עבור לתוכן

מסכת אבך באמת תעזור במקרה של מלחמה כימית?

Featured Replies

פורסם

בהצלחה לכולנו במידה ויקרה משהו בסוף:P

פורסם

בהחלט. אתה לא רוצה שחל"כ כמו גז עצבים למיניהם ישגעו לך את הרצפטורים ויגרמו לך מוות תוך שניות.

פורסם

^ סארין יכול להספג דרך העור עד כמה שאני זוכר .

פשוט מפחיד איזה ארסנל כימי , יש בידיים של הסורי המשוגע הזה .

אלכס , לזכרוני הדבר הכי טוב הוא לאטום חדר ולשהות בו . (הרמטי)

פורסם

התשובה הקצרה לא.

התשובה היותר ארוכה היא תלוי בסוג הגז ותלוי במרחק שלך מהפגיעה. בגז שחודר לעור כשאתה קרוב למקום הפגיעה הסיכויים שלך די נמוכים. בגלל זה חיילים לובשים בגד מגן פחמי שאין לאזרחים. גם לבישת מסכה היא לא תמיד אפקטיבית. אזרחים לא יודעים תמיד ללבוש אותה נכון ולא תמיד אוטמים אותה כמו שצריך.

פורסם

במקרה של חומרים שנספגים דרך העור (כמו סרין באמת) המסיכה אמורה לעקב את הספיגה ככה שיש יותר זמן לקחת אטרופין לא?

(הכוונה שלי היא שאם החומר מגיע למערכת הנשימה אפשר למות תוך 2-3 דקות אבל אם הוא רק נספג בעור ייקח לו יותר זמן לפעול)

נערך על-ידי wombat

פורסם
  • מחבר

הבנתי שאטרופין חא מצורף בארכות החדשות .

מה זה בידיוק אטרופין? ומה תפקידו?

פורסם

מולקולות האנטרופין נצמדות לקולטנים של התאים ובעצם "תופסות את המקום" ובכך מונעות ממולקולות הגז להגיב עם התא.

פורסם

לאסד יש בעיקר סארין ו-VX. סארין נספג יפה בעור, ה-VX אינני יודע.

מסכה אול לא תעזור לחלוטין, אך מן הסתם יכולה להועיל (ספיגה דרך הריאות בנוסף לעור זה לא משהו).

אטרופין- בכדי להבין למה זה טוב, צריך להבין איך עובד גז עצבים. גז עצבים בעצם מנטרל את מערכת העצבים שלך, ובכך גורם לאי שליטה על שרירים חשובים כמו הלב והריאות, מה שמסתכם במוות, ולרוב תוך התכווצויות ועוויתות כואבות. זאת ע"י השמדת אנזים בשם אצטילכולין אסטראז, שאחראי על פירוק האצטילכולין, החומר שאחראי לאותות העצביים. ללא אנזים שיפרק אותו, כמות האותות העצביים נעשית בלתי אפשרית לתפקוד תקין (=עוויתות, פירפורים ומוות).

האטרופין הוא חומר המופק מהצמח אטרופה רפואית (שהוא, אגב, רעיל ומכיל מספר טרטוגנים), ומקרובי משפחתו. הוא כשלעצמו חומר מסוכן (כמו כל תרופה), ומנה גדולה יכולה לגרום להשפעה המזכירה גז עצבים. האטרופין, לעניות דעתי, חוסם את הקולטנים העצביים ובכך מונע באופן זמני את הרס האנזים ע"י הגז.

נא לא להתבסס על המידע הזה כעל מהימן או מקצועי, בבקשה. למרות שזה כל מה שאני יודע בערך, עם עזרה מהאינטרנט, אני לא רוצה לקחת אחריות על נכונות המידע.

פורסם

אטרופין , גורם לרוב להתייבשות . כלומר בגדול , תשתה יותר מים חכה יום וזה יעבור .

בשביל שהוא יגיע להשפעה של סארין , צריך לצרוך כמות גדולה ממנו (הרבה יותר מהכמות הדרושה מסארין)

ויקי :

מספיקה חשיפה ל 0.01 מיליגרם סארין לק"ג משקל גוף כדי לגרום מוות תוך דקה. עוצמתו, לפי הערכות, היא פי 500 מגז הציאניד. הזרקה מיידית של אטרופין או חומרים אחרים המשמשים מעכבים תחרותיים לאנזים כולין אסטראז אך אינם פוגעים בו, מהווה תרופה יעילה.

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9F#.D7.AA.D7.95.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.95.D7.95.D7.90.D7.99_.D7.95.D7.9E.D7.A0.D7.AA_.D7.99.D7.AA.D7.A8_.D7.A9.D7.9C_.D7.90.D7.98.D7.A8.D7.95.D7.A4.D7.99.D7.9F

מנת יתר של אטרופין גורמת לפרפורי לב, הפרעות קצב, סחרחורת, בחילה, ראייה מטושטשת, איבוד שיווי המשקל, אישונים מורחבים, קשיי בליעה, ייבוש הריריות, תחושת חום, בלבול, ובחלק מהמקרים הזיות (דליריום- delirium), ועוררות יתר. ההשפעות הקוגניטיביות של האטרופין, נובעות מכך שאטרופין חודר את מחסום הדם-מוח (BBB- Blood Brain Barrier).

הייתי קרוב :)

פורסם

בצבא אגב האטרופין הוא רק חלק קטן מהטיפול. ישנו טיפול מונע בצורה של כדורי פירודסטיגמין אשר נלקחים מדי 8 שעות.

אלה, חוסמים כ-30% מהרצפטורים בגוף. מה שזה נותן בעצם, בשעת פגיעה בגז עצבים, משתמשים במזרק שנקרא TAB (ראשי תיבות של TMB4, ATROPIN, BENAKTAZIN)

כאשר ה-TMB4 אחראי להסרת הפירודסטיגמין מהרצפטורים בגוף ולמעשה משאיר לך 30% מהעצבים בריאים ואילו הבנקטזין עושה אותו דבר לגבי הרצפטורים שבראש.

פורסם

חברים, אל תכנסו ללחץ יותר מדי.

פורסם

גם בימים שקטים כדאי לדעת את כל זה.

פורסם

במלחמת המפרץ, האטרופין פגע ביותר אזרחים מאשר גז העצבים...

פורסם

הוא פגע בהם בגלל שהם לא ידעו על מה המזרק ולמה. בגלל זה לא מחלקים יותר מזרקים. אם תהיה נפילה, כל מחלקת אב"כ של חיל הנדסה תבוא להזריק לך גם ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים