עבור לתוכן

זקוק ללוח אם וזכרונות למחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

אהלן,

רכשתי את המעבד

[h=1]Intel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155[/h]ומארז

‏SilverStone Milo ML03 Micro ATX HTPC Case Black No PSU‎

זקוק לזכורונת ולוח אם.

המחשב הוא HTPC למטרות בלוריי מלאות ולא תלת מימד

אשמח להמלצה ללוח אם והסיבה לכך.

כמובן שארצה בעתיד הרחוק אפשרות לשדרוג.

פורסם

בקשר לשידרוג עתידי, למרות שכבר קנית מעבד מדור שלישי לסוקט 1155, אתה צריך לדעת שאינטל כבר החליפה סוקט ל 1150, המתאים לדור הרביעי של מעבדי ה Core i. זה אומר שבעתיד הרחוק השידרוג שלך יידרוש קניית לוח ומעבד חדשים (וכנראה גם זיכרונות DDR4), או שתצטרך לחפש מעבד חזק יותר לסוקט 1155 (כנראה משומש). עם הסוקט הנוכחי, תוכל לשדרג לכל היותר למעבד Core i7 מדור שלישי (Ivy Bridge) מסדרת Core i7-37xx.

רק שיהיה ברור - קנית מעבד טוב, ולא נדפקת יותר מאף צרכן אחר של Intel, שכן יש להם נטייה להחליף סוקטים כמעט בכל שחרור של דור מעבדים חדש, ככה שכולם נדפקים באופן שווה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

שמח לחיזוק ש\רשמת לי.

בכל מקרה, איזה לוח אם כדאי לרכוש? B75? או H77? מיקרו ATX צריך.

כמו כן זכרונות מה כדאי, 4GB סטיק אחד, במהירות 1600 או 1333? לא מתכנן אוברקלוק. נטו צרכי HTPC.

פורסם

מכיון שאין הרבה הבדל בין ערכות השבבים מבחינת ביצועים (הביצועים תלויים בעיקר במעבד, שמחובר ישירות לזיכרון, כולל ליבה גרפית וכד'), עדיף ללכת על ערכת השבבים בעלת התכונות הכי טובות עבורך (למשל - כמו חיבורי SATA 3 או USB 3). סביר להניח שלוח המבוסס על ערכת השבבים B75 יספיק לך, אבל יש לבדוק את תכונות הלוח עצמו לפני הקנייה, וכמובן את המחיר...

בקשר לזיכרון - בלוחות המיקרו בד"כ יש מקום רק ל-2 מודולי זיכרון, כך שאם תרצה לאפשר שידרוג עתידי עדיף שתלך על מודול אחד בגודל 4GB (או יותר) כפי שחשבת. בקשר לתדירות - אם ההבדל במחיר משמעותי - לך על ה 1333MHz. אם ההבדל במחיר קטן - קנה את ה 1600MHz.

פורסם
  • מחבר

תודה,

אשמח על המלצה מKSP על דגם של 4GB במחיר סביר - מבחינת ביצועים מה ההבדל בין התדרים, כי ישנם דגמים של 4GB בתדר 1333 במחיר של 4GB בתדר 1600.

לגבי לוח אם, אני נורא מתעכב עם הבחירה, בסה''כ כל חברה מציגה את היכולות שלה, וישנם לוחות B75 שכמעט מגיעים למחיר של לוח H77. אני מסתכל בעיקר אצל ג'יגבייט ואסוס. שלהבנתי המובילים בתחום (למרות של MSI ).

שום תכנונים של נטו HTPC, לא RAID.

רק מערכת מהירה וחזקה ואני מוסיך גם כונן SSD.

פורסם

לדעתי בלבד באופן כללי, אם המחיר לכל הלוחות היה זהה, היה עדיף ללכת קודם על לוחות מבוססי Z77, אח"כ על לוחות מבוססי Z68, לוחות מבוססי H77, לוחות מבוססי B75, לוחות מבוססי H67 ולוחות מבוססי P67.

השוואה בין ערכות השבבים מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/64030,64024,52810,52807,64018,52816

אני בטוח שיש פה בפורום אנשים שיעדיפו סדר עדיפות אחר, אבל באופן מעשי אין ממש הבדל בין הלוחות במיוחד לאור הדרישות שלך, שכן רוב התכונות החשובות נקבעות ע"י המעבד ולא ע"י הלוח. כמובן שיש תכונות נוספות שנקבעות ע"י יצרן הלוח (בקרים נוספים, קבלים איכותיים יותר וכד'). אתה צריך לבדוק מה בדיוק אתה רוצה.

הערה: מכיוון שכבר יש לך מעבד, חשוב לוודא שהלוח אותו תקנה יתמוך בו (יש פה בפורום הזה דיון על מקרה דומה שבו הלוח לא התאים למעבד שנרכש).

בקשר לזיכרון - אני הייתי לוקח את הזיכרון של 4GB הכי זול שניתן למצוא, בהנחה שמדובר בחברה מוכרת ושיש אחריות ארוכה (לכל החיים). ההבדלים במחיר כנראה נובעים מזמני האחריות, ובעיקר מהתזמונים (ככל שהם נמוכים יותר, כך הזיכרון יותר טוב). בד"כ לא תהיה לך בעיה עם הזיכרון וסביר להניח שכל זיכרון שתקנה יעבוד, אבל ידועים מקרים של אי תאימות בין לוח האם לזיכרון, וזה דבר שיש לבדוק. באתר של KSP, לפחות בחלק מהדגמים מצויינת התאימות של הזיכרון לערכות השבבים. האם זה אומר שמודולי הזכרונות האלו מוגבלים לערכות שבבים מסויימות בלבד - כנראה שלא, אבל זה דבר שיש לבדוק. הזיכרון של Kingston כמעט בוודאות יעבוד לך בכל לוח, אבל ההפרשים בין המחירים הם דיי קטנים (בטווח של בין 155 ש"ח ל 190 ש"ח למודול של 4GB), ואולי אפשר להשיג תמורה יותר טובה ביחס למחיר (זיכרון 1600MHz עם תזמונים טובים יותר) כמו הזיכרון של Corsair.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

צריך יציאה HDMI איכותית מאוד

צריך חיבורי USB3 + 2

SATA III

מיקרו ATX

סוקט 1155 שיתאים ללוח שלי

ומה עוד חשוב שיהיה??

אשמח ל3 דגמים של לוחות במחיר סביר שאוכל לבחור

לגבי זכרונות - לא ההבנתי, תחילה רשמת שככל השהתזמון נמוך יותר (המגה הרץ) ככה הזכרון מהיר יותר

לאחר מכן רשמת שככל שהתזמון גבוה יותר הזכרון מהיר יותר

פורסם

טוב, מחיפוש ראשוני באינטרנט עולה שרוב לוחות ה Micro-ATX בעלי חיבור HDMI, חיבורי USB 3.0 ו SATA III לסוקט 1155 הם לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z77. מצאתי גם אחד המבוסס על ערכת השבבים B75 (הלוח הוא B75 Pro3-M/MVP של ASRock). בעיקרון אפשר להיכנס לאתר של היצרניות הגדולות (כמו Gigabyte ו Asus) ולראות אילו לוחות מתאימים יש להם. כמה הלוחות האלו טובים ומומלצים - אני לא יודע, בשביל זה צריך לחפש ביקורות. בנוסף לא כל לוח מתאים נמכר בארץ, אז אם אתה מוגבל לחנות ספציפית, זה יעזור לצמצם את טווח האפשרויות (במקרה כזה פשוט יש לבדוק מה מוכרים באותה חנות ואז להחליט מה הכי מתאים).

הערה: זה לא הכי רלוונטי, אבל שמתי לב שבלוחות שראיתי, למרות שהם Micro-ATX, יש מקום ל-4 מודולי זיכרון, דבר שיכול להקל על הוספת זיכרון בעתיד.

פורסם
  • מחבר

הלוח ששמתי עין עליו

Gigabyte GA-H77M-D3H

הכי זול שיש לH77, (שלא Asrock))

B75 אזל כמעט בכל החנויות במרכז.

מה דעתך עליו? חוץ מציפסט אודיו מוזר שיש עליו שאני לא מכיר VIA VT2021 codec הוא נראה אחלה, לא?

פורסם

טוב, זה הלוח GA-H77M-D3H:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4143

או זה (בגירסה 1.1):

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4388

שים לב שיש שתי גירסאות ללוח הזה - Rev 1.0 ו Rev 1.1. אני לא יודע מה ההבדל בינהם (מישהו כתב בביקורת שלו ששינו משהו בבקר ה audio אבל אני לא יודע בדיוק מה עשו שם). סביר להניח שמדובר בתיקונים והתאמות קטנים, אבל אני לא בטוח. אני הייתי הולך על הגירסה הכי חדשה (Rev 1.1) כי סביר להניח שיש בה שיפורים לעומת הגירסה הקודמת.

בעיקרון זה נראה לוח טוב ל HTPC, יש לו יציאת HDMI, שתי יציאות USB 3.0 אחוריות ושתיים קדמיות (למארז בד"כ), ושני חיבורי SATA III. חיבורי ה audio שלו קצת מוגבלים, אבל סביר להניח שאתה תשתמש רק בחיבור ה HDMI גם לתמונה וגם לסאונד, אז זו לא בעיה.

אם אתה קונה את הלוח הזה, יש לדאוג שהוא יגיע עם גירסת BIOS מעודכנת (לפחות F9 כדי לתמוך במעבד שלך).

עברתי על ביקורות ללוח הזה מאתר newegg, ונראה שרוב האנשים מרוצים ממנו. הדברים העיקריים שראיתי שם:

• היו קצת תלונות על גירסאות BIOS ישנות (גירסה F4) ועל כך שה BIOS לא מתאים ל Windows 8 (יש להם גירסת BETA באתר שאמורה טפל בזה, אבל יכול להיות שבגירסאות החדשות יותר הבעיה כבר תוקנה).
  • כמו כן היו קצת תלונות על תצוגת ה BIOS עצמו (חלק לא אהבו אותה במיוחד).
  • נראה שזיכרון של 1600MHz מוגדר אוטומטית כ 1333MHz ויש להגדיר את התיזמונים שלו ידנית בכדי לעבוד ב 1600MHz.
  • מישהו כתב שהייתה לו בעיה עם דיסק קשיח של 2TB וחיבור ה HDMI, ושהוא היה צריך לאפס את הגדרות ה BIOS כדי לתקן את זה.

ביקורות שמצאתי שקשורות ללוח הזה:

http://uk.hardware.info/reviews/2907/eight-intel-h77-motherboards-round-up-affordable-ivy-bridge-systems

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/motherboards/gigabyte-h77m-d3h-1085126/review/1

פורסם
  • מחבר

רוכש מאיבורי, איך אני דואג שזה מעודכן לביוס הכי חדש שיש?

מאמין שלא יהיה להם שמץ על מה אני מדבר.

איך אני בודק לאיזה גרסאת ביוס הוא מעודכן - ואיך אני מעדכן אותו?

הזכרונות שקניתי הם 1333, אז זה מתאים.

זה הקישור

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7666

שאני מקשר לאתר היצרן הוא נותן לי את גרסאת 1.0

אני קצת מתבאס על הלוח, רציתי את הדגם D3H של ציפסט B75, אבל הוא אזל, יש עליו יותר ביקורות.

עדיין הלוח שלקחתי יותר חדש ממנו אבל יקר ב100 שקל.

סה''כ יצא לי מפרט HTPC ב2400 ש''ח! שתכננתי ב1600 ש''ח גג.

מעבד - ntel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155 - מחיר - 520 ש''ח

קירור - Arctic Freezer 11 LP - מחיר 80 ש''ח

מארז - silverstone ML04B - מחיר - 390 ש''ח

ספק - SeaSonic 430W S12II-430 Retail - מחיר 260 ש''ח

לוח אם - Gigabyte GA-H77M-D3H - מחיר 465 ש''ח

זכרונות - Corsair 1x4GB DDR3 1333Mhz Value - מחיר 165 ש''ח

כונן קשיח - SSD Samsung 840 Series MZ-7TD120B 120GB 2.5" Sata 3 - מחיר - 525 ש''ח

חוץ מהלוח ומכונן קשיח, הכל אצלי. רציתי SSD 64 גי'גה, אבל קראתי ונאמר שהוא לא שווה את המחיר כי ככל שהוא גדול יותר ככה הוא מהיר ומשתלם יותר.

נערך על-ידי compman12

פורסם

תתחדש.

בקשר לגירסת ה BIOS - אם לא תקבל לוח עם גירסת BIOS של F9 לפחות, ככל הנראה לא תצליח להפעיל אותו עם המעבד שלך. סביר להניח שתקבל לוח עם גירסת BIOS מעודכנת כי גירסת F9 יצאה לפני יותר משנה, כך שקשה לי להאמין שהלוחות שנמכרים היום יהיו בעלי גירסה ישנה יותר. אני מציע לך לבקש מהחנות שיוודאו מול היבואן שלהם שהגירסה מעודכנת או שלפחות יבטיחו לך שבמידת הצורך הם יעדכנו בשבילך את גירסת ה BIOS (זה ידרוש מהם להשתמש במעבד מתאים).

בקשר לכונן ה SSD - יש פורום מתאים, אבל כמו לכל דיסק קשיח רגיל שמוכרים בשנים האחרונות - הנפח ביחס למחיר הולך וגדל עם הנפח, במקרה של SSD, הדבר נכון כרגע רק עד נפחים מסויימים (250GB בערך) ואח"כ המחיר גדל בצורה לא לינארית. בכל מקרה ה 840 של Samsung הוא כונן SSD מאד מומלץ.

פורסם
  • מחבר

אני לבד יכול לעדכן ביוס?

איך הבחור שבדלפק שמביא לי את הלוח שהזמנתי באיבורי - שהביא לסניף הספציפי שלי את הדגם, איך הוא ידע אם הביוס מעודכן?

תודה רבה סמלול

פורסם

פשוט שיבדוק עם היבואן/המפיץ/מי שהם קונים ממנו את הלוחות ויוודא את זה. בכל מקרה, אני מציע לך לנסות להוציא מהם הבטחה שהם יעדכנו לך את ה BIOS אם הלוח לא יקבל את המעבד שלך. שוב, מדובר במקרה הלא סביר שהלוח יגיע עם גירסת BIOS ישנה. במקרה הכי גרוע (והפחות מוסרי) תמיד יהיה אפשר לקנות מעבד מתאים, לעדכן BIOS ואז להחזיר את המעבד לחנות, אבל סביר מאד להניח שלא תגיע למצב הזה.

וזה שי...

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה

רק שאוכל להבין עד הסוף

במידה והביוס לא מעודכן, אני אתקין עלו את המעבד שלי, ופשוט המחשב לא יעלה?

איך זה יכול להיות אם במפרט של הלוח אם רשום במפורש שהוא תומך בהחלט ב1155 שזה הציפסט של המעבד שלי.

אז מה הרעיון שהם יוציאו לוח אם ביוס שלא מעודכן למעבד שאמור לעבוד עליו בברירת מחדל?

בידה ונאמר לי שהביוס הכי מעודכן שיש (מקווה שיהיה לי מענה מהחנות הנ''ל), ואני מגיע ומערכת לא עולה, ז''א הביוס לא מעודכן (אחרי שששלתי אופציות אחרות שיצאתי אולי בשוק איתם) - אי אפשר לעדכן לבד עם המעבד שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים