד את יציאת הקול על ידיי שנאי

יש שנאים ל audio שהם 1:1 כלומר לא משנים את המתח. יש מתאם שמורכב מ 2 שנאים כאלה (2 בשביל סטריאו, 4 בשביל quad וכו) שאתה מחבר בין הלפטופ והמגבר והוא מסדר את זה. אתה יכול להשתמש אם מתאם מוכן או לקנות את השנאים עצמם ולחבר להם line in/line out

בדקתי ב ebay כדיי לתת לינק אבל מה שאני רואה שם במחירים שנראים לא הגיוניים ברמות בשביל שנאי פשוט, אם אתה מחפש באינטרנט בכללי זה נקרא audio isolation transformer או hum killer

אפשרות אחרת היא לשים את השנאי בכבל החשמל של הלפטופ, אבל אז זה יהיה סתם גדול וכבד כי אתה לא תוכל להשתמש אם מטען לפטופ של 12V אלא תצתרך להמיר מ 12 ל 240 V AC, לשים שנאי הפרד מגן על ה 240V (וזה שנאי הרבה יותר גדול), ואז ממנו המטען המקורי של הלפטופ

אתה מדבר על זה:

http://www.ebay.com/itm/NEW-PYRAMID-NS21-20-AMP-CAR-AUDIO-RCA-NOISE-SUPPRESSOR-ISOLATION-TRANSFORMER-20A-/130984825373

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים