עבור לתוכן

זקוק ללוח אם וזכרונות למחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

קודם כל 1155 זה הסוקט של המעבד, לא הצ'יפסט. הצ'יפסט היא ערכת השבבים עליה מבוסס הלוח (היום מדובר בשבב אחד גדול על הלוח, פעם היו שני שבבים).

הביוס הוא למעשה firmware, כלומר תוכנה שנמצאת בזיכרון קבוע (ROM), כלומר בחומרה. למעשה מדובר באופן של פונקציות/שגרות שמיועדות לבצע דברים בסיסיים, כמו טיפול בקלט מהמקלדת והדפסה למסך, אבל זה לא חשוב כרגע. מה שחשוב הוא שאת התוכנה הזו ניתן לעדכן.

עדכונים לביוס מוציאים מכמה סיבות, שכוללים תיקון באגים שהתגלו ותמיכה בחומרה חדשה. במקרה של מעבדים, מה שקורה הוא שיצרן הלוח לא יכול לפתח את הלוח עבור מעבדים שעדין לא קיימים. לכן כאשר יוצאים מעבדים חדשים המתאימים פיזית וחשמלית ללוח, יש להוציא עדכון לביוס כדי שהוא יידע לעבוד עם המעבדים החדשים. אם הלוח לא יידע לעבוד/לתקשר עם המעבד החדש, הוא פשוט לא יידע מה לעשות והמחשב לא יעבוד (הוא אולי יידלק, אבל כנראה לא תראה כלום על המסך).

את העדכון לביוס ניתן לעשות רק כאשר המחשב פועל, כלומר כאשר יש מעבד שהלוח מכיר. היום זאת פעולה יחסית פשוטה - להפעיל את התוכנה המתאימה של הלוח, ובחלק מהמקרים היא תוריד לבד את העדכון האחרון מאינטרנט ותעדכן את הביוס. לא ניתן לעשות עדכון לביוס כאשר אין מעבד מותקן או כאשר מותקן מעבד אשר הביוס לא מזהה (פעם ניתן היה לפרק את השבבים של הביוס ולקחת אותם לצורב שבבים בכדי לעדכן את הגירסה שלהם, אבל היום רוב שבבי הביוס מולחמים ללוח, כך שזו לא אפשרות).

הסיבה שייתכן ותקבל לוח עם ביוס לא מעודכן - ייתכן שלחנות נשאר במלאי לוח מלפני שנה, שהביוס שלו לא מעודכן לגירסה האחרונה. זה מאד לא סביר, אבל לא בלתי אפשרי.

אם הביוס שלך מעודכן, אבל המחשב לא עולה, סימן שמשהו לא בסדר.

פורסם

קודם כל לא קראתי את כל השרשור לכן תסלחו לי..

הנה לוח מעולה ל-HTPC הוא מעט יקר אבל כולל WIFI:

http://www.tms.co.il/product/12152

פורסם

מה רע בלוח של

Asrock ?

יש לי אותו כ-HTPC והוא מצויין

פורסם

הדרישות שלו מהלוח:

צריך יציאה HDMI איכותית מאוד

צריך חיבורי USB3 + 2

SATA III

מיקרו ATX

סוקט 1155 שיתאים ללוח שלי

הוא גם ציין פה שהוא לא מעוניין בלוח של ASRock. שאר המפרט שלו:

מעבד - ntel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155 - מחיר - 520 ש''ח

קירור - Arctic Freezer 11 LP - מחיר 80 ש''ח

מארז - silverstone ML04B - מחיר - 390 ש''ח

ספק - SeaSonic 430W S12II-430 Retail - מחיר 260 ש''ח

זכרונות - Corsair 1x4GB DDR3 1333Mhz Value - מחיר 165 ש''ח

כונן קשיח - SSD Samsung 840 Series MZ-7TD120B 120GB 2.5" Sata 3 - מחיר - 525 ש''ח

הלוח שהוצע GA-H77N-WIFI:

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4338

הלוח הזה מאד קטן (mini-ITX), והוא קטן יותר מ Micro-ATX, אבל הוא נראה לוח שמאד מתאים ל HTPC - יש לו 2 יציאות HDMI ויציאת DVI. פחות רלוונטי, אבל עדיין נחמד שיש - כרטיס רשת WIFI, חיבור Bluetooth ו-2 כרטיסי רשת. בנוסף יש רק חריץ הרחבה אחד, שהוא PCI-Express X16 3.0, כך שיהיה ניתן להוסיף כרטיס מסך במידת הצורך. מהביקורות שראיתי נראה שמדובר בלוח טוב.

דבר נוסף - הלוח תומך במעבד החל מגירסת הביוס F2, ששוחררה יומיים אחרי גירסת F1, כך שדיי בטוח שהלוח יתמוך במעבד Core i3 3220 בלי צורך בשום עדכון (לא נראה כי הופצו לוחות עם גירסת ביוס F1 בכלל).

פורסם
הדרישות שלו מהלוח:

הוא גם ציין פה שהוא לא מעוניין בלוח של ASRock.

לא ראיתי שהוא לא מעוניין בלוח של אסרוק

בסה"כ מדובר בחברה השלישית בגודלה בעולם עם מוצרים מצויינים

פורסם
הלוח ששמתי עין עליו

Gigabyte GA-H77M-D3H

הכי זול שיש לH77, (שלא Asrock))

מזה הסקתי שהוא לא מעוניין בלוח של ASRock.

אני זוכר ש ASRock רק נכנסה לשוק והמוצרים שלה לא נחשבו איכותיים במיוחד. למעשה, היא הייתה ידועה כחברה שמייצרת כל מיני שילובים מוזרים ("קומבינות"), כמו לוח אם שאפשר לחבר לו כרטיס שהוא סוקט למעבד אחר, וכן כל מיני שילובים של זיכרונות (DDR ו DDR2 באותו הלוח אם אני זוכר נכון). אני מניח שבמהלך השנים החברה הפכה לאיכותית יותר, אבל יש כאלה שעדיין זוכרים דברים כאלה. בכל מקרה, מדובר בחברה שהיא חדשה יחסית לחברות כמו Gigabyte ו Asus.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים