עבור לתוכן

בעיה - המחשב נדלק אך מבצע ריסטרט כמעט מייד

Featured Replies

פורסם

היי חברים, קודם כל אני מצטער אם כבר נשאל פה על התקלה הזאת, לא מצאתי בנעוץ.

אז זה הסיפור: לפני בערך שבועיים המחשב התחיל לעשות ריסטרט (בתוך מערכת הפעלה) אחרי כמה זמן של שימוש. אחרי פעמיים שזה קרה גיליתי שהמאוורר של המעבד בקושי זז והסיבה היא התחממות יתר. העברתי את המחשב לחבר שעוסק בתחום, לא היה לו את החומרים לתיקון אז הוא העביר לאיש מקצוע אחר שטען שהבעיה הייתה המשחה התרמית (והחליף אותה) [בעוד שאני חשבתי שיהיה צורך להחליף את המאוורר כולו].

ביקשתי מהחבר שיבדוק את המחשב, הוא אמר שהמאוורר עובד כמו שצריך ומע' ההפעלה עלתה והכל בסדר, וקיבלתי את המחשב חזרה.

כשניסיתי להפעיל בעצמי, אף אחד מהתקני הקלט/פלט לא הראה סימני חיים, המחשב השמיע רצף צפצופים שלפעמים פסק אחרי בערך 20 ולפעמים לא פסק בכלל עד שכיביתי אותו.

אחרי התיעצות קלה (ורצף של חיפושים בגוגל) איפסתי את הCMOS ע"י הוצאה והחזרה של הבטריה, ניתקתי הכל מהמחשב, ניתקתי את הRAM וניסיתי לחבר את הסטיקים אחד אחד ולראות אם הצפצופים יפסיקו - והם פסקו.

עכשיו כשאני מדליק את המחשב עדיין אף אחד מהתקני הקלט/פלט לא מגיב, אין צפצופים בכלל, ותוך 3-5 שניות המחשב מבצע ריסטרט (מתכבה לרגע ונדלק שוב).

מפרט:

לוח אם gigabyte ga ep43 ds3l

מעבד intel Q6600

כרטיס מסך אני לא זוכר בדיוק, זה nvidia Geforce די ישן (מהתקופה של המעבד..)

ספק כוח - ATX-550WCE-P4

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לאתר את הבעיה (ואולי את הפתרון)

תודה!

פורסם

בפעם הבאה שהמחשב משמיע את הצפצופים תנסה לספור אותם (יש להבדיל בין קצרים לארוכים) כי יש לזה משמעות, וזה יצביע על התקלה.

אם המחשב עלה אצל החבר ואצלך לא, אז כנראה שמשהו רופף בחיבורים או פשוט לא יושב טוב.

נסה את הדברים הבאים:

א. להוציא את זכרונות ראם ואת הכ.מסך ונקה בעזרת מחק רגיל את החיבורים שלהם.

ב. נתק וחבר את כל החיבורים מחדש.

ג. שלב זה דורש חומרת ספיר נוספת. במידה ויש - נתק כל אחד מהרכבים והחלף אותו באחד אחר, בשאיפה למצוא את הרכיב הבעייתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי הצפצופים - ניסיתי לספור אבל כמו שאמרתי הם לא הפסיקו (אבל הם היו קצרים).

ניסיתי את מה שאמרת, מלבד זה שאין לי חומרה נוספת כרגע ושלא הצלחתי להוציא את הכרטיס מסך.. הבעיה עדיין נשארה.

ניסיתי גם לעבור על כל הכבלים בפנים ולהדק אותם, לא עזר.. מה שכן, הכרטיס מסך טיפה רופף ואני לא בטוח שזה תמיד היה ככה. פשוט לא הצלחתי להדק אותו..

פורסם

לכרטיס מסך יש פין בטחון על הסלוט של לוח אם שננעל ותופס אותו. תסתכל על מקום החיבור ותנסה למצוא אותו. צריך לשחרר אותו בשביל להוציא את הכרטיס.

אם אתה לא מצליח לעשות זאת לבד, סתכל סרטונים ביוטוב איך עושים זאת נכון או תשאל ממישהו שיודע שיעזור לך. בכל מקרה על תנסה למשוך אותו החוצה עם הרבה כוח.

אני ממליץ לעשות את אותה הפעולה עם מחק גם על הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

אוקי הצלחתי להוציא אותו, ניקתי את המגעים ואת המאוור שלו והחזרתי, התוצאה זהה.. ניסיתי גם להדליק את המחשב בלי הכרטיס מסך, עדיין אותו מצב :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים