עבור לתוכן

.........

Featured Replies

פורסם

.........

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

סביר מאד להניח שבעיות המחשב שלך נגרמות מהקבלים הנפוחים. למה הם מתנפחים/מתפוצצים? אולי הם מקבלים מתח גדול מדיי או שפשוט הגיע זמנם (רובם נראים דומים, אז אפשר להניח שכולם מאותו יצרן). האם הבעיה יכולה להיגרם מספק הכח? כנראה, אבל גם ייתכן שמשהו לא בסדר בלוח עצמו והוא שולח מתחים גדולים מדיי לקבלים.

מה אפשר לעשות? אם אין לך אחריות (ואני מניח שאין), ואתה רוצה להמשיך להשתמש בלוח הזה, אתה תהיה חייב להחליף את הקבלים. אפשר לעשות את זה בעצמך, אבל רצוי שתיקח את הלוח למישהו שזה התחום שלו (למשל - טכנאי טלויזיות). צריך לזכור שלקבלים אלקטרוליטים יש כיוון (יש להם רגל פלוס ורגל מינוס) ולכן חשוב לחברם בכיוון הנכון. אם אתה מרגיש שאתה יכול לבצע את ההלחמות האלו בעצמך (בלי לקצר שום דבר), אז אין לך יותר מדיי מה להפסיד (המחשב שלך בקושי עובד גם ככה). בכל מקרה, יש להחליף את הקבלים בקבלים חדשים בעלי אותם יחידות (על כל קבל אמור להיות רשום הערך שלו בפראד).

אפשרויות אחרות - לקנות לוח אחר (חדש אם תמצא, אבל סביר להניח שתוכל להשיג רק משומש), או להחליף את כל המחשב, אבל אלו האפשרויות הפחות רצויות.

בלי קשר למקרה הספציפי שלך, מאד מומלץ לקנות לוח עם קבלים מוצקים בלבד (למדתי את זה מניסיון בדרך הקשה אחרי החלפה של 5 לוחות אם ב-3 חודשים).

פורסם

^ אני עוד לא ראיתי לוח אם שמכיל אך ורק קבלים קרמיים.

אכן אם אין לך שתי ידיים שמאליות אז ניתן להחליף לבד את הקבלים.

מאוד ממליץ לא להשתמש בספקים ג'נריים - גורמים להרבה נזק למרכיבי המחשב.

פורסם
^ אני עוד לא ראיתי לוח אם שמכיל אך ורק קבלים קרמיים.

לא התכוונתי לקבל קרמי, התכוונתי לקבל שהחומר שבתוכו הוא מוצק ולא נוזל/ג'ל.

זה הלוח שלי:

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2456#ov

לפני כמה שנים היה לי לוח ל Socket A, שהייתי צריך להחליף אותו 5 פעמים בגלל קבלים שהתנפחו. למעשה, באחד המקרים החלפתי את הלוח בחנות, ויום למחרת כבר חזרתי לחנות כדי שיחליפו לי אותו שוב. זאת הייתה תקופה שבה כל יצרניות הלוחות קנו קבלים זולים והתוצאה בהתאם. מאז אני לא מוכן לקנות רכיבים עם קבלים "רגילים".

אכן אם אין לך שתי ידיים שמאליות אז ניתן להחליף לבד את הקבלים.

קח בחשבון שהוא צריך מלחם מתאים (עם ראש דק), קבלים מתאימים, לזכור את הכיוון של כל קבל וכמובן - לדאוג שבהלחמה הוא לא ייקצר שום דבר או ישרוף משהו. בנוסף צריך בדיל. אם אין ברירה או שלא משתלם להשקיע כסף בלוח חדש אז עדיף לנסות את זה בעצמך. במקרה הכי גרוע - הלוח לא יעבוד יותר, אבל לפחות תצבור ניסיון בהלחמה. אבל אם הלוח חשוב והמחיר מתאים, עדיף לקחת אותו לבעל מקצוע שיעשה את זה כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

.........

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

לפי מה שכתבת ולפי התמונות הלוח שלך הוא כנראה זה:

http://www.msi.com/product/mb/G31M3-F.html

או זה:

http://www.msi.com/product/mb/G31M3-F--FSB-1600-.html

בכל מקרה, מדובר בלוח לסוקט 775 הכולל כרטיס גרפי מובנה ושמבוסס על ערכת השבבים G31. נכון, לוחות כאלו כבר לא נמכרים, אבל ראיתי שעדיין מוכרים לוחות המבוססים על ערכת השבבים G41 לסוקט 775 ושכוללים כרטיס גרפי. אין סיבה שלוחות כאלו לא יתאימו לחומרה שלך (למרות שלא פירטת בדיוק מה יש לך). אז לפני שאתה משקיע כסף בתיקון הלוח שלך, אולי כדאי לך לקנות לוח חדש וזהו. מצד שני, העלות היא כ 300-400 ש"ח ללוח כזה (תלוי בדגם ובחברה), אז אולי זה בכלל ישתלם לך להחליף את כל המחשב (לוח, מעבד וזיכרון).

פורסם
  • מחבר

.........

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

אל תתחיל עם זה בכלל אם אין לך מלחם שמגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד.

מלחם רגיל לא יזיז כאן כיוון שרוב החום יתפזר לשאר המעגלים ולהתיך את הבדיל שעל הקבלים יהיה כמעט בלתי אפשרי.

למעשה לפני כמה חודשים ניסיתי לתקן לחבר לוח כזה בדיוק של MSI, הזמנו קבלים ללוח אם מ-EBAY, נלחמנו שעתיים עם הקבלים כדי להוציא אותם וכל זה עם מלחם מעולה של Weller.

לבסוף הלכנו לאחת המלחימות אצלי בחברה שעשתה אתה זה ב10 דקות עם מלחם חזק במיוחד.

בסוף כל ההחלפה הלוח לא עבד ולא הראה סימני חיים.

אם זה היה תלוי בי לא הייתי משקיע שקל בלוח ישן כזה.

תחליף לוח וספק ושלום על ישראל, אחרת ילך לך עוד לוח או אפילו רכיב אחר.

פורסם
  • מחבר

.........

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

זה לא שזה לא ניתן לעשיה, כבר החלפתי קבלים בלוח אחר וכן עבד.

פשוט שהמאמץ הזה לא משתלם, חפש לוח ביד 2 תוכל למצוא כאלו באיזור ה100₪.

מניסיון הבעיה עם הקבלים בשילוב עם ספק ג׳נרי רק תחמיר.

פורסם
  • מחבר

.....

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

לא הלחמה מורכבת ולא כלום, תחמם את המקום אם 2 מלחמים והרבה בדיל ותוציא את הקבל

קבלים להחלפה - שיהיו אותו uF או יותר גבוה, אותו מתח או יותר גבוה, Low ESR, ומיצרן אמין כמו Elna, Sanyo, Fujitsu, Nippon Chemicon, Rubycon, Panasonic

פורסם

לא שווה את המאמץ, ב50-100₪ הוא יכול לקנות לוח דומה ביד 2.

הקבלים עולים בסביבות 40-50 ₪.

פורסם
  • מחבר

.....

נערך על-ידי Asi76017

פורסם

חיפשת פה במדור יד שניה באתר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים